Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La 52a Universitat Catalana d'Estiu a Prada..tats procedents de la Universitat d'Alacant

La 52a Universitat Catalana d'Estiu a Prada acull diverses activitats procedents de la Universitat d'Alacant

Entre el 16 i el 23 d’agost la vila de Prada acollirà la Universitat Catalana d’Estiu com cada any, l’edició 52 ja. Durant aquests dies, professorat i alumnat de totes les universitats de la Xarxa Vives s’hi troben en cursos, tallers i d’altres activitats per a continuar la seua formació i el coneixement del territori durant l’estiu. Els cursos abasten totes les branques científiques: dret, història, literatura, música, llengua, filosofia...

Enguany, la professora del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant Sandra Montserrat i Buendia (i recent incorporació a l’Institut d’Estudis Catalans) i l’actor de la companyia Esclafit Teatre Joan Nave i Fluxà impartiran el curs ‘Estratègies per a dominar el discurs oral’. Aquest curs encabeix a l’àrea de llengua que coordina el professor de les Illes Balears, Gabriel Bibiloni, i que en aquesta edició té com a tema principal «Habilitats lingüístiques i comunicatives i multilingüisme a Europa» i tindrà lloc entre el 20 i el 23 d’agost.

Com cada any, el Servei de Llengües anima a participar l’alumnat de la Universitat d’Alacant en aquest espai de coneixement i aprenentatge i vehicula la informació que arriba des de la UCE. Els estudiants que hi vulguen participar poden sol·licitar la beca AGAUR que els cobrirà el 75 % de la matrícula i de l’estada a Prada durant tota la setmana. Així mateix, els membres del Voluntariat Lingüístic que han participat en diverses activitats durant aquest curs, també podran sol·licitar una ajuda addicional. En l’edició passada, 14 estudiants de la Universitat d’Alacant van acudir a la UCE.

Els membres del Voluntariat Lingüístic han organitzat els dos darrers anys una gimcana participativa amb activitats de socialització, de joc i de contingut musical. Per a aquesta edició, se n’ha fet una adaptació i han preparat un taller a mode de concurs al voltant de la música feta en català en què podrà participar qualsevol assistent a la UCE. Serà al Fòrum obert, el 22 d’agost a les 18 h de la vesprada.

A més, el Voluntariat Lingüístic també col·laborarà en la conferència ‘Referències literàries i musicals en la música valenciana del segle XXI’ que farà el professor del Departament de Filologia Catalana i tècnic del Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant David Garcia Sirvent el 17 d’agost.

Per a sol·licitar més informació sobre la participació, les beques i ajudes, l’alumnat pot dirigir-se al Servei de Llengües: voluntariat.linguistic@ua.es   

UCE 2020-3
UCE 2020-4
UCE 2020-5

 

VEU - Cultural Magazine of the University of Alicante


VEU Revista Cultural de la Universidad de Alicante
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Edif. Germán Bernácer
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464