Saltar apartados

VEU

matriculat en llengues-banner
Banner cursos valenciano 2016-17
Banner Electra Tabarca 2016
Caidos del cielo 12
La Marea. Aula Teatro UA 2016 8
Lapso Banner 2016
Coral Academica Banner
Tricentenario Cervantes-Shakespeare-Ramon Llull

Cultura en la UA

29/07/2016
La Marea, de l'Aula de Teatre de la UA, en Alacant a Escena

Dilluns 5 de setembre - Teatre Principal d'Alacant - 20.00 hores

El nou muntatge de l'Aula de Teatre de la UA, "La Marea", ha sigut seleccionat per al certamen de teatre amateur "Alacant a Escena" 2016. La cita serà el pròxim 5 de setembre. "La marea. Y los peces salieron a combatir contra los hombres" és una obra amb un fort compromís social Inspirat en textos d'Angélica Liddell i en testimonis reals d'immigrants que actualment viuen a Alacant. Dirigeix: Iván Jiménez.

CulturaTeatre i dansa
01/08/2016
Electra de Sófocles, un de les estrenes de l'any de l'Aula de Teatre UA

Electra ha sigut el muntatge escollit pel grup grup clàssic de l'Aula de Teatre de l'UA durant el curs 2015-2016. Després de la seua estrena el passat 12 de maig en el Paranimf de la UA, no ha parat de rodar per diferents escenaris i festivals, com els celebrats al Parc Municipal de Sant Joan d'Alacant, la Seu Ciutat d'Alacant, el Jaciment arqueològic de l'Alcúdia (Elx) o l'Illa de Tabarca.

CulturaTeatre i dansa
01/08/2016
El grup de teatre de la UPUA va presentar "Caídos del Cielo" al Paraninf

El teatre dins del teatre, l'arribada (o caiguda) de les muses... El grup de teatre de la Universitat Permanent de la UA va presentar el darrer 8 de juny "Caídos del Cielo", escenificació de l'obra teatral escrita a partir de testimoniatges reals de persones sense llar per Paloma Pedrer, qui va assistir a l'estrena. Director: Pascual Carbonell.

CulturaTeatre i dansa
01/08/2016
Lapso, la nova creació de l'Aula de Dansa de la UA

La subjectivitat del temps, el seu transcurs, l'espera, el moment, la distància... Aquests són els elements que hi ha darrere de Lapso, el nou muntatge de l'Aula de Dansa Contemporània de la UA estrenat amb èxit el darrer 10 de maig de 2016 en el Paranimf de la UA. Directora: Inmaculada Manresa.

CulturaTeatre i dansa
01/08/2016
Enguany ha nascut la Coral Acadèmica de la Universitat d'Alacant

El darrer 16 de juny de 2016 la Coral de la UA va presentar en societat la seua secció Coral Acadèmica de la Universitat d'Alacant, una agrupació amb vocació de servei institucional a la Universitat i un caràcter més professional i permanent.

CulturaMúsica
29/07/2016
"Galería de Sombras",el primer projecte cinematogràfic emprenedor de la UA, estrenat al maig

Intriga i misteri en el MUA en relació amb el robatori d'unes obres d'art. El passat 19 de maig la UA va presentar en la Facultat d'Educació "Galería de Sombras", un migmetratge que ha comptat amb la participació d'estudiants de la universitat en totes les seues etapes de la creació. Guió i direcció: José Pastor i Adrían Arnáizun. Així va ser l'estrena.

CulturaCinema
19/07/2016
La Universitat d'Alacant llança la campanya Matricula't en llengües: el teu futur

Amb aquesta campanya, la UA vol informar als estudiants sobre la seua oferta d'assignatures impartides en valencià, anglès i altres llengües per al curs 2016/2017, una oferta que pretén reforçar el paper de la igualtat lingüística i la formació en llengües, així com la seua acreditació, la mobilitat internacional dels estudiants, i capacitació per a afrontar el mercat laboral internacional des de la projecció de la cultura pròpia

CulturaEn valencià
25/07/2016
Concurs de logotip per a la Seu Universitària de Torrevella

Termini fins al 30 de setembre

Amb motiu del reconeixement de Torrevella com a seu de la Universitat d’Alacant, es convoca un concurs per al disseny del logotip que d’ara endavant identificarà i distingirà la nova Seu Universitària de Torrevella. El nou logotip acompanyarà la difusió de tots els actes que d’ara endavant faça la Seu Universitària de Torrevella. Bases.

