Saltar apartados

VEU

Banner Cursos Verano Ciudad de la Luz
Cursos de verano 2016
Banner Alicante se Rueda
Arte y Naturaleza - banner
Banner Caidos del Cielo
ACUA-2016-2o-cuatrimestre
Banner residencias plus

Cultura en la UA

18/05/2016
Matrícula oberta per als Cursos d'Estiu de la UA 2016

Des del 18 de maig

Aprofita l'estiu i millora la teua formació! La UA ha programat 43 cursos per als mesos de juny i juliol amb una temàtica molt variada: ciències i tecnologia, medi ambient, dret, economia, educació, igualtat, història i arqueologia. Consulta la llista completa i matricula't en: http://web.ua.es/estiu

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
26/05/2016
Presentació del llibre Cervantes-Shakespeare. Una aproximació comparativa, de José Manuel González

Dimarts 31 de maig - Seu Ciutat d'Alacant (Sant Fernando, 40) - 20.00 hores

El catedràtic de la UA José Manuel González presenta el seu llibre "Cervantes-Shakespeare. Una aproximació comparativa", un tractat que té per objecte mostrar allò que acosta a aquests dos literats universals, que van compartir un temps d'innovació i canvi. També intervindran Manuel Palomar, Rector de la UA, i Stephen Greenblatt, de la Universitat d'Harvard.

CulturaLiteratura
31/05/2016
Divulgar-te tanca temporada amb Aurelio Ayela i Santos Rojo entorn de Mosques i Art

Dimarts 31 de maig - Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) - 20.00 hores

El cicle Divulgar-te de la Seu Ciutat d'Alacant arriba a la fi de temporada. Santos Rojo, investigador de la UA, i Aurelio Ayela, artista plàstic. Els dos experts, cadascun en el seu àmbit, conversaran al voltant del tema Mosques i Art.

CulturaExposicionsInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
31/05/2016
Cicle de conferències "Alcoi, les fotos de la Guerra"

31 de maig, 1, 7 i 10 de juny - Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) - 20.15 hores

Conferències: "Testigos de un conflicto: los restos de la fotografía alicantina de la Guerra Civil" (dimarts 31 de maig), "Las fotos de un soldado: Michele Francone, un italiano en la guerra de España" (divendres 3 de juny), "Testigos de la guerra: escandinavos por España" (dimarts 7 de juny) i "Fotógrafos extranjeros desconocidos de la Guerra Civil" (10 de juny). El cicle es completa amb una mostra fotogràfica que podrà visitar-se fins al 10 de juny a la sala Juan Francés de la Seu.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
20/04/2016
"Alacant, rodem". Les empremtes del cinema a Alacant

Fins al 31 de maig · MUA

A través d'una gran varietat de documents, imatges i objectes, el MUA vol fer conèixer la presència que el cinema ha tingut a Alacant i a les seues comarques al llarg dels anys. L'exposició "Alacant, rodem", que compta amb els fons documentals de Paco Huesca, s'emmarca dins de les II Jornades Alimenta't de la Cultura, el macrocertamen universitari de la creativitat que té lloc el dijous 28 d'abril.

CulturaExposicionsCinema
31/05/2016
Concert pel Dia Mundial del Medi ambient en la Seu

Dimecres 1 de juny - Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) - 20.00 hores

Espectacle musical "Simbiosi" a càrrec de Manuel Obregón amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi ambient. Manuel Obregón ha concentrat la seua labor creativa en la música centroamericana i la seua relació amb la naturalesa i el medi ambient. L'espectacle consistirà en la projecció d'imatges de la naturalesa acompanyades per música de piano. Entrada gratuïta fins a completar la capacitat de la sala.

CulturaMúsica
29/02/2016
II certamen de relats curts i poesia per a escriptors novells de la província d'Alacant

Termini obert fins al 31 de maig

El Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant, a través del Servei de Llengües i Cultura i del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, juntament amb la llibreria Pynchon&Co d'Alacant, convoquen l'II certamen de relats curts i poesia per a escriptors novells de la província d'Alacant.

CulturaLiteraturaEn valenciàConcursos i premis
31/05/2016
Curs: Actualitat del món àrab a través del cinema

Curs suspès

CulturaCinema
24/05/2016
Jornada d'ensenyament en valencià

Dijous 2 de juny - Faculteu d'Educació de la UA

La Unitat per a l'Educació Multilingüe de la Universitat d'Alacant presenta el 2 de juny la jornada d'ensenyament i ús del valencià als centres educatius. Intercanvi d'experiències d'educació plurilingüe 2016. Tota la informació en: http://web.ua.es/iifv/Jornada_UEM8.html

CulturaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
03/05/2016
La UPUA presenta l'obra de teatre "Caídos del Cielo"

Dimecres 8 de juny - Paranimf de la UA - 20.00 hores

El teatre dins del teatre, l'arribada (o caiguda) de les muses... El grup de teatre de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant estrena muntatge: "Caídos del cielo". Direcció: Pascual Carbonell. Text: Paloma Pedrero. Entrada lliure amb invitació.

