Saltar apartados

VEU

diumenges_al_mua banner
La marea banner 25 oct 2016
VIAJE ELLIOT banner 2016
taller danzas del mundo banner
Acceso coral 2016
Talleres Culturales 2016 2017
ramonllull banner
Talleres de Lenguas banner
Destins banner
art-jove-alcoia MUA 2016
lamanoquetraza banner
ACUA 2016 banner

Cultura en la UA

23/10/2016
Exposició: La desmesurada vida de Ramon Llull

Fins al 14 de novembre - Sala Transit en la Biblioteca General

La biografia deldel filòsof, poeta, místic, teòleg i missioner mallorquí Ramon Llullés del tot singular i irrepetibl. L'exposició La desmesurada vida de Ramon Llull cerca descobrir el personatge que hi ha darrere del nom de Ramon Llull, un personatge que encara té moltes coses a dir en ple segle XXI. Celebracions pel VII centenari de la seua mort en la UA.

CulturaExposicionsLiteratura
01/09/2016
Arriben els Tallers Culturals del curs 2016-2017

Matrícula oberta - Inici dels tallers a l'octubre

Arriben de nou els Tallers Culturals del Servei de Llengües i Cultura de la UA. T'interessa l'experimentació poètica? I la pintura a l'aire lliure? Com vas amb la percussió llatina? Setze cursos de cinema, música, dansa, teatre, arts plàstiques, escriptura i periodisme t'esperen durant aquest primer quadrimestre del curs. Mira quin és el teu i matricula't!

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
13/10/2016
"Diumenges al MUA", activitats familiars i visites guiades

Diumenge 23 d'octubre - MUA - d'11.30 a 13.00 hores

El Museu de la Universitat d'Alacant et convida a gaudir de les seues instal·lacions també els diumenges. Per a açò, ha preparat un programa de visites guiades i activitats per a tota la família com a tallers o visites teatralitzades. La primera activitat familiar serà el diumenge 23 d'octubre, amb el “Taller d'Arquitectura educativa i Creativa”. Inscriu-te!

CulturaExposicionsInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
12/10/2016
II Setmana Cultural de Corea en la Seu Ciutat d'Alacant

Del 24 al 28 d'octubre - Seu Ciutat d'Alacant

Les conferencies "Poemes Zen en la poesia coreana contemporània", a càrrec de l'escriptor peruà Ricardo Sumalavia (24/10 20.15h), "Postals coreanes: costums, menjars i llibres", per Cecilia Eudave de Mèxic (25/10 20.15h), la projecció de les recents pel·lícules coreanes The Face Reader (26/10 19h) i Rompenieve (27/10 19h), el taller de paper tradicional correano Han ji (28/10 16h) i l'exposició fotogràfica "Imatges de Corea" (17-26/10) componen un interessant cicle sobre la cultura d'aquest llunyà país de l'Àsia oriental.

CulturaExposicionsCinemaLiteratura
06/10/2016
Jornades sobre la influència de Shakespeare en les actuals sèries de televisió i en el cinema contemporani

24, 26 i 28 d'octubre - MUA - 17.00 hores

Com influeix l’obra i la figura del gran escriptor William Shakespeare en les actuals sèries de televisió i en el cine contemporani? Tres experts en la matèria ens parlaran sobre açò en aquest cicle homenatge a Shakespeare en l'IV Centenari de la seua defunció, i que pretén connectar la seua figura i la seua obra amb el moment actual.

CulturaCinemaLiteratura
04/09/2016
Tallers de llengües i cultures. Promovent els valors del plurilingüisme

Inscripcions de rus, anglès, italià, català i llengua de signes del 24 al 30 de octubre

Com a novetat per a aquest curs 2016-2017, el SLC engega tallers introductoris a llengües i cultures de diferents països: alemany, francès, rus, anglès i italià, com també un curs específic d'introducció a la llengua i cultura catalana i un altre a la llengua de signes. Gratuït si ets estudiant de la UA. Les llengües vehiculars dels tallers són el valencià i la llengua que s'imparteix.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
19/10/2016
La Marea, de l'Aula de Teatre de la UA, torna al Paranimf

Dimarts 25 d'octubre - Paranimf de la UA - 11.30 hores

Després de la seua estrena el 17 de maig, i després de girar per diverses sales de tota la província, el muntatge La Marea torna al Paranimf en una sessió per a IES. Inspirat en textos d'Angélica Liddell i en testimonis reals d'immigrants que actualment viuen a Alacant, "La marea. Y los peces salieron a combatir contra los hombres". és una obra amb un fort compromís social cap al drama migratori. Dirigeix: Iván Jiménez.