Concursos i premis
27/07/2016
La silueta del castell identificarà a la seu universitària de Dénia

El delineant i dissenyador gràfic Vicente Ivars Crespoha resultat guanyador del concurs convocat per la Universitat d’Alacant per a triar el logotip que identifique la Seu Universitària de Dénia. El treball d’Ivars Crespo té com a títol Línies bàsiques. El dissenyador ha esbossat la silueta del monument més icònic de la ciutat, el castell.

Concursos i premis
27/07/2016
Cursos de Valencià en la UA 2016-2017 quadrimestrals

Preinscripció de l''1 fins al 9 de setembre per al primer quadrimestre

El Servei de Llengües i Cultura (SLC) ofereix cursos en dos modalitats diferents per als membres de la comunitat universitària: A2 Erasmus, B1, B2, C1 i C2 semipresencials i B2, C1 i C2 no presencials. Pots començar amb el Valencià Bàsic (A2, B1) o practicar la conversa al Centre d'Autoprenentatge del Valencià (CAU web.ua.es/cau), als baixos de la Biblioteca General. Les places vacants podran ser completades amb persones sense vinculació amb la UA.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
27/07/2016
Cursos de valencià en la Seu de Torrevella

Preinscripció de l''1 fins al 9 de setembre

El Servei de Llengües i Cultura (SLC) de la Universitat d'Alacant organitza cursos semipresencials de 100 hores: 60 h presencials de continguts lèxics i gramaticals i 40 h de treball en línia. Nivells B1 - B2 - C1. S'ha de fer obligatòriament una preinscripció entre les 9 hores de l'1 de setembre i les 14 hores del 9 de setembre de 2016, prèvia a la matrícula. Formulari de preinscripció.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
29/07/2016
Una investigació de la UA conclou la pèrdua de la tradició de segles alacantina de nanos i gegants i reivindica el seu lloc

Reivindicar els nanos i gegants com a part de la tradició i cultura popular alacantina és l'objectiu de l'estudi elaborat per Felipe Sanchis Berná. El doctor en Història per la Universitat d'Alacant defensava en «Història dels nanos i gegants d’Alacant» la seua tesi doctoral...

25/07/2016
Finalitzen les residències formatives Plus 2016 al MUA

Des d'11 al 22 de juliol, cinc artistes han participat en el MUA en el seu II Programa de residències formatives Plus: Pilar García Huidobro, Agus Bres, Gloria Marco, Verónica Velaz i Clara Sánchez, tots professionals en actiu. Els projectes artístics que han desenvolupat formaran una mostra col·lectiva que s'exposarà al setembre.

CulturaExposicions
29/06/2016
Convocatòria de subvencions per a l'organització d'activitats de promoció sociocultural, lingüística i esportiva per a l'any 2016

Termini de presentació permanent fins a l'1 de desembre de 2016

Aquesta convocatòria té com a objectiu promoure les activitats que tinguen com a finalitat complementar la formació integral de la comunitat universitària, contribuint a fomentar la creació d'un espai de debat i creativitat, generant coneixement al nostre voltant, o fent possible la connexió amb els valors de la igualtat, la sostenibilitat, la integració o la cooperació Les ajudes es dirigeixen exclusivament a col·lectius externs a la UA que hi estiguen vinculats prèviament per conveni previ. Consulta les bases.

Concursos i premis
04/02/2016
2016, any de Cervantes, Shakespeare i Llull

La Universitat d'Alacant, amb la coordinació del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística i de la Facultat de Filosofia i Lletres, ha organitzat un ampli programa a fi de celebrar els centenaris de Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Ramón Llull al llarg de l'any 2016.

CulturaExposicionsLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464