CulturaTeatre i dansa
19/05/2016
Nova arquitectura efímera en espais culturals i urbans d'Alacant

Fins al 10 de juny

No et perdes aquest conjunt de set instal·lacions fetes per estudiants de tercer curs d'arquitectura de la UA en els entorns del MUA i del MACA per a celebrar el Dia Internacional dels Museus DIM2016.

CulturaExposicions
16/05/2016
Exposició "Arte y Naturaleza hoy"

Fins al 12 de juny - MUA

Una reflexió actual sobre les relacions que es poden establir entre les idees d’art i natura i que responen a les diferents poètiques personals d'artistes del grup de recerca Art, Espai Públic i Paisatge de la Universitat de Múrcia.

CulturaExposicions
20/05/2016
Exposició de fotografia nocturna "Jaciment d'estels"

Fins al 20 de juliol - Centre d'Interpretació de l'Alcúdia

"Jaciment dels estels" és un projecte fotogràfic d'imatges nocturnes que es proposa mostrar llocs i enclavaments emblemàtics del Parc Arqueològic de L'Alcúdia des d'aqueix punt de vista poc habitual: la nit. Organitzen: UA i el Parc Arqueològic de L'Alcúdia.

CulturaExposicionsDivulgació científica
04/02/2016
2016, any de Cervantes, Shakespeare i Llull

La Universitat d'Alacant, amb la coordinació del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística i de la Facultat de Filosofia i Lletres, ha organitzat un ampli programa a fi de celebrar els centenaris de Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Ramón Llull al llarg de l'any 2016.

CulturaExposicionsLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
25/05/2016
Ressenya. Veus de primavera al Paranimf: La coral renova el seu repertori per a la nova estació

Per Ferran Risc

"Com explicava el programa de mà, en aquesta nova actuació, el grup que dirigeix Ángel Lluís Ferrando pretenia oferir un concert «força variat d’estils, textos i sonoritats». Davant d’un públic lamentablement molt escàs, cap a les vuit tocades de la vesprada, director, cor i pianista entraven en l’escenari, i sense preàmbuls, començaven amb la tradicional «Mareta», de la qual van oferir una interpretació francament bona, posant alt el llistó per a la resta de la vetlada". Seguir llegint.

CulturaMúsicaCrítica
16/03/2016
Resultats del Marató de monòlegs Sol@ ante el peligro 2016

El dissabte 28 de maig va tenir lloc la final de la XVII Mostra-Marató de Monòlegs "Sol@ ante el peligro 2016" a Clan Cabaret. Consulta els guanyadors en les seues diferents categories i les fotos de l'espectacle. Gràcies a tod@s pel vostre bon humor!

CulturaTeatre i dansaConcursos i premis
25/05/2016
Quatre cursos de cinema en Ciutat de la Llum per a aquest estiu

Mes de juliol

La UA i la GV ofereixen quatre cursos de temàtica cinematogràfica dins dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA: "L’actor davant de la càmera", dirigit per Gracia Querejeta; "De la idea a la pantalla", amb la direcció de Montxo Armendáriz i Puy Oria; "Curs de Doblatge", dirigit per Benjamí Figueres i José Luis Siruana; i "Workshop d’iniciació al cinema #Makers", amb Giovanna Ribes, Inés Gil, Rafael Maciá, Verónica Cerdán, Mentxu Segura i David Valero.

CulturaCinemaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
21/01/2016
Va en sèrie, fins a finals de juliol en el MUA

Del 25 de gener al 24 de juliol · MUA

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) acull durant aquest semestre aquesta interessant exposició dels seus fons propis. 13 artistes seleccionats i prop de mig centenar de les seues obres, amb alguna cosa en comú, són obres en sèrie i, a més, són una finestra per la qual mirar el procés creatiu de l'artista.

CulturaExposicions
27/05/2016
II Residències formatives d'art contemporáneno al MUA

Presentació projectes fins al 16 juny. Estada de l'11 al 22 de juliol - MUA

¡Presenta el teu projecte! Les residències formatives 2016 seleccionen cinc artistes residents o col·lectius, de qualsevol edat i nacionalitat, per a realitzar un projecte artístic en les instal·lacions del MUA, que convertisca el museu en un espai de creació i recerca multidisciplinària.

 

CulturaExposicions
14/01/2016
Agenda Cultural de la Universitat d'Alacant de febrer a juny

Del 3 de febrer al 8 de juny

L'Agenda Cultural de la Universitat d'Alacant ha programat 24 espectacles de dansa, teatre, cinema i música, a més d'exposicions i jornades culturals. T'animes?

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaEn valencià
24/05/2016
La dansa de la venjança. Crítica de "Electra", de Sófocles

Per Benito Elías García Valero

"Des de l’inframón, el monòleg d’un mort obri aquesta versió d’Electra que ens ha preparat l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant". Llegir més.