CulturaTeatre i dansa
21/10/2016
Setmana amb l'escriptor peruà Ricardo Sumalavia

Dimarts 25, dimecres 26 i dijous 27 d'octubre

Ricardo Sumalavia, un dels narradors més importants de la generació peruana dels noranta, estarà aquesta setmana convidat pel CeMaB per a presentar el seu llibre Enciclopedia plástica i impartir diferents conferències. Les cites són al mateix CeMaB (M25/16 h, Iluminaciones latinoamericanas: el mundo oriental en la minificción), en la Casa-Museu Miguel Hernández d'Oriola (X26/20 h, Aplaudir con una mano o el testimonio de la brevedad) i en el Casino de Torrevella (J28/19 h, El peso de la pluma: escribir hoy).

CulturaLiteratura
18/10/2016
El grup de pop rock El Viaje de Elliot, en concert amb el Club 100 en Viu

Dimecres 26 d'octubre - Paranimf de la UA - 20.00 hores

Tanquen el mes d'octubre en ACUA El Viaje de Elliot, la banda pop nascuda a València el 2012, en la qual ressonen els grans grups espanyols dels 90. El Viaje de Elliot ens visiten en concert del Club 100 en directe amb cançons del seu nou disc Cuentos que olvidé en tu desván.

CulturaMúsica
23/10/2016
Hipocamps, una exposició connectada amb les olors

Inauguració dijous 27 d'octubre - MUA - 19.00 hores

¿És possible experimentar o recordar olors i vivències associats a aquests a través de la contemplació de l'art? Hipocamps, mostra creada amb fons de les col·leccions Ars Citerior i OlorVISUAL està pensada perquè et deixes portar pels sentits. Podrà veure's en el MUA fins al 8 de gener de 2017.

CulturaExposicions
09/09/2016
"La poesia visual. Del cal·ligrama a l'Objet Trouvé". Una exposició de Josep Sou

Fins al 27 d'octubre - Sala Aifos, Edifici III de Filosofia i Lletres

En l'exposició de Josep Sou (Alcoi 1951), poeta experimental, filòsof i doctor en Belles Arts, ens esperen "imatges que precipiten signes, per al conreu eficaç de la metàfora versemblant, i objectes que ens parlen amb el consens previ de la ironia i de l‘humor. Un món que demana d’acostar-s’hi amb certa dosi de sensibilitat, o de cura, per a no fer malbé la complicitat entre autor i receptor".

CulturaExposicions
19/10/2016
Carod Rovira presenta en la Seu d'Alacant el seu llibre Història del protestantisme als Països Catalans

Divendres 28 d'octubre - Seu Ciutat d'Alacant, c/ Sant Ferran 40 - 20.00 hores

Josep-Lluís Carod-Rovira, el que fóra vicepresident del Govern de Catalunya, estarà a la Seu Ciutat d'Alacant en qualitat d'historiador per a presentar el seu llibre Història del protestantisme als Països Catalans, un estudi detallat de l'evolució del cristianisme de la Reforma al nostre àmbit cultural i lingüístic, des del 1517 fins al final del segle XX.

CulturaLiteratura
12/09/2016
<30 art jove de l'Alcoià

Fins al 28 d'octubre - MUA

Defineix aquesta mostra, d'un costat, la importància de la joventut dels creadors (Neus Bou, Rubén Fresneda, Verònica Ortuño i Pau Sellés), per les noves visions que aporten al resultat final. D'un altre, ens trobem davant de quatre artistes que projecten sobre la sala del MUA conceptes, visions, reflexions i sensacions que ens transporten a un espai molt més obert%u037E la nostra percepció de la seua creativitat. El temps, la deformitat, la reflexió del nostre entorn i la introspecció de la natura, són línies d'investigació que se'ns posen al nostre abast.

