Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • DIÀLEGS A TRES, CON JULIÀ DE JODAR Y FRANCESC BAYARRI

DIÀLEGS A TRES, CON JULIÀ DE JODAR Y FRANCESC BAYARRI

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i la UA, amb la col•laboració de Fnac, organitzen dijous, 19 de novembre, a les 20.00 hores, la trobada d’escriptors del cicle ‘Diàlegs a tres. Converses literàries entre escriptors i públic', una iniciativa que reunirà a dos autors que parlaran l’un de l’altre amb la intenció d’involucrar el públic en aquesta conversa literària. Aquesta iniciativa té la intenció de fugir de la rigidesa de les conferències o ponències habituals per, a través d’un contingut rigorós però amb un to relaxat, involucrar al públic en la conversa que mantindran el dos autors convidats en la sessió: Julià de Jodar i Francesc Bayarri.

A més d'iniciar una de les trilogies novel•lístiques més rigoroses d'aquest canvi de segle, Julià de Jòdar (Badalona, 1942) participa en tasques d'edició de llibres i escriu articles i assaigs. L'obra de Jòdar s'articula al voltant de la trilogia L'atzar i les ombres, que vol ser una panorama del proletariat català des dels anys 50 fins a la transició. D'aquest ambiciós projecte han vist la llum dos títols: a L'àngel de la segona mort (1997), aquesta lluita per la supervivència s'articula al voltant d'un crim, mentre a El trànsit de les fades (2001) ho fa a través d'una tràgica història d'amor i de mort. Totes dues novel•les han estat reconegudes pels premis de la crítica i l'autor ja ha avançat que la trilogia es tancarà amb la novel•la A la recerca de l'heroi proletari català. A més d'un llibre d’històries curtes, ha escrit una altra novel•la, L’home que va estimar Natàlia Vidal, que guanya el 2002 el premi Prudenci Bertrana.

Francesc Bayarri va nàixer a Almàssera (L'Horta) l'any 1961. És periodista i escriptor. Ha escrit les novel•les L'avió del migdia, premi València de Literatura 2001, Febrer i Cita a Sarajevo, premi dels Escriptors Valencians de 2007. També ha participat en el llibre col•lectiu Nosaltres, exvalencians. Com a periodista ha treballat en els diaris El País (entre 1990-1996), Levante-EMV (1986) i Noticias al Día (1982-1983). Fou el primer cap d'informatius de Ràdio 9, la ràdio autonòmica valenciana, l'any 1989. Actualment forma part del consell directiu de Valencians pel Canvi. I pertany a la Unió de Periodistes Valencians, organització de la qual va ser secretari durant una dècada. Treballa en la Universitat de València, on dirigeix el periòdic setmanal de la institució.

Entrada lliure

Fichero adjunto: Francesc Bayarri


VEU Revista Cultural de la Universidad de Alicante


VEU Revista Cultural de la Universidad de Alicante
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Edif. Germán Bernácer
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464