Saltar apartados

VEU

Racionalismo Levantino banner
Banner Lapso
Banner Electra 2016
FLIB banner
Banner La Marea
Banner Sol@ ante el peligro 2016
XVI Humor Social
Banner Alicante se Rueda
Muliler Mulieres banner
Banner Caidos del Cielo
Talleres 2015-16 2o
ACUA-2016-2o-cuatrimestre

Cultura en la UA

26/04/2016
Concert extraordinari del 5 de maig a benefici d'APSA. L'OFUA al Teatre Principal

Dijous 5 de maig - Teatre Principal d'Alacant - 20.00 hores

Amb motiu de la celebració del seu X Aniversari, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant, oferirà un concert extraordinari al Teatre Principal el pròxim 5 de maig. El concert tindrà un caràcter solidari a benefici d’APSA. Les entrades-donatius es troben a la venda per un preu/donatiu de 15 euros (taquilles e InstantTicket)

CulturaMúsica
29/04/2016
XVI Mostra d'Humor Social de la UA, dedicada als refugiats

Del 2 al 30 de maig - Sala Aifos de la UA

Amb la visió crítica que la caracteritza, un centenar de dibuixos de quaranta-quatre autors internacionals, entre els quals hi ha dibuixants com Forges, Ortuño, Zulet, Ortifus, Angelines i Whoper, Kap, Nano o Malagón, formen la Mostra d'Humor Social d'enguany, que porta per títol «Refugiats. Reservat el dret d'admissió».

CulturaExposicions
21/04/2016
Seminari "Textos esenciales de Rubén Darío en conmemoración del centenario de su muerte"

4, 5 i 6 de maig · Facultat de Filosofia i Lletres

Del 4 al 6 de maig diferents especialistes en l'obra dariana analitzaran, comentaran i interpretaran alguns dels textos fonamentals del poeta nicaragüenc. Organitza: CeMaB. Inscripció gratuïta. Dins de la programació del Seminari s'engloba una lectura pública d'una selecció de poemes i proses de Rubén Darío en el Racó dels Poetes de la UA (amfiteatre al costat de la Torre de Control). El pròxim dia 6 de maig a les 13 h., amb participació lliure.

CulturaLiteratura
06/04/2016
Exposició "Racionalisme llevantí"

Fins al 8 de maig · MUA

David Sardaña i Íñigo Lanz et proposen un recorregut per les empremtes que el racionalisme va deixar en l'arquitectura alacantina dels anys 60, coincidint amb l'obertura del règim franquista i el boom del turisme. Moltes d'aquestes construccions es poden veure a la Albufereta d'Alacant, i ara també al MUA.

CulturaExposicions
26/04/2016
Lapso, el nou muntatge de l'Aula de Dansa de la UA

Dimarts 10 de maig - Paranimf de la UA - 20.00 hores

La subjectivitat del temps, del seu pas, de l'espera, el moment, la distància... L'Aula de Dansa Contemporània de la UA presenta el seu nou muntatge, Lapse. Dirigeix: Inmaculada Manresa. Invitacions en el( MIC), Museu de la Universitat d'Alacant.

CulturaTeatre i dansa
26/04/2016
Electra de Sófocles, per l'Aula de Teatre Clàssic Universitat d'Alacant

Dijous 12 de maig - Paranimf de la UA - 20.00 hores

L'Aula de Teatre Clàssic de la UA presenta el seu nou muntatge, Electra de Sófocles, amb adreça i adaptació de Ricardo Arqueros. L'entrada és gratuïta amb invitació, que pots arreplegar en el punt d'informació (MIC) del Museu de la Universitat d'Alacant. www.facebook.com/electraUA

CulturaTeatre i dansa
02/05/2016
L'Aula de Teatre Contemporani estrena "La Marea. Y los peces salieron a combatir contra los hombres"

Dimarts 17 de maig - Paranimf de la UA - 20.00 hores

Sota la direcció d'Iván Jiménez, els alumnes de l'Aula de  Teatre Contemporani de la UA posen en escena aquesta obra sobre la immigració i els refugiats. Un espectacle de creació col·lectiva amb textos d'Angélica Liddell. www.facebook.com/lamareateatreUA

CulturaTeatre i dansa
03/05/2016
Concert de la Coral de la UA al Paranimf

Dimecres 18 de maig - Paranimf de la UA - 20.00 hores

Aquest mes de maig la Coral de la UA actuarà en el Paranimf dins de la programació que la Universitat dedicada a les produccions pròpies. L'entrada és gratuïta per mitjà d'invitació, que pots arreplegar en el punt d'informació (MIC) del Museu de la Universitat d'Alacant. Dirigeix: Ángel Lluís Ferrando.

