Saltar apartados

'La creación actoral en el verso'

'Las técnicas de dramatitzación en la enseñanza de idiomas en educación secundaria y bachillerato' i 'Taller de técnica para la práctica escènica'.

CÓMO INTERPRETAR PERSONAJES DE COMEDIA PARA PARTIRSE DE RISA

La Seu Ciutat d'Alacant serà el lloc per a aquest interessant taller d'art dramàtic impartit pel dramaturg i director Pascual Carbonell. Tindrà lloc els dimecres des del 4 de març fins al 27 de maig, en horari de 17 a 20 hores.

Aquest taller teoricopràctic es planteja com un viatge per la comèdia teatral. S'intentarà fomentar no solament la comicitat individual sinó també el treball de fórmules i tècniques interpretatives que potencien la comèdia. Per a fer-ho, en una primera part, tractarem de trobar les claus de la comicitat a partir de l'estudi de diverses obres o personatges de teatre còmic. I, en una segona part, desenvoluparem de manera grupal una sèrie de esquetxos que, després de la seua elaboració i assaig, seran representats en públic.

Amb 30 hores lectives i certificat convalidable per tres crèdits CELEC o ECTS, el preu per a la comunitat universitària és de 50 euros, mentre que costa 70 euros per a la resta d'interessats. Programa i inscripció, ací.

TALLER DE TECNICA PARA LA PRÁCTICA ESCÉNICA

Ana Sala Burgos és la professora encarregada d'impartir el Taller de Tècnica per a la Pràctica Escènica, que tindrà lloc en la sala d'actes del Col·legi Major de la UA entre el 6 de març i el 29 de maig, en horari de 16 a 20 hores dels divendres.

El taller té per objectiu general ajudar a ampliar la personalitat creativa de l'estudiant que investigarà sobre el seu instrument actoral a fi d'ampliar la seua gamma expressiva. Durant el taller es posen en pràctica «exercicis de repetició», en què l'actor focalitza la seua atenció fonamentalment en el seu company. S’hi busca el comportament «real» allunyat d’una tòpica «actuació del fer», de la caracterització del personatge o d'una anàlisi del text. Per a més endavant aplicar la tècnica a un text senzill o improvisacions avançades sobre una estructura dramàtica.

El preu per a la comunitat universitària és de 50 euros mentre que la resta d'interessats hauran d'abonar 70 euros. El certificat és convalidable per 3 crèdits ECTS o CELEC i el programa recorre 30 hores lectives.

DESCUBRIENDO NUESTRO CLOWN


El treball principal d'aquest curs impartit per Susana Giner serà deixar eixir el nostre pallasso o pallassa interior, comunicar-nos amb els altres usant la pròpia manera de ser, aprendre a riure'ns de nosaltres, amb nosaltres i amb els altres, mirar-nos i mirar des d'una altra perspectiva per a conèixer-nos una mica més. D'aquesta manera, descobrir el nostre clown es converteix en una apassionant aventura, divertida i alliberadora, adequada per a qualsevol persona, professional del teatre o no.

Tindrà lloc a la Sala Salvador Allende, des del 7 al 15 març, en horari de 10 a 14 i de 16 a 20 hores els dissabtes i de 10 a 14 hores els diumenges. Amb 24 hores lectives, el preu és de 40 euros per a la comunitat universitària i 55 per a la resta d'assistents. Programa i inscripció, ací.

LAS TÉCNICAS DE DRAMATIZACIÓN EN LA ENSEÑANZA DE IDIOMAS EN EDUCACIÓN SECUNDARIA Y BACHILLERATO


Aquest curs constitueix una de les novetats dins del programa de tallers culturals dedicats a l'art dramàtic pel seu clar vessant didàctic i perquè s’impartirà en castellà i en anglès (motiu pel qual es requereix un nivell mitjà en tots dos idiomes). Els professors seran Victoria Guillén Nieto i Ángel Romero Flores i, amb 30 hores lectives, tindrà un preu de 50 euros per a la comunitat universitària i 70 euros per a la resta d'interessats. A més, el seu certificat és convalidable per 3 crèdits ETCS o CELEC.

El taller començarà el 23 d'abril i durarà fins al 28 de maig, en horari de dijous de 16 a 21 hores a la Sala Salvador Allende, a la planta baix del Paranimf. Programa i inscripció, ací.

La seua descripció indica que el taller s'endinsa en l'ús de les tècniques de dramatització en l'ensenyament d'idiomes en educació secundària i batxillerat pot ser essencial en la motivació i en l'assoliment d'un aprenentatge efectiu per part del docent. Les tècniques de dramatització ofereixen al docent la possibilitat de desenvolupar els instruments bàsics de comunicació de l'ésser humà, a saber, la locució i l'expressió corporal, a més de desenvolupar capacitats psicològiques i cognoscitives, a saber, l'autoestima, l'autoconfiança, la concentració, l'observació, l'anàlisi i la memòria, habilitats lingüístiques i destreses sociocomunicatives en un context d'entrenament lingüístic segur.

EL LLENGUATGE DELS TITELLES I LES OMBRES

Aquest taller és l'oferta en valencià del programa dedicat a l'art dramàtic i al teatre. Amb Rosa Fraj com a professora, aquest curs s'impartirà des del 23 de maig al 31 del mateix mes, els dissabtes de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores en la Sala Salvador Allende, a la planta baixa del Paranimf.

«El teatre de titelles no és un llenguatge solament apte per al món infantil, el seu llenguatge universal és apte per a tota la comunitat, sense diferenciar edat, gènere o ètnia. No podem deixar de banda les seues possibilitats pedagogies en el món educatiu. La titella ens obri la porta del món interior que tots tenim .En aquest taller desxifrarem el llenguatge de la titella explicant com elaborar un espectacle, des de l'elecció i construcció de la història fins a l'elecció del tipus de titella convenient, manipulació i muntatge. Investigarem i intentarem descobrir totes les possibilitats de comunicació mitjançant les titelles, no solament pensant amb un públic infantil sinó fent extensiva la invitació al món dels joves i els adults», explica en la seua presentació el taller.

Amb 24 hores lectives, el certificat és convalidable per dos crèdits ETCS i CELEC i el preu és de 45 euros per a la comunitat universitària i 60 per a la resta d'interessats. Programa i inscripció, ací.

VEU - Cultural Magazine of the University of Alicante


Revista Cultural VEU
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464