Saltar apartados

CAMPANYA "LLEGIR EN VALENCIÀ"

«Llegir en valencià. Els nostres clàssics» és una campanya que posarà a l’abast del gran públic una col·lecció de 13 llibres que formen una selecció d’obres que permetran descobrir o retrobar la nostra identitat cultural. La difusió es farà a través dels diaris Levante-EMV i El Mundo, entre el 17 de juny i el 29 de juliol, amb l’objectiu d’animar a la lectura, promocionar el valencià i donar a conéixer els millors autors valencians de tots els temps d’una forma divulgadora, atractiva i senzilla. Aquesta segona campanya ve precedida per l’èxit de la primera, en la qual fa un any els lectors pugueren gaudir d’una selecció de 16 obres dels principals escriptors i il·lustradors valencians contemporanis.

Promoguda per la Fundació Bromera, la iniciativa té el suport de diverses institucions i organismes. A més del patrocini de la Generalitat Valenciana, el Ministeri de Cultura, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Bancaixa i el Grup RTVV, també s’han adherit a aquesta campanya el Consell Valencià de Cultura, Escola Valenciana, totes les universitats valencianes, entitats culturals, partits polítics, sindicats i empreses.

Les velletes de la Penya Roja, d’Enric Valor és el primer títol que s’oferirà gratuïtament el proper diumenge 17 de juny tant en el Levante-EMV com en El Mundo. Durant les setmanes següents, cada diari oferirà sis títols diferents al preu simbòlic d’un euro, amb el cupó que apareixerà en cada rotatiu. Jordi de Sant Jordi, Ausiàs March, Joan Roís de Corella, Maria Beneyto, Eduard Escalante, Manel Sanchis Guarner i Ernest Martínez Ferrando són els autors que es distribuiran dissabte juntament amb El Mundo. Per la seua banda, el diumenge, amb el diari Levante-EMV, els lectors trobaran obres de Joanot Martorell, Vicent Andrés Estellés, Joan Fuster, Teodor Llorente, Martí Domínguez i La Conquesta de València del Llibre dels fets
de Jaume I.

A més, de dimecres a dissabte, aquests diaris oferiran gratuïtament 24 fitxes a tot color divulgadores de la història de la literatura valenciana amb dades històriques, literàries i curioses sobre la vida i obra dels clàssics. També, de dimecres a diumenge, els lectors podran participar en un concurs i trobaran ressenyes i entrevistes amb reeixits escriptors i personalitats al voltant dels llibres que s’ofereixen així com articles d’animació a la lectura sobre les biblioteques d’aula, la lectura dels clàssics, llegir en família o les activitats en les biblioteques o llibreries.

VEU Revista cultural de la Universidad de Alicante


Revista Cultural VEU
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464