CulturaMúsica
13/04/2016
Exposició "Rafael Altamira. Un alacantí universal"

Fins al 19 de maig · Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4)

Emmarcada en els actes de celebració del cent cinquanta aniversari del naixement de Rafael Altamira i Crevea, la Universitat d'Alacant dedica una exposició a aquest alacantí universal. La mostra aplega el llegat de l'Institut Jordi Juan i està integrada per una sèrie de plafons explicatius sobre la seua vida i la seua figura, així com objectes pertanyents a la família.

CulturaExposicions
26/04/2016
Concurs d'un logotip per a la Seu de Dénia

Termini de presentació fins al 24 de maig

Amb motiu del reconeixement de Dénia com a seu de la Universitat d’Alacant, es convoca un concurs per al disseny del logotip que d’ara endavant identificarà i distingirà la nova Seu Universitària de Dénia. La participació serà lliure; hi podrà concórrer qualsevol persona física major de divuit anys que així ho desitge. Més informació i bases.

Concursos i premis
06/04/2016
Trobades d'Escoles en Valencià 2016

Fins al 5 de juny

Del 9 d'abril al 5 de juny es celebren les Trobades d'Escoles en Valencià 2016. Com sempre, la Universitat d'Alacant dóna suport a les Trobades i renova el seu compromís amb l'ensenyament en valencià.

CulturaEn valencià
03/05/2016
La UPUA presenta l'obra de teatre "Caídos del Cielo"

Dimecres 8 de juny - Paranimf de la UA - 20.00 hores

El teatre dins del teatre, l'arribada (o caiguda) de les muses... El grup de teatre de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant estrena muntatge: "Caídos del cielo". Direcció: Pascual Carbonell. Text: Paloma Pedrero. Entrada lliure amb invitació.

CulturaTeatre i dansa
04/02/2016
2016, any de Cervantes, Shakespeare i Llull

La Universitat d'Alacant, amb la coordinació del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística i de la Facultat de Filosofia i Lletres, ha organitzat un ampli programa a fi de celebrar els centenaris de Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Ramón Llull al llarg de l'any 2016.

CulturaExposicionsLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
23/02/2016
Sinergia.red nou portal de les orquestres universtarias espanyoles

SINERGIA naix per a establir relacions entre les orquestres universitàries espanyoles i, per extensió de les seues respectives universitats, partint de la premissa que l'intercanvi d'experiències musicals entre les nostres orquestres és necessari per al desenvolupament de línies de treball comuns que faciliten la creació de nous fòrums i una possible producció en conjunt d'activitats.

El primer pas és l'obertura d'aquest portal web SINERGIA per a compartir informació, gestió, producció, formació, vivències. En definitiva, crear una via estable i oberta per a la col·laboració entre totes les orquestres universitàries d'Espanya.

CulturaMúsica
25/04/2016
Crítica de Sedientos, per Jorge Ruipérez Ponts

«Aquests esclats [la ràbia de Murdoch], per cert, solen anar dirigits al públic; quan això passa, els actors cauen en un to que no connecta amb l'espectador i, si bé cau la quarta paret, el text els continua separant de l'espectador, cosa que redueix aquests parlaments a un tic propi de l'escena contemporània [...]. Malgrat això, la proposta no deixa de ser força atractiva, un intens viatge cap a les mateixes entranyes de l'ànsia per la llibertat»

CulturaTeatre i dansaLiteratura
27/01/2016
Cultura, reflexió i anàlisi a la Seu d'Alacant

Cultura, reflexió i anàlisi seran els eixos de la nova programació de la Seu Ciutat d'Alacant per als pròxims mesos. Així, la celebració de l'Any Rafael Altamira, el Dia Mundial de l'Aigua, el Dia Mundial del Medi ambient o l'Aniversari del Final de la Segona Guerra Mundial i la Setmana de la Història, entre d'altres.

CulturaExposicionsMúsicaLiteraturaDivulgació científicaEn valenciàConcursos i premisInformació sobre jornades, cursos, conferències...JornadesCursos i tallersConferències
21/01/2016
Va en sèrie, fins a finals de juliol en el MUA

Del 25 de gener al 24 de juliol · MUA

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) acull durant aquest semestre aquesta interessant exposició dels seus fons propis. 13 artistes seleccionats i prop de mig centenar de les seues obres, amb alguna cosa en comú, són obres en sèrie i, a més, són una finestra per la qual mirar el procés creatiu de l'artista.

