Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • JOSEP FONTANA, EN EL CICLE CAPITALISME SENSE ALTERNATIVES?

JOSEP FONTANA, EN EL CICLE CAPITALISME SENSE ALTERNATIVES?

L’historiador i professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Fontana, farà el pròxim 14 de març, a les 13 hores, a la Sala de graus de la Facultat d’Econòmiques, la quarta conferència del cicle «Capitalisme sense alternatives?». El senyor Fontana serà presentat per Javier Vidal, catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat d’Alacant.

Josep Fontana (Barcelona, 1931), historiador, va ser professor d’Història Econòmica en la Universitat de Barcelona i catedràtic de la mateixa disciplina en les universitats de València i Autònoma de Barcelona. Va fundar i dirigir l’Institut d’Història Jaume Vicens Vives, en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. En la seua obra, que s’aproxima als trenta títols, podem trobar llibres d’investigació històrica, de síntesi i de teoria de la història. En podem destacar, La quiebra de la monarquía absoluta 1814- 1820 (1971), Historia: anàlisis del pasado y proyecto social (1982), La història després de la fi de la història (1992), Europa ante el espejo (1994) o Por el bien del imperio. Una historia del mundo desde 1945 (2011).

El cicle Capitalisme sense alternatives? pretén obrir un espai de reflexió al qual participen prestigiosos especialistes com Federico Mayor Zaragoza, Miren Etxezarreta, Monica Frassoni, Josep Fontana i Salvador Giner, que estan analitzant les possibles alternatives que pot tenir el sistema capitalista i valorar-ne les conseqüències en l’àmbit polític i social.

El cicle, organitzat pel vicerectorat d’Extensió Universitària amb la col•laboració de l’IEC i la revista Espill de la Universitat de València, forma part del projecte Pensar el segle XXI que es va iniciar l’any 2005 sota la coordinació de Ferran Isabel i Faust Ripoll. Des d’aleshores s’han succeït els cicles sobre identitats europees (2005), política i ciutadania (2007), laïcitat i religió a Europa (2009), en què hi han participat dones i homes especialistes dels camps de la història, la sociologia, la política o l’economia. Jordi Pujol, Josep Fontana, Isabel Morant, Margarita Boladeras, Sami Naïr, Carles Duarte, Josep Ramoneda, Joan Francesc Mira, Victòria Camps o Dominique Schnapper, han estat entre les persones convidades. Les conferències d’aquest projecte es poden consultar en la revista de pensament L’Espill de la Universitat de València.

Les sessions tenen lloc a la Seu d’Alacant i la Sala de Graus de la Facultat d’Econòmiques de la Universitat d’Alacant. L’assistència és lliure i està limitada a la capacitat de la sala encara que sota prèvia inscripció l’assistència es pot certificar o convalidar per un crèdit de lliure configuració.

Programa de conferències:

Dimecres, 29 de febrer, 13 h. Facultat d’Econòmiques. Sala de graus
Josep Fontana, historiador, professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra.
«El capitalisme més enllà de la crisi»
Presenta: Javier Vidal, catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat d’Alacant.

Dimecres, 7 de març, 20 h. Seu d’Alacant.
Salvador Giner, sociòleg, catedràtic a la Universitat de Barcelona i president de l’Institut d’Estudis Catalans
«El futur del capitalisme: teories i realitats»
Presenta: Manuel Atienza, catedràtic de Filosofia del Dret i Dret Internacional de la Universitat d’Alacant

Més informació

http://web.ua.es/sedealicante/ o www.veu.ua.es/va/talleres/

VEU - Cultural Magazine of the University of Alicante


Revista Cultural VEU
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464