CulturaExposicions
05/10/2016
"La mà que traça", exposició d'alumnes d'Arquitectura al MUA

Fins al 30 d'octubre - MUA

El Museu de la Universitat d’Alacant presenta una nova exposició sobre anàlisi i modelatge d’estructures, fruit del treball dut a terme per l’alumnat de l’assignatura ‘Construcció i Disseny d’Estructures 1’ de cinquè curs d’Arquitectura de la UA durant els cursos 2014-2015 i 2015-2016.

CulturaMúsica
09/09/2016
La UA dedica una exposició als refugiats amb "Última parada: llibertat"

Fins al 31 de octubre - Sala Trànsit Aulario II UA

La UA dedica una exposició fotogràfica als refugiats amb "Última parada: llibertat". Les autores del projecte, Alicia Petrashova i Raquel Ferrando, són antigues alumnes de la UA i han recorregut disset ciutats de sis països seguint la ruta de refugiats, amb la finalitat de documentar la història d'un dels èxodes més importants des de la Segona Guerra Mundial.

CulturaExposicions
06/10/2016
Cicle de cinema "Ramon Llull i la seua època"

Dilluns 31 d'octubre - Seu Ciutat d'Alacant (c/ Sant Fernando, 40) - 19.00 hores

El cicle de cinema Ramon Llull i la seua època, va dirigit a estudiants i docents d'Història, aficionats al cinema i a tots aquells interessats en l'època medieval i que vulguen realitzar una aproximació al temps històric de Ramon Llull. Les cinc pel·lícules seleccionades ofereixen una perspectiva polièdrica entorn del context històric d'un dels savis i filòsofs més distingits del període medieval. Les projeccions seran en VOS. Celebracions del VII centenari de Ramon Llull

CulturaCinema
14/10/2016
Els dissabtes, cinema en valencià i tallers d'animació a la Seu d'Alacant

Dissabtes des del 5 de novembre al 3 de desembre - Seu Ciutat d'Alacant, c/ Ramón y Cajal, 4 - 18.00 a 21.00 hores

Nova edició d'aquest projecte d'oci i cultura dirigit als estudiants de primària. Durant cinc caps de setmana, entre novembre i desembre, els xiquets i xiquetes podran gaudir de la projecció de pel·lícules i, en acabar cadascuna, de tallers d'animació.

CulturaCinemaEn valencià
15/10/2016
Destins, col·lecció MUA

El destí com a meta, com a punt d’arribada d’un viatge, però també, el destí com a trajectòria vital, com l’encadenament de successos que determinen la nostra existència. El MUA ha seleccionat 18 obres de fotografia, pintura i gravat per a composar una mirada al destí des dels seus fons propis. Fins al 30 de setembre de 2017.

CulturaExposicions
04/10/2016
L'exposició "Hugo Pratt i Corto Maltés: Itineraris creuats" arriba al Museu de la Pesca de Palamós, Girona

Fins a l'11 de novembre - Museu de la Pesca de Palamós, Girona

"Hugo Pratt i Corto Maltés: Itineraris creuats", la mostra organitzada pel Museu de la Universitat d'Alacant i la Seu Universitària Ciutat d'Alacant sobre el famós mariner de còmic i el seu autor, ha viatjat a Girona. I ho ha fet en un lloc certament apropiat, al costat del mar i dels vaixells, al Museu de la Pesca del port de Palamós,

CulturaExposicions
01/10/2016
Convocatòria oberta per a participar en l'II Certamen Escolar de Teatre Grecollatí d'Alacant - Elx

Inscripcions fins al 30 de novembre de 2016

La Universitat d'Alacant i els Ajuntaments d'Alacant i Elx convoquen la segona edició del seu certamen de teatre escolar grecollatí, un certamen que pretén promoure el coneixement dels autors clàssics i els seus textos entre l'alumnat de secundària, així com les múltiples potencialitats que per a la seua educació aporta el teatre. Fitxa d'inscripció

CulturaTeatre i dansa
09/10/2016
Escriure el País, escrivint sobre nosaltres

Dimarts 29 de novembre - Facultat de Filosofia i Lletres - 12.00 hores

El 17 d'octubre va començar una nova edició d'Escriure el País. Quatre escriptors i escriptores convidats escriuen una història en valencià ambientada en la seua comarca natal i la lligen als assistents a la sessió. Aquesta edició compta amb la participació d'Isabel Canet (17/10), Nel·el Navarro (21/10), Jovi Lozano-Seser (29/11) i Juli Disla (13/12).

