Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • MÉS DE 2600 PERSONES AL CICLE DE CINEMA EN VALENCIÀ

MÉS DE 2600 PERSONES AL CICLE DE CINEMA EN VALENCIÀ

La Universitat d’Alacant ha fet una valoració positiva quant a la resposta al cicle de cinema en valencià, que va tenir lloc de gener a abril a la ciutat d’Alacant, i al qual van assistir més de 2600 persones. L’aposta per pel·lícules comercials, d’actualitat, l’oferta de tres sessions, l’emissió de pel·lícules infantils, juvenils, doblades o subtitulades són, per a Ferran Isabel, un dels organitzadors del cicle, “alguns dels motius que expliquen l’assistència de prop de 9.000 persones els tres anys que s’ha fet”.

A més, cal destacar que el cinema en valencià s’ha emès en sales comercials i, enguany, al cine Astoria. Segons opina Isabel, “l’èxit de públic hauria de fer reflexionar altres administracions, especialment la Generalitat Valenciana, sobre el suport al cinema en valencià com una eina d’extensió dels usos del valencià, com ocorre amb altres productes culturals en valencià com els llibres o el teatre. També les empreses haurien de traure’n conclusions. Des de la Universitat els animem a apostar per fer una oferta específica de cinema en valencià”.

Pel que fa a les perspectives de futur, la Universitat té previst continuar el cicle l’any que ve. La novetat més interessant per a l’any 2009 és que la Universitat, en col·laboració amb la Cívica-Escola Valenciana, vol oferir sessions matinals dirigides als centres educatius d’Alacantí i l’Alacantí, per donar resposta a les peticions fetes en aquest sentit des de les escoles i instituts.


VEU Revista cultural de la Universidad de Alicante


Revista Cultural VEU
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464