Saltar apartados

VEU

Banner EAC 2018
HECUBA PREMIO 6 JUNIO
Los figurantes
Mulier mulieris 2018
Banner ACUA

Cultura en la UA

15/06/2018
Concurs de Tallers Didàctics del MUA

Dissabte 16 de juny de 2018

El dissabte 16 de juny, a partir de les 11:00h, el MUA celebrarà el XVIII Concurs de Tallers Didàctics, premiant a l'alumnat de centres educatius d'educació infantil, primària, secundària i batxillerat de tota la província. Han sigut més de 2.955 escolars participant en les seues propostes durant aquest curs acadèmic 2017/2018. Els treballs seleccionats són 108 i conformaran una exposició que estarà oberta al públic del 16 al 30 de juny en la Sala Àgora del MUA.

CulturaConcursos i premisInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsCursos i tallers
12/06/2018
Tres en un: La Gira, matricula't en llengües i el festfoc

El 14,21 i 22 de juny

 

El pròxim dijous 14 de juny tindrà lloc la presentació conjunta del 12 volum del disc de La Gira, la presentació de la campanya 'Matricula't en llengues en la UA' i per la nit el concert festfoc.

CulturaMúsicaEn valencià
12/06/2018
Campanya 'Llegir en valencià, la nostra cuina'

A partir del 17 de juny

"Llegir en valencià, la nostra cuina" és la tretzena campanya impulsada per Fundació Bromera, la UA i la diputació d'Alacant que naix amb l’objectiu de fomentar la lectura, promocionar la llengua i aconseguir donar a conéixer els costums i les tradicions del poble valencià.

CulturaEn valencià
06/06/2018
VI edició del Festival de Teatre Clàssic L'Alcudia

Del 10 al 27 de juliol

En aquesta nova edició, el festival comptarà amb les obres de teatre en l'ensenyament: Hècuba, d'Eurípides, Aulularia, de Plauto, Fedra, de Sèneca i Medea, d'Eurípides, que podran veure's els dies 10, 11, 12 i 13 de juliol.
Viriato, de Florián Recio, Coriolano després de William Shakespeare, Antígona, de Sófocles, i Líbera, dins el bloc de teatre professional, es representaran els dies 19, 20, 26 i 27 de juliol.

Venda d'entrades, horaris i informació:
www.instanticket.es902 444 300, i des de les 19.00 en el propi jaciment els dies de les representacions.
Obertura de portes a les 20.00 hores. Representacions teatrals a les 22.00 hores. Tots els dies cantina amb preus populars.

 

 

 

CulturaTeatre i dansaEn valencià
01/06/2018
Convocatòria oberta per a dirigir la Coral, l'Aula de Teatre i l'Aula de Dansa de la UA en el curs 2018-2019

1 de juny de 2018

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la UA llança convocatòries públiques per a adjudicar tant l'adreça i la coordinació de la Coral de la Universitat d'Alacant com l'adreça i muntatge de les obres de l'Aula de Teatre i de l'Aula de Dansa UA per al curs 2018/2019.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Teatre i dansaMúsicaEn valenciàCursos i tallers
29/05/2018
Beques Universitat Catalana d'Estiu 2018

A Prada del Conflent, del 16 al 23 d'agost

La UA i la Xarxa Vius d'Universitats et proposen assistir a la 50 UCE a Prada, un espai d'aprenentatge, intercanvi i convivència d'estudiants de tots els territoris catalanoparlants. El programa d'enguany "I tanmateix, la remor persisteix" inclou diverses àrees amb reconeixement acadèmic als universitats participants. La UA també hi participa enviant  alumnat. Consulteu tota la informació en la web uce.cat
CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Beques i ajudesEn valenciàJornadesCursos i tallers
17/05/2018
Les Aules UA en l'Arniches i Les Cigarreras

Amb motiu de la I Mostra de Teatre Universitari las obres de producció pròpia de l'Aula de Teatre i Dansa de la UA podran veure's, a partir d'ara, en la ciutat d'Alacant. Concretament, els pròxims dies 30 de maig, 6 i 13 de juny en Les Cigarreras seran "En defensa", "Hècuba, d'Eurípides" i "Els figurantes" i els dies 29 i 30 de juny en el Teatre Arniches, "L'últim sopar" i "Comèdia sense títol". Totes les obres començaran a les 20:30 hores i seran d'accés lliure fins a completar l'aforament.

