Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL DIRECTOR NORUEGO KNUT E. JENSEN PRESENTARÁ 'COOL AND CRAZY'

EL DIRECTOR NORUEGO KNUT E. JENSEN PRESENTARÁ 'COOL AND CRAZY'

Divendres que ve 3 d'abril, a les 20.15 hores, Knut Erik Jensen, un dels cineastes noruecs de més prestigi i experiència, presentarà la seua pel•lícula Cool and Crazy a la Seu Ciutat d'Alacant, en el marc del cicle El Documental del Mes. Amb aquesta pel•lícula, que ha obtingut guardons com el premi al millor documental i millor film en Amanda Awards (Noruega, 2001), Millor Documental en el Festival Internacional de Cinema de Chicago i el Millor film noruec de l'any en el Festival Internacional de Cinema de Noruega, Jensen duu a la pantalla un món que coneix i ama, i ho fa a través de la gent que retrata: un excèntric cor d'homes de la localitat Berlevåg, que es va fer famosa degut al fet que Isak Dinesen va localitzar en aquesta població la seua novel•la curta El festí de Babette.

Per a alguns, aquesta és una pel•lícula sobre homes. Per a d’altres, sobre amor, o política, o peix. Però sobretot, és una pel•lícula sobre la dignitat de persones “normals” que viuen sota circumstàncies extremes. “Va ser el darrer dia de la tardor a Berlevåg, durant el rodatge del llargmetratge Passing Darkness”, remarca el director, Knut Erik Jensen. “Una gèlida neu del nord-oest queia pels carrers de la petita vila. Jo anava camí del centre social a escoltar el cor masculí de Berlevåg. Des de la primera nota em vaig deixar portar. Allà, a la fi del món, un variat grup d’homes madurs cantaven amb veu greu, poderosa i apassionada. Cares arrugades que suportaven turbulències i vents gèlids, que gaudien del sol de mitjanit o que es meravellaven amb l’imponent silenci de l’oceà, se suavitzaven ara a través d’aquest creuament de música i poesia, a través d’aquest cor en què els homes cerquen un refugi que els allunyi de la dura quotidianitat i que els dugui a un món de balades, himnes i marxes amb instruments de vent..., que els dugui a La Cançó de Berlevåg.”

El director

Nasqué a Honningsvåg, a l’extrem nord de Noruega. Després d’estudiar francès, rus i història es formà a la London International Film School. L’any 1978 s’incorporà a l’equip de la Norwegian Broadcasting Corporation (NRK Television) i des de llavors fa documentals i curtmetratges per a aquesta cadena i també de forma independent. Els seus llargmetratges Stella Polaris, Burnt by Frost i Passing Darkness han estat aclamats per la crítica i premiats a nombrosos festivals.

Versió original en noruec amb subtítols en català. Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala.

VEU Revista cultural de la Universidad de Alicante


Revista Cultural VEU
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464