Saltar apartados

VEU

ACUA 2018 1er
Veu tallers culturals
Residual banner
Banner D. Escolano

Cultura en la UA

19/10/2018
'Creuant les fronteres entre Art, Ciència i Humanitats', conferència de Gustavo Ariel Schwartz (CSIC)

Dilluns 22 d'octubre de 2018.

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant (C/ Ramón y Cajal, 4.) acull dilluns que ve 22 d'octubre, a les 20 hores, la Conferència %u201CCreuant les fronteres entre Art, Ciència i Humanitats%u201D, en el marc del Programa Mestissatges, a càrrec de Gustavo Ariel Schwartz, científic titular del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC).

CulturaDivulgació científicaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
17/10/2018
La Seu de la UA a Oriola dedica una exposició al poeta Manuel Molina

Oriola, del 18 d'octubre al 16 de novembre de 2018.

La mostra ofereix diversos aspectes de l'activitat de Manuel Molina en la cultura literària alacantina del seu temps i visualitza fons de la seua donació a l'Arxiu de la Democràcia de la UA, en la qual s'inclouen la seua biblioteca hernandiana, la seua obra poètica publicada i inèdita, una rica correspondència amb destacades personalitats de la poesia espanyola i altres documents personals.

 

CulturaExposicions
17/10/2018
El Campus d'Alcoi de la UA exposa 'Història de la Normal'

Alcoi, del 22 d'octubre al 23 de novembre de 2018.

El Campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacant albergarà l'exposició "Història de la Normal", en les seues instal·lacions de la Cambra de comerç.
La mostra està integrada per panells explicatius i fotografies realitzades per la Facultat d'Educació de la UA i el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), a través dels quals es presenta un recorregut i una anàlisi històrica del que van ser i van significar socialment l'Escola Normal de Mestres (la primera a aparèixer a Alacant l'any 1844) i la de Mestres (quinze anys més tard, en 1859).

CulturaExposicions
15/10/2018
Nova edició de 'Món i formes del Flamenc' en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant

Del 16 d'octubre al 19 de nioviembre de 2018.

El tradicional cicle "Món i Formes del Flamenc" inaugura una nova edició en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.
Serà demà, dimarts 16 d'octubre a les 20:15 hores, en les instal·lacions de la Seu en Ramón y Cajal, 4, amb una primera sessió dedicada a la %u201Cnecessitat de conrear i transmetre el coneixement en les penyes%u201D. Per a abordar aquest tema intervindran la cantaora Vanessa Teba i el guitarrista Valentín Rosa, acompanyats per representants de la Peña Pedro Bacán.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
15/10/2018
La Fundació Vicente Ferrer exposa en la UA 'Un món, 17 reptes'

Del 15 al 26 d'octubre de 2018.

La mostra "Un món, 17 reptes" exposa el treball d'aquesta Fundació en l'Índia amb l'objectiu de mostrar i fer comprendre la importància dels compromisos adquirits a nivell mundial a través de l'Agenda 2030.

CulturaExposicionsCooperació i voluntariat
15/10/2018
Club de lectura sobre la novel·la gràfica en La Seu Universitària de Torrevella

Torrevella, del 17 d'octubre al 10 de desembre.

La Seu Universitària de Torrevella, la Regidoria de Joventut i la Biblioteca municipal de Torrevella 'Carmen Xaló' engeguen un club de lectura gratuït dedicat a la poesia, la narrativa i la novel·la gràfica. Amb el títol "Lectura i mirada: novel·la gràfica" aquest club de lectura inicia la seua activitat dimecres que ve 17 d'octubre, amb vuit sessions dedicades a aprofundir en aquest gènere que seran impartides per Sergio Galindo en les instal·lacions del CIAJ (Passeig Juan Aparicio 5, Torrevella), de 18:15 a 20: 15 hores.

CulturaLiteratura
15/10/2018
Muriel Villanueva inicia el cicle Escriure El País en la universitat d'Alacant

Dilluns, 15 d'octubre de 2018.

