Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA FIGURA HUMANA, MÍTICA I LLEGENDÀRIA DEL JAUME I

LA FIGURA HUMANA, MÍTICA I LLEGENDÀRIA DEL JAUME I

Al voltant de 700 alumnes de centres de secundària de la província assistiran a la representació de Fets de Rei, a càrrec de la companyia Sa Butaca Teatre Alcúdia, que se celebrarà a la sala d’actes del Col•legi Major de la UA el pròxim 30 d'abril, a les 10.00 i 12.00 hores. Escrita per l'alcoià Carles Cortés i dirigida per Jaume Gayà, Fets de Rei és una obra que vol donar a conèixer la figura humana, mítica i llegendària del rei Jaume I.

Segons comenta Gayà, per al qual la posada en escena del muntatge ha significat un repte, “l'obra està documentada sobre els textos històrics i, a més, estan incloses les llegendes entorn de Jaume I. La història comença i acaba amb la mort del rei i, des del dia del seu naixement, se succeeixen els moments més rellevants de la seua vida personal i social: a través de les seues dones, batalles, conquistes, relacions amb l'Església, etc.”.

A través de la narració en tercera persona i l'escenificació, es configura una obra amb “canvis de ritme i efectes sorpresa, on l'expressió corporal, la música i la il•luminació és molt important”. L'escenografia, en la qual hi ha absència de color, és “minimalista, elegant i detallista”, explica Gayà, qui ha volgut dotar l'atmosfera d'un cert toc modern per a acostar el públic la figura de Jaume I. “La gent que ha vist l'obra assegura que s'ha fet una idea bastant completa del personatge, i ha après com van tindre lloc certes fites rellevants”. L'obra ha estat produïda per Auditori d’Alcúdia, Sa Butaca Teatre i Ajuntament d’Alcúdia.

Així mateix, l'obra es representarà l'1 de maig, a les 20.00 hores, al Teatre Principal d'Alcoi, i el 2 de maig, a les 20.30 hores, al Centre Cultural El Teular de Cocentaina. Organitza el Vicerectorat d'Extensió Universitària i l'Ajuntament d'Alcoi.

Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala.

VEU Revista Cultural de la Universidad de Alicante


VEU Revista Cultural de la Universidad de Alicante
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Edif. Germán Bernácer
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464