CulturaExposicions
21/01/2016
Nova edició de Divendres a la Seu

La seu universitària Ciutat d'Alacant, al seu edifici de Sant Fernando 40, acull el cicle Divendres a la seu. Durant els pròxims mesos, tindran lloc quatre actuacions de música, literatura, teatre i poesia.Totes les representacions seran a les 20.30 hores en la mateixa seu, amb entrada lliure fins a completar la capacitat de la sala.

CulturaMúsicaLiteraturaEn valencià
05/05/2016
Festival Internacional de Literatura Breu. Inscripció oberta

13, 14 i 15 de maig - València

Impulsat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, el FLIB és una trobada literària internacional amb vocació interdisciplinària, que tindrà lloc a València els dies 13, 14 i 15 de maig. La Universitat d'Alacant col·labora amb el FLIB i t'invita a participar en aquesta nova edició.

CulturaLiteraturaEn valencià
05/05/2016
Professors de la UA participen en una observació astronòmica en l'associació Projecte Home

El passat 12 d'abril de 2016 tres professors del Departament d'Astronomia de la Universitat d'Alacant i més de cinquanta residents van participar en una observació astronòmica amb telescopis en les instal·lacions de Projecte Home Alacant (organització sense ànim de lucre de l'àmbit de les drogodependències i altres trastorns addictius). Est és el resum de l'experiència.

CulturaDivulgació científica
04/05/2016
Gripau, recursos per als estudiants en valencià. Nova versió en www.gripau.eu

Les universitats públiques valencianes publiquen una nova edició del Gripau (www.gripau.eu), un material que permet repassar alguns coneixements de llengua, de terminologia bàsica i de redacció. A més, incorpora una guia informativa sobre l’accés a la universitat i un recull de recursos lingüístics digitals.

CulturaEn valencià
16/03/2016
Sol@ ante el peligro 2016, inscripció oberta per al teu monòleg

Termini obert fins al 16 de maig

Un any més, i ja en són disset, la mostra marató de monòlegs "Sol@ ante el peligro" t'ofereix l'escenari del Clan Cabaret perquè el o la monologuista que potser portes dins s'expresse. ¿Vols? ¿T'atreveixes? Apuntar-s'hi és el primer pas. Tens fins al 16 de maig.

CulturaTeatre i dansaConcursos i premis
14/01/2016
Agenda Cultural de la Universitat d'Alacant de febrer a juny

Del 3 de febrer al 8 de juny

L'Agenda Cultural de la Universitat d'Alacant ha programat 24 espectacles de dansa, teatre, cinema i música, a més d'exposicions i jornades culturals. T'animes?

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaEn valencià
20/04/2016
"Alacant, rodem". Les empremtes del cinema a Alacant

Fins al 31 de maig · MUA

A través d'una gran varietat de documents, imatges i objectes, el MUA vol fer conèixer la presència que el cinema ha tingut a Alacant i a les seues comarques al llarg dels anys. L'exposició "Alacant, rodem", que compta amb els fons documentals de Paco Huesca, s'emmarca dins de les II Jornades Alimenta't de la Cultura, el macrocertamen universitari de la creativitat que té lloc el dijous 28 d'abril.

CulturaExposicionsCinema
22/04/2016
Exposició Arts Visuals - TALENTS UA

Del 28 d'abril al 31 de maig · Sala Polivalent del MUA

La mostra Talent UA naix de la inquietud de l'organització d'Alimenta't de la Cultura per brindar una oportunitat a molts artistes emergents, membres de la comunitat universitària de la UA, que desitgen exposar les seues obres en un espai públic. Aquesta exposició d'arts visuals inclou obres de fotografia, pintura, dibuix i disseny gràfic.

CulturaExposicions
26/04/2016
Concurs de vinyetes UA en Valencià i Revista Xiulit

Fins al 24 de maig

UA en Valencià i la revista Xiulit convoquen un concurs obert de vinyetes de tema lliure en Facebook. Envia'ns la teua obra i la que tinga més "M'agrada" eixirà en el número de juliol de la revista Xiulit (www.xiulit.com) i rebrà un any de subscripció a la revista! A més, totes les obres presentades s'inclouran en un número digital especial que publicarem en Internet. Més informació.

