Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • 'ELS VIATGERS DE L'ABSENTA', DE MANUEL MOLINS, AL PARANIMF

'ELS VIATGERS DE L'ABSENTA', DE MANUEL MOLINS, AL PARANIMF


En el marc del I Simpòsium Internacional d'Arts Escèniques: El Teatre de Manuel Molins, es representa el 10 de novembre, a les 20 hores, al Paranimf, Els viatgers de l'absenta. Aquesta obra parla de la real i tortuosa relació de dos dels poetes simbolistes francesos més importants del segle XIX: Paul Verlaine i Arthur Rimbaud. Tots dos s'endinsen en una aventura al·lucinada i antiburgesa materialitzada en "l'Absenta", beguda molt estimada per la bohèmia parisenca. L'obra indaga els viaranys de la utopia, de la lluita per "canviar la vida", dels seus èxits i fracassos.

Els viatgers de l'absenta forma part de la Triologia d'Exilis, llibre que engloba: Dyonisos, Els viatgers de l'absenta i La màquina del doctor Wittgenstein formant una controvertida triologia amb fulgurants combats d'ingeni. Tres textos que giren a l'entorn de personatges tan genials i alhora maleïts com Nietzsche, Rimbaud, Verlaine o Wittgenstein; poetes, filòsofs i assagistes que ens retornen a un teatre pur, recuperant la importància de la paraula per transmetre la intel·ligència, els sentiments, la memòria i la imaginació que ens aporten tots ells.

Els viatgers de l'absenta convida a l'èxode al·lucinat d'un Verlaine que, en la ineludible solitud dels darrers anys, s'enfonsa en l'extrema lucidesa de la raó perduda. Camí de l'exili de la utopia, al llindar de la follia, la misèria i la degradació, Verlaine convoca la memòria de les conflictives tensions amb la seua mare i la seua muller, com també la seua tempestuosa relació sentimental amb el jove poeta Rimbaud. Verlaine i Rimbaud atempten contra les convencions morals burgeses: són els franctiradors d'una societat mesquina, sotmesa a la respectabilitat, els diners i el treball; són terroristes defensors de l'arravatament dels cossos i la passió dels colors.

La seua relació homosexual, amarada de violència i amor, d'absenta i poesia, s'erigeix en la transgressió radical de la doble moral burgesa, perquè s'atreveixen a explorar l'alteritat dels seus jos. Verlaine, atrapat per un matrimoni burgès, ha d'escollir entre l'amor al seu fill o a Rimbaud, ja que la societat no li deixa fer realitat un amor múltiple i complex. Rimbaud, educat en un excés de rigor, es rebel·la i mostra d'inconformisme cap a la societat i la moral burgeses, i també cap a la modernitat poètica dominant.

Aquesta obra està inclosa dins els actes de la Muestra de Teatro Español de Autores Contemporáneos.

Entrada
Muestra de Teatro Español de Autores Contemporáneos
Tel. 965 12 38 56
www.muestrateatro.com
i una hora abans al Paranimf


VEU Revista cultural de la Universidad de Alicante


Revista Cultural VEU
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464