Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Este verano la Universidad de Alicante con la música en valenciano

Este verano la Universidad de Alicante con la música en valenciano

Sant Vicent del Raspeig, 14 de juny de 2019

La Universitat d'Alacant presenta el CD de La Gira vol.13 de música en valencià i el concert Fesfoc de Fogueres, en un acte a la Seu d'Alacant dimecres 19 de juny a les 19.30 h , en què participaran membres dels grups de música El Diluvi, Mugroman i Inèrcia, i estudiants del Voluntariat Lingüístic de la Universitat. Al mateix acte també es presentaran el festival Feslloc i la revista de festivals al País Valencià, Festiu . El Servei de Llengües comença així la campanya de matrícula a les assignatures en valencià del curs 2019-20.

Hi haurà una primera taula en què participaran:

  • Carlos Cabello, d'Escola Valenciana, presentant el disc de música en valencià (La Gira) i el Feslloc
  • Ismael Vicedo, de La Cívica, que parlarà del Fesfoc, el concert de Fogueres
  • Òscar Piera, de Tresdeu, que farà pública la revista de festivals del País Valencià, Festiu
  • Ferran Isabel, de la Universitat d'Alacant, que col·labora en tots aquests projectes.

En acabat, pujaran a la taula membres dels grups de música, que conversaran entre ells i amb el Voluntariat lingüístic de la Universitat d'Alacant i la resta del públic:

  • El Diluvi (Castalla - Onil), que farà concert al Feslloc
  • Mugroman (Xixona), que actua al Fesfoc
  • Inèrcia (Alfafara i Banyeres de Mariola), que apareix al cd de La gira

Posteriorment,  a partir de les 23.30 h, hi haurà una festa al pub Marearock amb les actuacions de:  Karlos-K DJ i PD Moniato.  S'hi repartiran discs de música en valencià de La Gira als assistents.

Presentacio-cd-la-gira 

Matricula't en llengües a la UA

La Universitat d’Alacant comença així la campanya de matrícula en què informa de l’oferta d’assignatures en valencià i anglès del curs 2019-20 i anima l’alumnat a matricular-se a les més de 500 assignatures de grau en valencià i altres llengües: https://sl.ua.es/va/dinamitzacio/docencia.html

 

CD de La Gira. El disc de la música en valencià vol. 13

La Gira és el projecte musical que Escola Valenciana Federació d'Associacions per la Llengua va crear l'any 2006 amb l'objectiu de promoure, arreu del nostre territori, el treball dels músics i cantants que empren el valencià en les seues creacions musicals. Alhora, l'entitat cívica pretenia impulsar la creació d'un circuit musical estable amb infraestructures de qualitat.

Fins ara, Escola Valenciana ha publicat 13 discos que són una mostra representativa del que es cou en l'escena musical valenciana. 

Aquest material compta amb la col·laboració de les cinc universitats públiques valencianes i del COM. En els dos últims anys, també s'ha comptat amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana. 

Pots escoltar i descarregar-te els tretze discos de la Música en Valencià publicats per Escola Valenciana, tot clicant: https://escolavalenciana.bandcamp.com/

Entre les novetats discogràfiques de cada any complit es fa una tria per part dels responsables del projecte de la Gira d'Escola Valenciana (concerts en directe de música en valencià ) intentant que hi haja una representació de tots els estils musicals. També s'intenta aportar una visió de gènere donant suport a la presència femenina al disc.

La Universitat d'Alacant (Servei de Llengües) col·labora en l'edició del CD de música en valencià des del començament en l'any 2006, i en fa difusió a partir de la campanya de matrícula cada final de curs i en diversos actes durant el curs.

 

Fesfoc. Concert de Fogueres

El concert Fesfoc de Fogueres , organitzat per Escola Valenciana, ha tingut el suport de la Universitat d'Alacant des del començament en 2008, que hi va haver un primer concert amb Obrint Pas i Aspencat al passeig de Ramiro. 

