Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • L'AUCA DE LA LLEI D'ÚS I ENSENYAMENT DEL VALENCIÀ

L'AUCA DE LA LLEI D'ÚS I ENSENYAMENT DEL VALENCIÀ

Fins el 20 de març s’exhibirà a la Sala Trànsit II de la UA l’exposició 25 auques per aprende en valencià, 25 anys de LUEV, organzitzada per Susanna Francés, mestra de Primària a Alcoi, i Vicent Luna, professor de Secundària a Cocentaina.

Tots dos, durant algun temps formadors de formadors al CEFIRE d'Alcoi, han coordinant diversos equips i projectes al llarg del últim 25 anys, els mateixos que ha complit la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià. D’aquesta manera, els professors han elaborat una significativa quantitat de dossiers, unitats i projectes didàctics que, tot i la seua varietat temàtica (medi ambient, biografies, història, educació en valors, etc), sempre han tingut quatre comuns denominadors: el caràcter globalitzador, l'orientació cosntructivista, l'ús del valencià com a llengua vehicular i l'explotació del recurs didàctic de l'auca, és a dir, un conjunt d'estampes amb una llegenda en vers que serveix per a explicar una història, una biografia, un procés científic o uns consells.

Amb aquesta mostra aprofitaran per presentar la seua última auca "25 aniversari de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià", absolutament novedosa en la seua concepció estètica i reivindcativa. “Amb aquesta exposició de totes les auques es mostren les possibilitats d'aquest gènere de la literatura popular, en lligar-se indefectiblemente al compromís per la innovació educativa i l'Escola Valenciana”, comenten els organitzadors.

VEU - Cultural Magazine of the University of Alicante


Revista Cultural VEU
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464