L'Aula Literària de la Universitat d'Alacant inicia el cicle literari en valencià Escriure El País amb l'escriptora Muriel Villanueva. Aquesta trobada literària, coordinat per la professora de la UA Isabel Marcillas, tindrà lloc el dilluns 15 d'octubre, en la Facultat d'Educació (Aula 17), a les 12 hores.

CulturaLiteraturaCríticaEn valencià
15/10/2018
Cicle de Cinema en Versió Original en la Seu Ciutat d'Alacant del carrer Sant Fernando.

Del 16 d'octubre al 18 de desembre de 2018.

Nova edició del Cicle de Cinema en Versió Original, amb subtítols en castellà, en la Seu Ciutat d'Alacant del carrer Sant Fernando.
Les sessions seran els dimarts a les 19.00 hores.

Octubre: Isabel Coixet.

Novembre: Nou thriller espanyol.

Desembre: Kipling en el cinema.

04/10/2018
Octubre de cinema a Saix.

Del 5 al 26 d'octubre de 2018.

L'Aula Universitària de la UA a Saix acull a partir de demà divendres 5 d'octubre un cicle de cinema dedicat al Thriller Español Contemporani. El cicle està integrat per quatre sessions per a analitzar l'auge d'aquest gènere cinematogràfic en el cinema espanyol, amb quatre projeccions: L'home de les mil cares (5 d'octubre); Cent anys de perdó (11 d'octubre); Vesprada per a la ira (19 d'octubre); i Que Déu ens perdone (26 d'octubre).

Totes les sessions tindran lloc en la Casa de la Cultura de Saix a les 21:30 hores, amb entrada lliure fins a completar l'aforament.

CulturaCinema
03/10/2018
Convocat el 'Premi Audiovisual MiCe Universitària 2019'

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), la qual celebrarà la seua setena edició el pròxim mes de Febrer de 2019, com a novetat enguany estrena una nova secció a concurs ''Premi MiCe Universitària domini lingüistic 2019'' adreçada a l'alumnat universitari de les regions valencià/catalano parlants. Es podran presentar treballs audiovisuals de qualsevol gènere, amb durada màxima de 15 minuts, produïts durant els cursos 16/17, 17/18 i 18/19 que no hagen sigut presentats en edicions anteriors de la MiCe.

El termini de presentació de treballs està obert fins al 15 de desembre.

26/09/2018
'Diumenges al MUA' per a tota la família

Del 30 de setembre al 16 de desembre de 2018.

Un any més, el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) obri les seues portes amb una nova edició de' Diumenges al MUA'i un ampli ventall d'activitats d'oci familiar que inclouen visites guiades, tallers i jocs per als mesos de setembre a desembre.

El programa per a aquest quadrimestre consta de 8 activitats culturals, amb caràcter gratuït, que es desenvoluparan en la instal·lacions del MUA.

CulturaExposicionsTeatre i dansaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
25/09/2018
Escriptors alacantins en la Seu Ciutat d'Alacant

Del 26 de setembre al 28 de novembre de 2018.

La Seu Ciutat d'Alacant inaugura demà dimecres 26 de setembre una de les seues noves propostes per a la programació d'enguany: El Cicle Escriptors Alacantins. Coordinat i impartit per la professora Console Jiménez, aquesta proposta inclou quatre sessions en les quals s'analitzaran escriptors alacantins rellevants des del segle XVIII fins al XX. La jornada inaugural, demà a les 20:15 hores en Ramón y Cajal, 4, estarà dedicada a Pedro Montegón (Alacant 1745 - Nàpols 1824), exjesuita i exiliat qui, amb les seues obres en vers i en prosa, va difondre a Espanya les idees de la Il·lustració. La seua novel·la pedagògica Eusebio s'ha comparat amb l'Emilio de Rousseau.

CulturaLiteraturaDivulgació científicaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
25/09/2018
Programa del CeMaB per als mesos de setembre a desembre de 2018.

25 de setembre de 2018.

El Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB) ha presentat la seua nova programació per als mesos de setembre a desembre de 2018. Eva Valero, directora del Centre, ha desgranat les línies de la seua proposta en la qual els escriptors tenen un paper rellevant i als quals se sumen conferenciants nacionals i internacionals de reconegut prestigi acadèmic, i dos Seminaris de caràcter hispanoamericà. Amb noms com: José Ovejero, Consuelo Triviño, Pietat Bonnett, Paz Castelló, Andrés Neuman i Beatriz Pastor.

CulturaLiteraturaCríticaInformació sobre jornades, cursos, conferències...JornadesConferències
24/09/2018
'Mira'm! Ara em veus', exposició sobre Cultura Gitana en el MUA

Del 26 de setembre al 31 d'octubre, 2018.

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) inaugura dimecres que ve 26 de setembre, a les 18 hores, en la Sala Polivalent, l'exposició sobre cultura gitana '¡Mira'm! Ara em veus', un projecte expositiu que té com a objectiu millorar la visibilización d'aquest grup ètnic minoritari que ha fet grans contribucions a la cultura comuna.

El recorregut expositiu s'estructura en quatre parts que comprenen 24 panells amb fotografies, textos explicatius i audiovisuals.

CulturaExposicionsMúsica
24/09/2018
Celebra el Dia Europeu de les Llengües 2018 amb la UA

La Universitat d'Alacant, a través de la Facultat de Filosofia i Lletres, el Servei de Llengües i el Centre Superior d'Idiomes, juntament amb Europe Direct, conviden a tota la comunitat universitària a participar en la celebració del Dia Europeu de les Llengües. Les activitats tindran lloc dimecres 26 de setembre al campus de la Universitat d'Alacant.

21/09/2018
'Los mundos y seres imaginarios de Daniel Escolano' al MUA

Del 21 de setembre al 28 d'octubre.

 

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) inaugura, a les 20 hores, l'exposició antològica 'Els mons i éssers imaginaris de Daniel Escolano'. La mostra, comisariada per Juan Antonio Roche, comprèn 117 obres cedides per col·leccionistes privats i institucions de la província d'Alacant i arreplega més de quaranta anys de treball i les múltiples influències que l'artista recrea d'una manera singular.

L'exposició romandrà oberta al públic fins al 28 d'octubre de 2018.

 

CulturaExposicions
20/09/2018
Publicitat i cultura a través dels croms de Nestlé.

Fins al 29 de Novembre de 2018.

Una Meravellosa il·lusió: ciència i color en els croms de Nestlé. Mig segle de publicitat i cultura (1920-1966) és el títol de l'exposició comisariada pels professors de la Universitat d'Alacant Carlos Barciela i Carmen Ródenas. La mostra podrà veure's en la Sala Aifos de la UA (Facultat de Filosofia i Lletres III) des d'avui i fins al 29 de novembre.

 

CulturaExposicions
19/09/2018
Presentada la nova programació ACUA de setembre a novembre

La nova programació de l’Agenda Cultural de la Universitat d’Alacant (ACUA) ha sigut presentada aquest matí en roda de premsa pel vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la UA, Carles Cortés. La programació dissenyada per a aquest nou curs acadèmic inclou deu activitats culturals, que comprenen teatre, música, dansa i circ, a més d’exposicions i activitats per a tota la família.

17/09/2018
La UA presenta la primera programació cultural en el seu Campus d'Alcoi

Alcoi, 17 de setembre de 2018.

La Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí en roda de premsa la primera programació cultural que es durà a terme en el seu Campus d'Alcoi per al primer semestre del curs acadèmic i que estarà marcada per la producció pròpia. Així ho ha confirmat el vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la UA, Carles Cortés, qui ha estat acompanyat en la presentació del programa cultural pel regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi, Raúl Llopis, i per José Jordá, en representació de la Fundació Mútua Llevant, entitat mecenes del Campus d'Alcoi.

Tres espectacles teatrals, un de dansa i un altre musical, a més d'exposicions, cicles de cinema, jornades i conferències, conformen l'oferta per al primer semestre del curs marcada per la producció pròpia.