CulturaTeatre i dansaMúsicaEn valencià
21/05/2018
X concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge 2018

S'amplia el període de presentació del X concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge fins al 2 de juliol de 2018 

11/05/2018
Hècuba, una versió de l'obra d'Eurípides per Pascual Carbonell

El director de l'Aula de Teatre Clàssic de la UA, Pascual Carbonell, realitza una versió pròpia de la tragèdia d'Eurípides, "Hècuba", a partir de la traducció de Juan Antonio López Férez, que es presenta en el Paranimf el 22 de maig a les 20:00 hores. Entrada per invitació.

CulturaTeatre i dansa
15/05/2018
Trobades d'Art Contemporani 2018

La Universitat d'Alacant i l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert, inauguren una nova edició de les Trobades d'Art Contemporani (EAC), el divendres 11 de maig a les 19:30 hores, en la Sala El Cub del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA). La mostra romandrà oberta al públic fins al 21 de juliol

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsJornades
15/05/2018
El poeta i novel·lista Benjamí Prado en les Seus Universitàries d'Alacant i Torrevella

Benjamí Prado, novel·lista, assagista i poeta, impartirà dues conferències les seus universitàries d'Alacant i Torrevella. De la mà del Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB), el protagonista oferirà la xarrada %u201CSi no volen que l'expliques, és que és una bona història", demà dimecres 16 de maig a les 20 hores enla Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Sant Fernando, 40); i el dijous 17 de maig, també a les 20 hores, en la Seu Universitària de Torrevella (Societat Cultural Casino de Torrevella. Passege Vista Alegre, 14).

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaConferències
15/05/2018
XVIII edició de la Mostra d'Humor Social de la UA

Fins al 15 de juny.

Quasi un centenar de dibuixos de 42 autors nacionals i internacionals han sigut triats per a donar forma a l'exposició. L'exposició "La persona i l'animal relaciones perilloses%u201D, romandrà oberta al públic fins al 15 de juny, en l'en la Sala Trànsit- Aulari II, gràcies al suport de Federació de Caricaturistes d'Espanya (FECO-Espanya).

CulturaExposicions
30/04/2018
III Certamen de Teatre Grecollatí

30 d'abril de 2018.

Del 2 a l'11 de maig, la Universitat d'Alacant, els Ajuntaments d'Alacant i Elx i la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics organitzen l'III Certamen Escolar de Teatre Grecollatí, un festival escènic que pretén fomentar entre l'alumnat d'ensenyament secundari el gust pel teatre en general i pel teatre clàssic en particular, així com incentivar la creació de muntatges de textos grecollatins.

Serà en els espais escènics de les Cigarreras-La Caixa Negra i en L'Escorxador.

Intervenen: Col·legi Immaculada Jesuïtes, IES Doctor Balmis, Col·legi Sagrat Cor de la ciutat d'Alacant; l'IES de Coix; l'IES la Foia d'Ibi i l'IES Montserrat Roig d'Elx.

CulturaTeatre i dansaEn valencià
14/05/2018
Presentació XVII Edició CURSOS D'ESTIU RAFAEL ALTAMIRA

14 de maig de 2018.

A les 11: 30 hores, la Universitat d'Alacant ha presentat el seu programa de Cursos d'Estiu Rafael Altamira, en la Seu Ciutat d'Alacant (Sant Fernando, 40).

El vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la UA, Carles Cortés, ha donat a conèixer les línies prioritàries dels cursos en aquesta edició 2018, entre les quals ha destacat la transversalitat de les noves tecnologies i la dimensió humanista i internacional, i ha volgut posar l'accent en la importància de la col·laboració institucional amb el CEFIRE, amb el Col·legi Oficial d'Advocats d'Alacant i el Cos Nacional de Policia.

La proposta d'enguany inclou un total de 46 cursos de molt diverses disciplines.

El termini de matrícula s'obri avui.

CulturaTecnologiaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaCríticaEn valenciàJornadesCursos i tallersConferències
10/05/2018
IV Concocatoria MUA de Residències de Creació i Recerca Artística

La Universitat d'Alacant convoca, a través del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), el quart programa de residències de creació i recerca en art contemporani PLUS amb l'objectiu de recolzar, promocionar i difondre la creació i la recerca artística i cultural, així com la seua transmissió a la ciutadania.

CulturaBeques i ajudesExposicions
07/05/2018
Premis literaris Ciutat d'Elx
Fins el 22 de juny

Elx convoca els premis literaris Ciutat d´Elx 2018, segons les bases generals i particulars de cada premi, de poesia "Festa d'Elx" i narrativa "Antoni Bru"

CulturaConcursos i premisInformació sobre jornades, cursos, conferències...En valenciàCursos i tallers
03/05/2018
Visites secundària i batxillerat

El Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant  en col·laboració amb la Generalitat Valenciana organitzen des de fa tres anys unes visites als cursos de secundària i batxillerat dels centres del territori alacantí i voltants, amb intenció d'informar als alumnes dels beneficis de l'estudi en valencià

26/03/2018
Retroalimenta't de la Cultura en la UA amb la moguda alacantina dels 80.