Ha passat pel racó de la Universitat d'Alacant, després uns anys al campus de Sant Vicent del Raspeig, a l'espai cultural de Les Cigarreres i, des de fa tres anys, al racó del Marearock i durant els dies de Fogueres a la ciutat vella.

Sempre tenen presència grups de la comarca com ara Mugroman o La Caixa de Gel; de les comarques de migjorn com El Diluvi, Aspencat, La Gossa Sorda, Smoking souls, Sant Gatxo; o d'altres que se sol·liciten i que han passat pel Fesfoc com Sva-ters, enguany Ebri Knight...

És gratuït i d'alguna manera, funciona com a cloenda del curs acadèmic i començament de la campanya de matrícula a la docència en valencià del curs següent.

En aquesta edició, el concert tindrà lloc diumenge 23 de juny, a les 22.00 h, a la plaça del Carme, a Alacant. Hi actuaran els grups Escarlates, Mugroman i Ebri Knight .

 

 

Festiu. La guia dels festivals valencians 2019

 

La revista que publica el digital Tresdeu , i que arriba aquest any a la setena edició, ofereix informació de tots els festivals que hi ha durant l'estiu al País Valencià. Continua amb les idees fonamentals: textos íntegrament en valencià, llenguatge inclusiu, responsabilitat mediambiental i vertebració del territori a través de la comarcalització.

Per a l’edició de 2019 compta amb la redacció de Marta Asunción i el disseny i maquetació de Bram Studio. També amb diversos testimonis i articles de personatges rellevants de la cultura valenciana com ara Toni Mejías, periodista i veu de Los Chikos del Maíz i Riot Propaganda; el cuiner i instagrammer Suculent Gilabert; el músic i col·laborador del magazín El Matí À Punt Lluís Mosquera; la de la gerent de Suport Produccions, Annabel Nadal; Anaïs López, que ha escrit i escriu en diversos mitjans com BEAT Valencia o Mondo Sonoro; i l’artista gràfic Gonçal Beneyto.

A banda dels articles d’opinió, el Festiu 2019 portarà playlists de Spotify del festivals valencians a les quals podeu accedir fàcilment amb el mòbil gràcies als codis QR que incorpora.

La Universitat d'Alacant hi col·labora i en fa difusió entre els estudiants pel campus.

 


Feslloc, el festival transformador del País Valencià

El  Feslloc  és un festival de música que va nàixer l'any 2007 a la localitat de Benlloc (la Plana Alta), i que està organitzat per l'Associació Feslloc, de la qual formen part l'Ajuntament de Benlloch i l'entitat cívica Escola Valenciana. L'objectiu principal del Feslloc és la promoció de les propostes musicals fetes per solistes i grups que empren el valencià en les seues composicions musicals.

És un festival sense finalitat lucrativa que s'autofinança de la venda d'entrades i dels ingresos obtinguts per altres conceptes: tiquets de beguda i de menjar, sobretot. A més, en les últimes edicions, el festival ha rebut algunes subvencions de diferents administracions publiques en concepte de promoció del valencià i de foment turístic del municipi.

El Feslloc compta amb una zona d'acampada habilitada durant quatre dies, d'accés gratuït per al públic del festival que hi accedisca amb la polsera acreditativa. Igualment, el festival habilita zones d'aparcament de vehicles per facilitat l'arribada i la mobilitat del públic assistent.

A més dels concerts, el festival programa un seguit d'activitats lúdiques, divulgatives i formatives: activitats esportives, xarrades, presentacions de llibres, projecció de documentals…

El Feslloc, no és tan sols un festival musical: és, també, un punt de trobada de joves (i no tan joves) que arriben, sobretot, d'arreu de les comarques valencianes per conviure i compartir emocions i vivències des del respecte, el civisme i l'estima a les nostres músiques i a la nostra llengua.

 

VEU Revista Cultural de la Universidad de Alicante


VEU Revista Cultural de la Universidad de Alicante
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Edif. Germán Bernácer
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464