Saltar apartados

V LLIGA DE DEBAT UNIVERSITARI

«La globalització aporta millores substancials en la qualitat de vida de les persones?» és el tema sobre el qual debatran els estudiants que participen en la Lliga, que tindrà lloc a la Universitat d'Alacant del 25 al 28 de març de 2009.

La cinquena edició de la Lliga de Debat Universitari tindrà lloc a la Universitat d’Alacant del 25 al 28 de març de 2009 i versarà sobre la influència de la globalització en la qualitat de vida. 13 universitats ja han inscrit els seus equips a una competició que té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat de les 20 universitats que en formen part, a través de l’enfrontament dialèctic entre diversos equips en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre el tema proposat. Els debats es desenvoluparan a la Sala Aifos i la Sala de Graus de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant.

Fins aquest moment, s’han inscrit les universitats d’Alacant, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya, Politècnica de València, Ramon Llull i finalment, la Universitat de Vic.

Els jutges de cada debat valoren capacitats com ara el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, i la correcció tant semàntica com formal. La participació està oberta a l’alumnat de les universitats de la Xarxa Vives matriculat en el curs acadèmic que es realitza la competició. Cada universitat pot inscriure un equip participant, format per un màxim de 5 persones i representat per un capità o portaveu, que actua com a intermediari amb l’organització i l’equip de jutges i que pot ser un antic alumne de la universitat, personal d’administració i serveis (PAS), un professor o un altre alumne en actiu.

El premi per a l’equip guanyador de la Lliga serà de 2.500 euros, mentre que l’equip finalista rebrà 1.200 euros. L’organització ha previst dos guardons honorífics més. El premi al millor orador de la competició serà atorgat pel jurat i la distinció al millor equip de la competició serà atorgada pels participants.

La IV Lliga de Debat Universitari (Universitat de les Illes Balears, abril de 2008) va comptar també amb la participació de 13 equips.

VEU Revista Cultural de la Universidad de Alicante


VEU Revista Cultural de la Universidad de Alicante
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Edif. Germán Bernácer
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464