Dimarts, 27 de març, Las Cigarreras.

Arranca la IV edició de les Jornades d'Indústries Culturales i Creatives Alimenta't de la Cultura. És la segona amb la temàtica Retro com a protagonista. El programa d'activitats inclou l'exposició fotogràfica Lo que la noche se llevó, que recuperarà, per primera vegada, l'ocorregut durant la moguda musical alacantina viscuda en els anys 80. També es duran a terme: el festival RetroKids, dedicat a jocs retro per al públic infantil, la visita de la Legió 501 de Star Wars, actuacions de Dj's, el concert del grup valencià Navvier, i per a tancar l'esdeveniment, la 24 hours party people, una festa que recrea la cultura de club dels anys 80.

Puja la teua foto a Instagram amb el hashtag #mimovidaretro i comparteix el teu retromanía dels 80 i 90.

CulturaExposicionsMúsica
23/04/2018
Concert del Cor de Dones "A Cau d'Orella"

Concert del cor A cau d'Orella, el 25 abril a les 20:00 hores en la Facultat d'Ecucación de la UA. Dirigit per Mónica Perales i Massana, aquest grup vocal femení presentarà un programa, amb música escrita per a cor de veus blanques i veu de dones, que farà un recorregut per la música del s.xx i del s.XXI.

L'entrada és lliure i limitada a l'aforament de la sala.

20/04/2018
XIX Mostra-Marató de Monòlegs 'Sol@ davant el perill' 2018

Torna el concurs de monòlegs més longeu de la península. La sala Clan Cabaret i el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d'Alacant, amb la col·laboració de la Mostra de Teatre Español d'Autors Contemporanis, convoquen la XIX Mostra-Marató de Monòlegs "Sol@ davant el perill", que se celebrarà en Clan Cabaret d'Alacant els dies 18, 19 i 26 de maig de 2018 a les 23:00h. (BOUA del 16 d'abril 2018)

Per a participar no és necessària una experiència prèvia. Inscriu-te abans del 16 de maig de 2018, a les 23:59h.

CulturaLiteraturaEn valencià
10/04/2018
Proves d'acreditació de valencià 2017-2018. JUNY.

La Universitat d'Alacant i la seu de Torrevella rebran les proves d'acreditació de valencià (CIEACOVA) per al mes de juny de 2018

27/03/2018
Trobades 2018 Escola Valenciana

Escola Valenciana planteja el valencià com la llengua que ens dóna accés al coneixement i ens ajuda a aprendre altres llengües. Així proposen les Trobades Valencianes, aplecs de caràcter reivindicatiu per la llengua que, amb l’organització de jocs, tallers i activitats lúdiques de tot tipus, reuneixen en una jornada mares i pares, mestres i alumnes d’escoles d’Infantil i Primària d’una vintena de comarques valencianes.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...En valenciàCursos i tallers
22/03/2018
CONVOCATÒRIA DE SUPORT LINGÜÍSTIC A L'ELABORACIÓ DE TESIS DOCTORALS

La Universitat d'Alacant, a través del Servei de Llengües fa una convocatòria pública per a la concessió de suport lingüístic a l'elaboració de tesis doctorals en valencià i llengües estrangeres dirigida a l'alumnat de doctorat de la Universitat d'Alacant.

CulturaBeques i ajudesEn valencià
15/03/2018
Cicle cinema del Ráfol d%u017DAlmúnia

L'Aula Universitària del´Ràfol d Almúnia, en col·laboració amb la Universitat d'Alacant, organitza un cicle de cinema. Donarà començament el divendres 16 de març i durarà fins al divendres 28 de desembre. Les projeccions tindran lloc en l'Auditori Municipal i l'entrada serà gratuïta per a tots els públics fins a completar aforament.

CulturaCinemaEn valencià
09/03/2018
Mulier Mulieris, 12 convocatòria d'arts visuals.

Del 9 de març al 15 de juliol

Avui s'inaugura l'exposició Mulier, Mulieris,en la seua XII convocatòria d'arts visuals, amb la col·laboració de la Unitat d'Igualtat de la UA.la obertura es produirà a les 19.00 hores en el MUA. Estarà disponible fins al dia 15 de juliol.