CulturaLiteraturaEn valencià
18/10/2016
Acrobàcies militants. Ressenya de "Ambre", per Jorge Ruipérez

«Una figura sura en l'aire. Titil·len els seus peus sobre una taula mal feta que intenta  equilibrar-se en el ball d'una pilota. La silueta trenca el silenci: “Tant com estime la terra, ai mare! / I no vull ser llaurador, ai mare!”»... Llegir més

CulturaTeatre i dansaCrítica
30/09/2016
La UA commemora el VII centenari de la mort de Ramon Llull amb un ampli programa d'activitats

De l'octubre a novembre

Enguany s’escau el setè centenari de la mort del poeta i teòleg mayoquín Ramon Llull, i per a commemorar-lo, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Llengües de la Universitat d'Alacant, en coordinació amb la Facultat de Filosofia i Lletres i el Departament de Filologia Catalana, han organitzat diverses conferències d'especialistes especialistes en la seua obra,, així com el concert "Ramon Llull: el viatge musical" de Capella de Ministrers i el cicle de cinema "Ramon Llull i la seua època". Més informació sobre l'Any Llull.

CulturaLiteraturaEn valencià
19/09/2016
Agenda Cultural de la UA (ACUA) per al primer quadrimestre del curs

Del 28 de setembre al 2 de desembre

La programació d'ACUA per a aquest primer quadrimestre torna a la càrrega amb dinou activitats, entre les quals s'inclouen dos concerts en col·laboració amb la Cadena Ser (Concert de Benvinguda: Lori Meyers, Miss Caffeina i Anni B Sweet) i la Cadena 100 (El viaje de Elliot), dos concerts solidaris a benefici de les associacions d'Epilèpsia i Parkinson d'Alacant, les actuacions de la cantaora Vanesa Teba o Joan Miquel Oliver, l'obra de clausura del Festival Circarte o un original homenatge a Cervantes amb Clàssics rapeados de la mà d'Arkano i Chuty. A més, es posaran en escena cinc propostes teatrals, una de dansa i vuit noves exposicions, entre altres propostes.

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinema
29/09/2016
Cinema en versió original en Seu Sant Ferran

Els dimarts fins al 20 de desembre - Seu Ciutat d'Alacant (c/ Sant Ferran 40) - 19.30 hores

Tots els dimarts la Seu Ciutat d'Alacant (Sant Fernando 40) projectarà, d'octubre a desembre, els cicles en VOSE "El cinema és una illa", "Fritz Lang contra el nazisme" i "Ida Lupino, única a Hollywood". L'entrada és lliure, però sí estàs interessat en un certificat, pots matricular-te ací.

CulturaCinema
29/09/2016
Cinema en versió original en la UA-Mediateca 2016-2017

Els dijous fins al 22 de desembre - Mediateca de la UA (Biblioteca General) - 16.00 hores

L'Aula de Cinema organitza durant aquest primer quadrimestre del curs 2016-17 les seues habituals sessions de Cinema en Versió Original a la UA, que es duran a terme tots els dijous a les 16.00 hores del 6 d'octubre al 22 de desembre de 2016. "La violència com a resposta", "Frikicinéfilos del segle XXI" i "Kathryn Bigelow en peu de guerra" són els temes mensuals escollits en aquesta edició. Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala.

CulturaMúsica
21/09/2016
Aconsegueix l'A2 de valencià amb la UA i Información

Fascicles  tots els dimecres

Des del 21 de setembre INFORMACIÓNpublica gratis una unitat didàctica cada setmana amb què aprendre, practicar i finalment superar la prova A2 de valencià. Un curs de nivell inicial dirigit als lectors del periòdic que compta amb la col·laboració de la UA (Universitat d'Alacant). Amb aquesta promoció de 18 fascicles que es lliuraran gratis cada dimecres, podreu anar superant objectius, aprenent i practicant el valencià, fins a aconseguir superar la Prova de valencià inicial A2 de la Universitat d'Alacant.

CulturaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
16/09/2016
Activitats literàries del CeMaB des de setembre a desembre de 2016

El 16 de setembre el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti ha presentat la seua nova sala en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i la programació d'activitats per al primer quadrimestre del curs, amb importants conferències d'escriptors il·lustres del panorama literari hispanoamericà contemporani. ¡Coneix-les!

CulturaLiteratura

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464