CulturaTeatre i dansaCrítica
21/12/2015
Tallers culturals per al segon quadrimestre

Dansa, periodisme, teatre, pintura i fotografia són algunes de les disciplines de les quals s'ocupen els tallers de cultura per a aquest quadrimestre. ¿T'interessa? Matrícula oberta.

CulturaTeatre i dansaCinemaDivulgació científicaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
05/05/2016
Professors de la UA participen en una observació astronòmica en l'associació Projecte Home

El passat 12 d'abril de 2016 tres professors del Departament d'Astronomia de la Universitat d'Alacant i més de cinquanta residents van participar en una observació astronòmica amb telescopis en les instal·lacions de Projecte Home Alacant (organització sense ànim de lucre de l'àmbit de les drogodependències i altres trastorns addictius). Est és el resum de l'experiència.

CulturaDivulgació científica
06/05/2016
La Seu Universitària de Petrer presenta el seu nou logo

Ismael Carratalá Ibáñez, estudiant de la Universitat d'Alacant, ha sigut guardonat amb el premi del concurs de logotips per a la Seu Universitària de Petrer.  La Seu de Petrer també estrenen facebook: www.facebook.com/PetrerUA

Concursos i premis
04/05/2016
Gripau, recursos per als estudiants en valencià. Nova versió en www.gripau.eu

Les universitats públiques valencianes publiquen una nova edició del Gripau (www.gripau.eu), un material que permet repassar alguns coneixements de llengua, de terminologia bàsica i de redacció. A més, incorpora una guia informativa sobre l’accés a la universitat i un recull de recursos lingüístics digitals.

CulturaEn valencià
23/02/2016
Sinergia.red nou portal de les orquestres universtarias espanyoles

SINERGIA naix per a establir relacions entre les orquestres universitàries espanyoles i, per extensió de les seues respectives universitats, partint de la premissa que l'intercanvi d'experiències musicals entre les nostres orquestres és necessari per al desenvolupament de línies de treball comuns que faciliten la creació de nous fòrums i una possible producció en conjunt d'activitats.

El primer pas és l'obertura d'aquest portal web SINERGIA per a compartir informació, gestió, producció, formació, vivències. En definitiva, crear una via estable i oberta per a la col·laboració entre totes les orquestres universitàries d'Espanya.

CulturaMúsica
27/01/2016
Cultura, reflexió i anàlisi a la Seu d'Alacant

Cultura, reflexió i anàlisi seran els eixos de la nova programació de la Seu Ciutat d'Alacant per als pròxims mesos. Així, la celebració de l'Any Rafael Altamira, el Dia Mundial de l'Aigua, el Dia Mundial del Medi ambient o l'Aniversari del Final de la Segona Guerra Mundial i la Setmana de la Història, entre d'altres.

CulturaExposicionsMúsicaLiteraturaDivulgació científicaEn valenciàConcursos i premisInformació sobre jornades, cursos, conferències...JornadesCursos i tallersConferències
24/02/2016
El Concurs de Curmetratges, pendent de la resolució del jurat

Acabat el termini de presentació dels treballs, estem pendents de la resolució del jurat. El VIII Concurs de Curtmetratges, Obres Audiovisuals, Subtitulació i Doblatge de la Universitat d'Alacant ha sigut organitzat per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, l'Escola Politècnica Superior, la Facultat de Filosofia i Lletres, la Facultat d'Educació i el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística. Hi ha premis de fins a 500 euros i diverses modalitats de participació.

CulturaCinemaEn valenciàConcursos i premis
25/02/2016
Lloada siga la raresa, una crítica de Petits monstres

Unes golfes desordenades, com aquestes, on dialoguen, estimen i odien els tres personatges de Petits monstres, semblen una metàfora excel·lent que permet esbossar la confusió –quasi patològica– que defineix l'individu dels nostres diesNo cal esverar-se. Solament són els temps que ens ha tocat viure.

CulturaTeatre i dansaEn valencià
01/02/2016
Cultura ofereix sis tallers de teatre aquest quadrimestre

El Servei de Cultura t'ofereix sis tallers de teatre per a aquest quadrimestre, des de diferents perspectives i en valencià i castellà. Mira nostra oferta i apunta't.

CulturaTeatre i dansaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
25/01/2016
Divulgarte: diàlegs entre recerca i art en la Seu Ciutat d'Alacant

Investigadors i artistes es trobaran en el Cicle DivulgArte, que pretén mostrar que l'Art i la Recerca, siga o no científica, estan més pròxims del que puga semblar a priori. El cicle, que comença el dimarts en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4), s'articularà en conferències en les quals intervindran un artista i un investigador. Cadascun d'ells participarà divulgant els seus coneixements, de recerca i artístics.

CulturaEsportDivulgació científicaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464