Saltar apartados

VEU

Bienvenida 2016 banner
banner-concierto-bienvenida 2016
ACUA 2016 banner
Capella Ministrers Banner
Electra Banner Acua 1C 2016
Joan Miquel Oliver Pegasus Banner
Talleres Culturales 2016 2017
Formate con la cultura cabeceras-slider-es-01
Formate con la cultura cabeceras-slider-es-02
art-jove-alcoia MUA 2016
residencias plus 2016
Talleres de Lenguas banner

Cultura en la UA

24/09/2016
#MammaMUA. Activitats de benvinguda al MUA

Dijous 29 de setembre - MUA - 11.00 a 14.00 hores

El MUA se sumisca a les celebracions de la Setmana de Benvinguda amb tres activitats lúdiques en les quals no faltarà la música. A les 11h. hi haurà un divertit photocall, seguit d'una gymkana cultural en la qual hauràs de ser ràpid/a rebuscant entre fonts pròpies o alienes i publicant en twitter i facebook les teues troballes si vols aconseguir el gran premi: una càmera de vídeo esportiva. Per a acabar, a les 13h., concert del grup emergent UA Artesanos (del rap).

CulturaMúsicaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
23/09/2016
Actes de benvinguda a la UA: stands, concerts, gymkana, photocall i molt més

Del dimarts 27 al dijous 29 de setembre

La setmana de benvinguda ofereix als nous estudiants la possibilitat de conèixer tots els serveis i oportunitats que hi ha en la Universitat d'Alacant. Així, en els baixos de la Biblioteca General i en el MUA es desenvoluparan diverses activitats culturals, demostracions esportives i jornades de portes obertes amb les quals podràs començar a integrar-te en la teua nova casa. Coneix-les, ¡t'esperem!

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
26/09/2016
Cinefórum de cinema rus en la Seu d'Alacant. Activitat paral·lela al festival "CINEMA VOLNA"

Divendres 30 de setembre - c/ Ramón y Cajal, 4 - 17.30 hores

Després d'acollir dissabte la presentació del festival de cinema rus "CINEMA VOLNA", dillus, dimecres i divendres d'aquesta setmana la Seu continua amb un cineforum paral·lel al festival en el qual es projectaran, respectivament, curtmetratges russos guanyadors de festivals internacionals, DERSU UZALA (Akira Kurosawa, 1975) i ULLS NEGRES (Nikita Mikhalkov, 1987).

CulturaCinema
08/09/2016
Concert de Benvinguda 2016-2017: Lori Meyers, Miss Caffeina i Anni B Sweet

Dissabte 1 d'octubre - Plaça de Bous d'Alacant - 20.00 hores

Enguany ens espera un gran cartell de pop independent nacional en el concert de benvinguda a la UA: Lori Meyers, Miss Caffeina i Anni B Sweet. Les entrades ja estan a la venda.

CulturaMúsica
28/09/2016
Concert de Capella de Ministrers: Ramon Llull, crònica d'un viatge musical pel Mediterraneo Medieval

Dilluns 3 d'octubre - Paranimf de la UA - 12.30 hores

Notable concert de música antiga al Paranimf per a inaugurar ACUA i també les celebracions pel set-cents aniversari de la mort de Ramon Llull. La reconeguda formació de Carles Magraner, Capella de Ministrers, gran ambaixadora de la recuperació de les nostres arrels musicals, ens proposen un recorregut sonor pel Mediterrani medieval de la mà dels viatges de Ramón Llull.

CulturaMúsica
16/09/2016
Sessions informatives per a unir-se a les Aules de Teatre i Dansa de la UA

Dilluns 3 i dimarts 4 d'octubre - Col·legi Major de la UA

Si eres de la comunitat universitària i estás interessat/da a apuntar-te als grups de teatre i de dansa de la Universitat d'Alacant, acudeix a les sessions informatives que se celebraran a principis d'octubre. Aula de Teatre (grups clàssic o contemporani): 3 i 4 d'octubre a les 16.00 hores al Col·legi Major. Aula de Dansa Contemporània: 4 d'octubre a les 17.00 hores al Col·legi Major.

