Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Tres exposiciones llegan a Alcoy con la colaboración de la Cátedra Antoni Miró

Tres exposiciones llegan a Alcoy con la colaboración de la Cátedra Antoni Miró

Viernes, 2 de diciembre de 2016

La Cátedra Antoni Miró, en el marco de sus actividades de promoción y fomento del arte contemporáneo, especialmente el ligado al contexto valenciano, colabora en la organización de tres exposiciones recientemente inauguradas en la ciudad de Alcoy.   

 

Costeres, ponts i xemeneies
Antoni Miró, Miquel Navarro

 

  • Del 1 de diciembre al 29 de enero
  • Llotja de Sant Jordi

 

La historia de una ciudad está testimoniada por su herencia más puramente material. En ese sentido, la topografía de Alcoy determina los objetos que bautizan la exposición, volviéndolos iconografía de la ciudad: las calles en cuesta, los puentes para atrevesar los afluentes del Serpis y las chimeneas propias de una ciudad industrial.

Antoni Miró nos presenta su obra más reciente a colación de este paisaje urbano; las cuestas y los puentes serán el objeto de su trabajo, que se mueve fundamentalmente en el hiperrealismo, aunque algunas piezas incorporen una suave experimentación. Miquel Navarro, por su lado, esparce por el espacio de la muestra toda una serie de chimeneas esbozadas esculturalmente mediante figuras geométricas.       

Una exposición imprescindible, con dos artistas en fase de madurez y sus obras bien asentadas.

 

 

 

 

 

Idea de paisatge 
Pau Sellés Alòs

 

  • Del 29 de noviembre al 28 de enero 
  • Centre Ovidi Montllor

 

"Pau vol sentir, viure i expressar allò que la natura li diu i li demana, i integra i crea una simbiosi entre l’espectador reflexiu de la natura i la mateixa natura. El seu treball no se centra en la mera interpretació visual d’aquesta, en la mimesi, o en la representació; ell la viu, la sent, se l’apropia, ja que forma part de les seues arrels i, a més a més, forma part d’aquesta natura que tant s’estima. El seu entorn, el territori diànic, és el seu referent principal, és per on ell viu, passeja, contempla; però, sobretot, és on arrela com si es tractara d’una forma natural més; les muntanyes que l’envolten són el seu context vivencial i creatiu. Viu i sent la terra, les pedres, les formacions rocoses, les brosses, els arbres…, se sent integrat amb ella, i ho demostra a través de l’obra que parteix del seu interior propi, i que ens parla de la seua pròpia experiència simbiòtica vital.

El joc plàstic del dualisme, en la més pura expressió del terme, està present en l’obra de Pau, és un precepte autoimposat, del qual no fuig i al qual li fa front basant-se en la quotidianitat més absoluta, i és així com utilitza la llum i l’ombra, la nit i el dia, representats en blanc i negre".

Moisès Gil, Dr. en Belles Arts (UPV)

 

 

 

 

 

 

Una mirada indagadora 
Rafael Llorens Ferri

 

  • Del 30 de noviembre al 27 de enero
  • Centre Cultural

 

"El mestre del dibuix retorna, en els seus llenços gravats i quimiografíes, la mirada creuada de l’espectador en un joc d’espills que reflecteixen objectes i subjectes que rescata del passat i que es pregunten com poden ser acollits en el segle XXI, sense ser sotmesos a un procés de depuració inquisitorial col·lectiu i inconscient que els faça desaparèixer. Obres en les quals l’observador descobreix una efímera albergínia, un poema, una cadira desfonada, un pebrot ,un crani o un rest de dacsa sota la severa mirada d’un inquisidor o un personatge eixit des dels més rancis llibres d’història o dels somnis més inexplicables...

Rafael Lloréns Ferri en aquesta exposició, ens proposa un compendi polièdric, una mostra evocadora, que transita per tots els seus temes, estils i recursos formals".

Josep Lluís Antequera Lucas. Doctor en Història de l’Art. Comissari. Alcoi, Novembre 2016

 

 

 

 

 

VEU - Cultural Magazine of the University of Alicante


VEU Revista Cultural de la Universidad de Alicante
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Edif. Germán Bernácer
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464