Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA UNIVERSITAT D'ALACANT, SUBCAMPIONA DE LA II LLIGA DE DEBAT UNIVERSITARI

LA UNIVERSITAT D'ALACANT, SUBCAMPIONA DE LA II LLIGA DE DEBAT UNIVERSITARI


La Universitat d'Alacant es va proclamar, dissabte 8 d'abril, subcampiona de la II Lliga de Debat Universitari organitzada per la Xarxa d'Universitats Institut Joan Lluís Vives. És la primera vegada que la Universitat d'Alacant participa en la Lliga de Debat Universitari, que es desenvolupa en llengua catalana. Aquesta activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració del Vicerectorat d'Estructura i Desenvolupament Institucional i del Vicerectorat d'Extensió Universitària.

L'equip de debat es va formar a partir del taller del Secretariat de Cultura Tècniques de preparació d'un discurs i d'un debat, coordinat per Faust Ripoll, que es va desenvolupar del 13 d'octubre al 15 de desembre de 2005, i va contar amb la participació de ponents de la UA, Jaume I i Universitat Politècnica de València. Dels alumnes participants en el taller es van escollir 7, que van efectuar unes sessions de treball per a preparar el debat.

Competició
La competició va tenir lloc a la Universitat Internacional de Catalunya, i durant tres dies, del 5 al 8 d'abril, vuit universitats de les vint que integren la Xarxa (la Universitat d'Alacant, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat Jaume I, la Universitat Miguel Hernández d'Elx, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramon Llull i la Universitat de València), van competir defensant a favor o en contra, segons sorteig, el tema de debat de la II Lliga: La seguretat justifica qualsevol limitació de la llibertat?

L'equip de la Universitat d'Alacant, compost per Adrià Gisbert, orador; Miquel Esplà, orador; María Rosario Linde, documentalista; Roger Planelles, documentalista; Juan Pablo Sellés, reserva; i María de Santiago, capitana, es va enfrontar en la fase preliminar amb les Universitats Jaume I, Universitat de Girona i Universitat Miguel Hernández d'Elx. En la final contra la Universitat de Barcelona, que va resultar la guanyadora, la UA va defensar amb passió la postura que la seguretat no justifica qualsevol limitació de la llibertat. El debat de la final va ser seguit per vora un centenar de persones, entre les quals representants de les universitats, membres dels equips que van participar en la II Lliga i periodistes. D'ací a unes setmanes es podrà veure el vídeo de la final d'aquesta II Lliga en la pàgina web de la Xarxa d'universitats Institut Joan Lluís Vives (http://www.vives.org/).VEU Revista cultural de la Universidad de Alicante


Revista Cultural VEU
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464