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteraturaEn valencià
14/09/2018
Inauguració de l'exposició 'Residual' en el MUA.

Del 14 de setembre al 21 d'octubre.

'Residual' és el nom de l'exposició de quatre artistes i un col·lectiu, seleccionats en el programa 'IV Residències PLUS MUA', que exposen els seus projectes d'art contemporani, del divendres 14 de setembre fins al 21 d'octubre.

La inauguració serà en la Sala Polivalent del MUA, a les 19 hores, i se celebrarà una taula redona, a les 18:00h, moderada per Bernabé Gómez, tècnic del MUA i coordinador del projecte, on els artistes parlaran de les seues obres.

CulturaExposicions
10/07/2018
Convocades vuit beques d'art contemporani per la Càtedra Antoni Miró de la UA i la Fundació Banc Sabadell

La Universitat d'Alacant a través Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani de la UA i en col·laboració amb la Fundació Banc Sabadell convoca 8 beques per a la recerca i producció d'exposicions al voltant de l'art contenporáneo.

La data límit de sol·licituds s'ha ampliat (7/9/2018) fins al 21de setembre de 2018.

CulturaExposicionsCríticaBeques i ajudes
24/07/2018
Ja pots consultar la llista de tallers culturals per al curs 2018/19

Matrícula oberta

Consulta els cursos de cinema, música, teatre, dansa, arts plàstiques, escriptura, periodisme i oratòria que s'impartiran des de finals de setembre i fins a desembre i gaudeix de les vacances decidint en quins d'ells et matricularàs. No t'oblides de les Aules Culturals ni dels Tallers de Llengües i Cultures.

CulturaTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteraturaCríticaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
03/07/2018
La UA ofereix més oportunitats per a aconseguir la capacitació docent i l'acreditació en llengües

Fins a 42 itineraris i més de mil assignatures per a aconseguir la Capacitació docent, el títol de Mestre de Valencià i l'acreditació lingüística necessària per a poder presentar el projecte de fi de grau, seguint el programa d'estudis del teu grau.

Novetats normatives acadèmiques
21/06/2018
Resolució de la IV Convocatòria MUA de Residències de Creació i Recerca Artística.

21 de juny de 2018

Resolució (19 de juny de 2018)

BORSA DE PRODUCCIÓ DELS PROJECTOS:

  • Miguel Sellers Reig (aka Mighty Mise)
  • Rafael Fuster Bernal
  • Diana Lozano Gómez i Álvaro Jaén López (col·lectiu VAIG DONAR + LA GROUP)
  • Leonardo Ahr
  • David Scognamiglio

BORSA DE VIATGE I ALLOTJAMENT:

  • David Scognamiglio

CulturaExposicionsConcursos i premisBeques i ajudesInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
15/05/2018
Trobades d'Art Contemporani 2018

La Universitat d'Alacant i l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert, inauguren una nova edició de les Trobades d'Art Contemporani (EAC), el divendres 11 de maig a les 19:30 hores, en la Sala El Cub del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA). La mostra romandrà oberta al públic fins al 21 de juliol

CulturaExposicionsInformació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
10/05/2018
IV Concocatoria MUA de Residències de Creació i Recerca Artística

La Universitat d'Alacant convoca, a través del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), el quart programa de residències de creació i recerca en art contemporani PLUS amb l'objectiu de recolzar, promocionar i difondre la creació i la recerca artística i cultural, així com la seua transmissió a la ciutadania.

CulturaExposicionsBeques i ajudes
15/03/2018
Cicle cinema del Ráfol d%u017DAlmúnia

L'Aula Universitària del´Ràfol d Almúnia, en col·laboració amb la Universitat d'Alacant, organitza un cicle de cinema. Donarà començament el divendres 16 de març i durarà fins al divendres 28 de desembre. Les projeccions tindran lloc en l'Auditori Municipal i l'entrada serà gratuïta per a tots els públics fins a completar aforament.

CulturaCinemaEn valencià

Agenda Cultural

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464