CulturaTeatre i dansa
29/09/2016
Cinema en versió original en Seu Sant Ferran

Els dimarts des del 4 d'octubre al 20 de desembre - Seu Ciutat d'Alacant (c/ Sant Ferran 40) - 19.30 hores

Tots els dimarts la Seu Ciutat d'Alacant (Sant Fernando 40) projectarà d'octubre a desembre els cicles en VOSE "El cinema és una illa", "Fritz Lang contra el nazisme" i "Ida Lupino, única a Hollywood". L'entrada és lliure, però sí estàs interessat en un certificat, pots matricular-te ací.

CulturaCinema
01/09/2016
Fes-te voluntari cultural o lingüístic en la UA!

Sessions informatives: dimarts 4 (12.00 a 12.45h) i dijous 6 d'octubre (16.00 a 16.45h) - Biblioteca del MUA

Si vols ser part de l’activitat cultural de la Universitat, i ajudar en la difusió i en la realització dels actes, el Voluntariat Cultural i Lingüístic és la teua opció. Forma't i viu la cultura a la UA! Inscripció oberta. Inscripció en curs de formació fins al 15 de novembre. Més informació en http://veu.ua.es/va/participa

Cooperació i voluntariat
13/09/2016
Vols aprendre a parlar en públic? Fins i tot competir? Apunta't a l'Aula de Debat de la UA

Sessió informativa: dimecres 5 d'octubre - Sala Polivalent del MUA - 13.00 hores

Vols formar-te en oratòria i tècniques de debat? T'agradaria competir en certàmens universitaris? Aquesta és la teua aula: Aula de Debat, sense discussió! Més informació en http://veu.ua.es/es/participa

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
01/09/2016
Arriben els Tallers Culturals del curs 2016-2017

Matrícula oberta - Inici dels tallers a l'octubre

Arriben de nou els Tallers Culturals del Servei de Llengües i Cultura de la UA. T'interessa l'experimentació poètica? I la pintura a l'aire lliure? Com vas amb la percussió llatina? Setze cursos de cinema, música, dansa, teatre, arts plàstiques, escriptura i periodisme t'esperen durant aquest primer quadrimestre del curs. Mira quin és el teu i matricula't!

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
21/09/2016
Aconsegueix l'A2 de valencià amb la UA i Información

Fascicles  tots els dimecres

Des del 21 de setembre INFORMACIÓNpublica gratis una unitat didàctica cada setmana amb què aprendre, practicar i finalment superar la prova A2 de valencià. Un curs de nivell inicial dirigit als lectors del periòdic que compta amb la col·laboració de la UA (Universitat d'Alacant). Amb aquesta promoció de 18 fascicles que es lliuraran gratis cada dimecres, podreu anar superant objectius, aprenent i practicant el valencià, fins a aconseguir superar la Prova de valencià inicial A2 de la Universitat d'Alacant.

CulturaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
12/09/2016
Cicle de conferències i exposició: "Memorables, insignes i intrèpides. 1870-1931"

Fins al 28 de novembre - Seu Ciutat d'Alacant - 20.00 hores

L'exposició pretén donar la merescuda visibilitat a dones espanyoles que van ser pioneres en la lluita pels seus drets. Li acompanya un cicle de conferències, de les quals queden per realitzar: 26 de setembre: "Pioneres en temps salvatges"; 21 d'octubre: "Construccions de la feminitat en el segle XX. 1900-1950". 21 de novembre: "El paper de la dona en la producció artística d'entresiglos: 1870-1930"; 28 de novembre: Projecció cinematogràfica en relació amb l'exposició, col·loqui i clausura de l'exposició: "Memorables, insignes i intrèpides. 1970-1931"

CulturaExposicionsInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
16/09/2016
Activitats literàries del CeMaB des de setembre a desembre de 2016

El 16 de setembre el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti ha presentat la seua nova sala en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i la programació d'activitats per al primer quadrimestre del curs, amb importants conferències d'escriptors il·lustres del panorama literari hispanoamericà contemporani. ¡Coneix-les!