CulturaEn valenciàConcursos i premis
29/02/2016
II certamen de relats curts i poesia per a escriptors novells de la província d'Alacant

Termini obert fins al 31 de maig

El Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant, a través del Servei de Llengües i Cultura i del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, juntament amb la llibreria Pynchon&Co d'Alacant, convoquen l'II certamen de relats curts i poesia per a escriptors novells de la província d'Alacant.

CulturaLiteraturaEn valenciàConcursos i premis
09/03/2016
Mulier, mulieris exposa la seua 10ª edició al MUA

Del 10 de marzo al 29 de mayo · MUA

La Convocatòria d'Arts Visuals Mulier, mulieris arriba a la seua 10a. edició com a projecte vinculat al gènere. Després de la recepció de 164 projectes, el jurat ha seleccionat 20 propostes de diferents països. Els treballs mostren altres formes alternatives de feminitat i indaguen sobre el matriarcat, la poligàmia, la violència de gènere o el paper de la dona en la mitologia i la història. L'exposició és podrà visitar del 10 de març fins al 29 de maig al MUA.

CulturaExposicions
21/12/2015
Tallers culturals per al segon quadrimestre

Dansa, periodisme, teatre, pintura i fotografia són algunes de les disciplines de les quals s'ocupen els tallers de cultura per a aquest quadrimestre. ¿T'interessa? Matrícula oberta.

CulturaTeatre i dansaCinemaDivulgació científicaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
18/01/2016
Triangles amorosos, dècada a dècada. Cinema en versió original en Sant Ferran

Del 23 de febrer al 10 de maig · Seu Ciutat d'Alacant (Sant Ferran, 40)

Al llarg de la història del cinema moltes pel·lícules s'han ocupat dels triangles amorosos. La nostra Aula de Cinema ha fet una selecció d'elles en el cicle en VOSE que podreu veure cada dimarts a  la Seu Ciutat d'Alacant, Sant Ferran 40.

CulturaCinemaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
15/01/2016
Torna el cicle de cinema en VOSE en la Mediateca de la UA

Del 25 de febrer al 19 de maig · Mediateca / Biblioteca General

Cada dijous, de vesprada, a les 16.00 hores, tens una cita amb el millor cinema en VOSE. Tindrà lloc a la Mediateca de la Universitat d'Alacant. L'entrada és lliure però si vols matricular-te, pots fer-ho ací.

CulturaCinemaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
24/02/2016
Nova edició del Concurs de Curmetratges

Termini obert fins al 2 de maig

La Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, l'Escola Politècnica Superior, la Facultat de Filosofia i Lletres, la Facultat d'Educació i el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística convoquen el VIII Concurs de Curtmetratges, Obres Audiovisuals, Subtitulació i Doblatge de la Universitat d'Alacant. Hi ha premis de fins a 500 euros i diverses modalitats de participació. Participa-hi! Pots fer-ho del 10 de febrer al 2 maig.

CulturaCinemaEn valenciàConcursos i premis
25/02/2016
Lloada siga la raresa, una crítica de Petits monstres

Unes golfes desordenades, com aquestes, on dialoguen, estimen i odien els tres personatges de Petits monstres, semblen una metàfora excel·lent que permet esbossar la confusió –quasi patològica– que defineix l'individu dels nostres diesNo cal esverar-se. Solament són els temps que ens ha tocat viure.

CulturaTeatre i dansaEn valencià
01/02/2016
Cultura ofereix sis tallers de teatre aquest quadrimestre

El Servei de Cultura t'ofereix sis tallers de teatre per a aquest quadrimestre, des de diferents perspectives i en valencià i castellà. Mira nostra oferta i apunta't.

CulturaTeatre i dansaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
25/01/2016
Divulgarte: diàlegs entre recerca i art en la Seu Ciutat d'Alacant

Investigadors i artistes es trobaran en el Cicle DivulgArte, que pretén mostrar que l'Art i la Recerca, siga o no científica, estan més pròxims del que puga semblar a priori. El cicle, que comença el dimarts en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4), s'articularà en conferències en les quals intervindran un artista i un investigador. Cadascun d'ells participarà divulgant els seus coneixements, de recerca i artístics.

CulturaEsportDivulgació científicaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
05/02/2016
Co(i)npiracions, quatre concerts de Joan Amèric i Andreu Valor

Joan Amèric i Andreu Valor portaran les seues Co(i)nspiracions a Benilloba, el Pinós, l'Orxa i Guardamar, de la mà de la Universitat d'Alacant. Els tres primers concerts seran al febrer i l'últim a l'abril. Entrada lliure.

CulturaMúsicaEn valencià

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464