Saltar apartados

L'ESGLÉSIA FRONT A LA LAÏCITAT

Laïcitat o laïcisme? El rol de l’Església en la societat democràtica és el títol de la conferència que farà el Pare Abat de Montserrat, Josep M. Soler, el pròxim dia 3 de març a la Seu d’Alacant dins el cicle de conferències Laïcitat i religió a Europa. El Pare Abat compagina la rectoria de l’Abadia de Montserrat amb la docència; a més, ha publicat articles sobre temes d’espiritualitat i de litúrgia en diverses revistes especialitzades.

En el cicle, que continuarà fins al 12 de març, hi participen pensadors, teòlegs, historiadors, que abordaran les relacions entre la religió i la laïcitat des de diversos angles i punts de vista. El va inaugurar el periodista i analista polític Josep Ramoneda, que va parlar de La democràcia republicana i els seus enemics. Va continuar amb la conferència el teòleg Armand Puig i Tàrrec sobre l’aportació del cristianisme a la consciència social europea, i el passat 25 de febrer la historiadora Luisa Accati va parlar de la relació entre l’Església i la dona. El pròxim 5 de març el professor i especialista en Filosofia del Dret —i doctor Honoris Causa per la Universitat d’Alacant— Elías Díaz, reflexionarà sobre l’oposició entre fonamentalisme i democràcia; el 10 de març l’historiador i politòleg Élie Barnavi farà la conferència La laïcité comme valeur, i tancarà el cicle el 12 de març el sociòleg Salvador Giner amb una conferència sobre el destí de la civilització secular.

El cicle, organitzat i coordinat per Ferran Isabel i Faust Ripoll, de la Universitat d’Alacant, compta amb el patrocini de l’Institut d’Estudis Catalans i la col•laboració de la revista de pensament L’Espill que edita la Universitat de València.

Les sessions tenen lloc a la Sala Altamira de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant a partir de les 20 h. L’entrada és lliure.

VEU Revista cultural de la Universidad de Alicante


Revista Cultural VEU
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464