CulturaExposicions
05/02/2018
Cicle de cinema en versió original en Seu Sant Ferran

L'Aula de Cinema de la UA continua amb el seu cicle de Cinema en Versió Original en la Seu Ciutat d'Alacant (Sant Ferran, 40). El cicle comptarà amb deu sessions, del 6 de febrer al 22 de maig, repartides en tres blocs temàtics: Sofia Coppola, seguint el seu camí, Variacions sobre música clàssica i ¿Remake?

La primera sessió tindrà lloc el dimarts 6 de febrer a les 19 hores, amb la projecció de la pel·lícula de Sofia Coppola, Lost in translation (2003).

CulturaCinema
30/01/2018
Cicle de cinema en valencià a Elx

Al febrer torna un cicle de cinema en valencià en la ciutat d'Elx. El cicle es realitzarà en el cinema Odeón d'Elx, situat en el carrer Juan Ramón Jimenez 18. Es prolongarà fins al mes de maig, i es projectarà una pel·lícula cada mes. Per cada pel·lícula, hi haurà dues sessions; una a les 19:30 hores i una altra a les 22:00 hores. L'entrada és completament lliure, limitada a l'aforament de la sala.

CulturaEn valencià
29/01/2018
Curs de Valencià C1 amb el Diari Información

Cada setmana amb la compra del Diari Información es lliurarà gratuïtament una unitat didàctica amb la qual poder adquirir una completa formació de valencià C1, de cara als exàmens de la Universitat d'Alacant. Aquest curs es repartirà de forma ininterrompuda tots els dimecres des del 31 de gener fins al 23 de maig, per la qual cosa constarà amb 18 fascicles.

CulturaEn valencià
26/01/2018
Cicle de cinema en valencià a Alacant

Aquest divendres 2 de març, torna el cicle de cinema en valencià a Alacant, que es desenvoluparà sense interrupció fins al dia 23 de març, cada divendres a les 18:30 hores. L'esdeveniment es realitzarà en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, en l'Edifici Sant Fernando (Calle Sant Fernando, 40). L'entrada és completament lliure.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...En valenciàJornades
08/01/2018
Nou èxit en el Curs de Capacitació per a l'Ensenyament en Valencià i en Llengües Estrangeres

Des de l'11 de desembre s'està realitzant el cinqué curs de Capacitació a València, Alemany, Anglés i Francés que està sent tot un èxit.

CulturaEn valencià
19/12/2017
Premis Sambori Universitaris 2018, concurs de narrativa curta valenciana

Termini de participació fins al 11 de març de 2018

La Fundació Sambori convoca el quinzè concurs universitari de narrativa curta en valencià, dirigit a tots els estudiants de les universitats públiques valencianes. Les obres han de ser originals i inèdites, i d'extensió entre 1 i 5 pàgines, com premis de 500 a 1000 euros.

CulturaConcursos i premisBeques i ajudesLiteraturaEn valencià
15/12/2017
L'experiència dels alumnes estrangers en l'A1 de català

Dijous passat 30 de novembre la Revista Cultural VEU, va estar en una de les lliçons del curs per a realitzar un petit reportatge d'aquesta interessant activitat. Coneix l'experiència i la motivació d'aquests alumnes per aprendre aquesta llengua.

CulturaEn valencià
11/12/2017
El CeMaB presenta el seu III cicle de Tertúlia Literària: "Entre ahir i avui, del text a la imatge"

Del 10 de gener al 20 de juny - Seu Sant Ferran - Dimecres de 17 a 20 horas

Gener dóna començament a un tercer cicle de Tertúlia Literària, que convida a la participació i al diàleg obert de tots els amants de la lectura i el cinema, utilitzant com a recurs la lectura d'alguns llibres proposats. Inscripció fins al 9 de gener i convalidat amb 63 hores de l'ICE. Matrícula gratuïta.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...CinemaLiteraturaCursos i tallersConferències
05/12/2017
Profundament emocionada, Sol Picó rep la màxima distinció de la Universitat d'Alacant

El passat 4 de desembre, la ballarina i coreògrafa Sol Picó va rebre el Llorer d'Or, una distinció amb la qual la Universitat d'Alacant reconeix a persones o institucions d'excel·lent prestigi nacional o internacional en el camp de les ciències, de les lletres, de la recerca científica, de la docència, de la creació artística, de l'esport i de la solidaritat.

27/10/2017
"Amb tu+UA". Tot el voluntariat de la UA, unificat a la teua disposició

Enguany, la UA presenta el seu Pla de Voluntariat més ambiciós. "Amb tu+UA" compta amb un total de deu programes que es posen a la disposició de la comunitat universitària amb l'ambició de contribuir a la transformació social.

Cooperació i voluntariat

Agenda Cultural

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464