Saltar apartados

NOVA JUNTA DIRECTIVA DE LA XARXA ALCOVER

La Xarxa Alcover, de la que formaran part més de 30 institucions i entitats, ha tingut a Manacor, al voltant de la Fira de Teatre que s’hi ha desenvolupat aquests dies, la primera reunió ordinària. Després de la constitució del 10 de setembre de 2011, la nova associació és continuació de l’anterior associació Projecte Alcover, creada a la Mostra de Teatre d’Alcoi (País Valencià) el 1996. Els objectius de l’associació Xarxa Alcover continuaran sent els anteriors: reforçar la mobilitat entre l’espai escènic català dels territoris que comparteixen la mateixa llengua i la creació de fòrums de reflexió entorn a la realitat de les arts escèniques catalanes actuals.

La Xarxa Alcover inicia la seua trajectòria a partir de les entitats públiques, ajuntaments i universitats, com també els socis que en formen part a títol individual. Les tres fires de teatre dels seus territoris, Alcoi, Tàrrega i Manacor, continuaran sent l’espai de connexió i de comunicació entre els seus associats.

En la primera reunió s’ha elegit per unanimitat dels assistents la Junta Directiva que ha de regir l’associació durant els dos pròxims anys. Així, la presidenta és Teresa Garcia, tècnica cultural de l’Ajuntament de Tàrrega (Catalunya); el vicepresident, Vicent Tronchoni, tècnic cultural de l’Ajuntament de Picassent (País Valencià); la secretària, Carme Suárez, tècnica cultural de l’Ajuntament d’Alcúdia (Illes Balears); el tresorer per Catalunya, Josep Miquel Galvan, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Lliçà de Vall (Catalunya); vocal d’universitats i pel País Valencià, Toni Valesa, tècnic de Cultura de la Universitat Jaume I de Castelló; vocal per les Illes Balears, Catalina Caldentey, tècnica cultural de l’Ajuntament de Calvià; vocal dels socis, Miquel Mestre (Illes Balears); vocal de jornades, Miquel Santamaria, director del Centre Cultural d’Alcoi; vocal de fires, un representant de la Fira de Tàrrega. La vocalia en representació del Principat d’Andorra queda pendent a la ratificació per part dels seus socis a instàncies de la nova Junta Directiva.

L’Assemblea de socis ha rebut la proposta d’organitzar les pròximes jornades de reflexió de la Xarxa Alcover a Alcoi en el 2012. Hi ha la voluntat d’abordar els nous reptes de la programació d’arts escèniques dins del marc de crisi econòmica actual, tot aportant diversos models portats endavant a nivell internacional.

D’igual manera, s’han aprovat les quotes dels socis que vulguen formar-ne part: 25 € anuals per a les persones físiques i entre 300 € i 1.000 € anuals per a les entitats jurídiques. Ha quedat també aprovada la contractació de l’empresa de gestió cultural FUSIC per al 2012 que tindrà com a principal encàrrec la consolidació de la nova Xarxa i l’adscripció de nous socis.

En la Comissió de Selecció d’Espectacles reunida a continuació, els programadors assistents han seleccionat els espectacles següents que seran tinguts en compte pels socis de la Xarxa a l’hora de les seues programacions:
- País Valencià: Eufòria (L’Horta Teatre), Totes mortes (Òbscura Teatre)
- Illes Balears: Allò que els nostres néts haurien de saber de nosaltres (Deu cèntims), Acorar (Produccions del Ferro)
- Catalunya: El somni d’una nit d’estiu (Pàrquing Shakespeare), Pedra de tartera (TNC-El Celler d’Espectacles)

La nova presidenta, una vegada seleccionats els espectacles que hauran de ser contractats pels teatres associats a la Xarxa Alcover, ha declarat: "amb el context actual de crisi, una iniciativa d’intercanvi i de potenciació del teatre en català com la nostra, és, sens dubte, una bona notícia. Apostem, com sempre ho havia fet el Projecte Alcover, per una promoció d’espectacles de teatre de qualitat i que poden interessar a la diversitat de teatres adscrits a la nostra associació".


Per a més informació:

www.projectealcover.cat
Gerència Xarxa Alcover: FUSIC +34. 932.157.411 / info@fusic.org
Comunicació Xarxa Alcover: 600948642 (carles.cortes@ua.es)

VEU Revista Cultural de la Universidad de Alicante


VEU Revista Cultural de la Universidad de Alicante
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Edif. Germán Bernácer
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464