CulturaLiteratura
06/09/2016
Tertúlia literària "Entre ahir i avui", nova cita per als amants de la lectura

Fins al 14 de desembre - Seu Ciutat d'Alacant (c/ Sant Ferran, 40) - 17.00 hores

El Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i els amants de la lectura tenen un nou punt de trobada cada dimecres a la Seu Ciutat d'Alacant. Es tracta de les tertúlies literàries "Entre ahir i avui", unes reunions que tenen com a objectiu comentar textos rellevants d'autors del XX i el XXI: Benedetti, Cortázar, Margo Glantz, Ana María Shua, Luis Leante, Irene X, etc. Inscriu-t'hi de manera gratuïta i participa.

CulturaLiteratura
04/02/2016
2016, any de Cervantes, Shakespeare i Llull

La Universitat d'Alacant, amb la coordinació del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística i de la Facultat de Filosofia i Lletres, ha organitzat un ampli programa a fi de celebrar els centenaris de Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Ramón Llull al llarg de l'any 2016.

CulturaExposicionsLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
01/09/2016
Vols entrar en els grups de teatre, dansa, coral o en l'orquestra filharmònica de la UA? Participar en tallers d'arts? Ser voluntari cultural o lingüístic? Forma't amb la cultura!

Inscripció oberta a partir d'octubre

D'ací a molt poc s'obriran els terminis d'inscripció per a participar en els grups artístics de la Universitat d'Alacant: les aules de Teatre, Dansa, Coral i Orquestra, com també per a apuntar-se com a voluntari cultural o lingüístic i participar en els tallers de cinema, escriptura, fotografia, arts plàstiques, oratòria, música, teatre i dansa. Consulta tota l'oferta disponible en veu.ua.es/es/participa

CulturaTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteraturaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
19/09/2016
Agenda Cultural de la UA (ACUA) per al primer quadrimestre del curs

Del 28 de setembre al 2 de desembre

La programació d'ACUA per a aquest primer quadrimestre torna a la càrrega amb dinou activitats, entre les quals s'inclouen dos concerts en col·laboració amb la Cadena Ser (Concert de Benvinguda: Lori Meyers, Miss Caffeina i Anni B Sweet) i la Cadena 100 (El viaje de Elliot), dos concerts solidaris a benefici de les associacions d'Epilèpsia i Parkinson d'Alacant, les actuacions de la cantaora Vanesa Teba o Joan Miquel Oliver, l'obra de clausura del Festival Circarte o un original homenatge a Cervantes amb Clàssics rapeados de la mà d'Arkano i Chuty. A més, es posaran en escena cinc propostes teatrals, una de dansa, vuit noves exposicions i es projectarà el documental premiat amb un Goya Sueños de sal, entre altres propostes.

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinema
04/09/2016
Tallers de llengües i cultures. Promovent els valors del plurilingüisme

Inscripcions a partir del 10 d'octubre

Com a novetat per a aquest curs 2016-2017, el SLC engega tallers introductoris a llengües i cultures de diferents països: alemany, francès, rus, anglès i italià, com també un curs específic d'introducció a la llengua i cultura catalana i un altre a la llengua de signes. Gratuït si ets estudiant de la UA. Les llengües vehiculars dels tallers són el valencià i la llengua que s'imparteix.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
05/09/2016
Eres instrumentista? Vols formar part de l'Orquestra Filharmònica de la UA?

Preinscripcions fins al 12 d'octubre

Si t'agrada la interpretació musical clàssica i vols tocar en una orquestra jove i dinàmica, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, l'OFUA, és la teua opció. Presenta't a les proves d'accés els dies 17, 18 i 19 d'octubre per a cordes (violí, viola, violoncel i contrabaix), vents (flauta, oboè, clarinet, fagot , trompa, trompeta, trombó i tuba) i percussió.

CulturaMúsica
13/09/2016
Jornades L'Altra Pintura 2016

14 y 15 d'octubre - Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi

Organitzades per la Càtedra d'Art Contemporani Antoni Miró, aquestes jornades se centren en la producció pictòrica industrial que durant la dècada de 1950 va sorgir a les comarques del sud del País Valencià, en concret a l'Alcoià i al Comtat. Les ponències de les pretenen oferir una anàlisi del fenomen des de diverses òptiques: la sociològica, l'artística, la històrica i, fins i tot, l'arquitectònica.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
12/09/2016
Plus II - Exposició de les Residències Formatives de Creació i Recerca Artística

Fins al 16 d'octubre - MUA

L'exposició PLUS és el resultat del treball desenvolupat pels artistes participants aquest estiu en les Residències Formatives de Creació i Investigació Artística al MUA: Agus Bres, Pilar García-Huidobro, Gloria Marco Munuera, Vero McClain i Clara Sánchez Sala. La identitat, la visió, la galanteria i la cosificació, la resposta a la complexitat de l'espai i el medi natural i social són algunes de les temàtiques tractades. Del 16 de setembre al 16 d'octubre.

CulturaExposicions
09/09/2016
"La poesia visual. Del cal·ligrama a l'Objet Trouvé". Una exposició de Josep Sou

Fins al 27 d'octubre - Sala Aifos, Edifici III de Filosofia i Lletres

En l'exposició de Josep Sou (Alcoi 1951), poeta experimental, filòsof i doctor en Belles Arts, ens esperen "imatges que precipiten signes, per al conreu eficaç de la metàfora versemblant, i objectes que ens parlen amb el consens previ de la ironia i de l‘humor. Un món que demana d’acostar-s’hi amb certa dosi de sensibilitat, o de cura, per a no fer malbé la complicitat entre autor i receptor".

CulturaExposicions
12/09/2016
<30 art jove de l'Alcoià

Fins al 28 d'octubre - MUA

Defineix aquesta mostra, d'un costat, la importància de la joventut dels creadors (Neus Bou, Rubén Fresneda, Verònica Ortuño i Pau Sellés), per les noves visions que aporten al resultat final. D'un altre, ens trobem davant de quatre artistes que projecten sobre la sala del MUA conceptes, visions, reflexions i sensacions que ens transporten a un espai molt més obert%u037E la nostra percepció de la seua creativitat. El temps, la deformitat, la reflexió del nostre entorn i la introspecció de la natura, són línies d'investigació que se'ns posen al nostre abast.

CulturaExposicions
09/09/2016
La UA dedica una exposició als refugiats amb "Última parada: llibertat"

Fins al 31 de octubre - Sala Trànsit Aulario II UA

La UA dedica una exposició fotogràfica als refugiats amb "Última parada: llibertat". Les autores del projecte, Alicia Petrashova i Raquel Ferrando, són antigues alumnes de la UA i han recorregut disset ciutats de sis països seguint la ruta de refugiats, amb la finalitat de documentar la història d'un dels èxodes més importants des de la Segona Guerra Mundial.

CulturaExposicions
29/06/2016
Convocatòria de subvencions per a l'organització d'activitats de promoció sociocultural, lingüística i esportiva per a l'any 2016

Termini de presentació permanent fins a l'1 de desembre de 2016

Aquesta convocatòria té com a objectiu promoure les activitats que tinguen com a finalitat complementar la formació integral de la comunitat universitària, contribuint a fomentar la creació d'un espai de debat i creativitat, generant coneixement al nostre voltant, o fent possible la connexió amb els valors de la igualtat, la sostenibilitat, la integració o la cooperació Les ajudes es dirigeixen exclusivament a col·lectius externs a la UA que hi estiguen vinculats prèviament per conveni previ. Consulta les bases.

Concursos i premis

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464