Saltar apartados

VEU

Banner pluri-identidats
27_mar_PORTAM
Trova Gitana en la UA
10_abril_PARKINSON
banner-zuazo
Curtmetratges 2019
Banner Diumenges

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

22/03/2019
Tornen les Trobades d'Escola Valenciana amb la participació de la UA

Comencen les tradicionals Trobades de l'Escola Valenciana baix el lema Som i serem paraules i la participació, un any més, de la Universitat d'Alacant mitjançant el seu Servei de Llengües. Aquests aplecs, de caràcter reivindicatiu i festiu, recorreran diferents localitats de les nostres comarques des del 31 de març fins al 8 de juny.

CulturaMúsicaLiteraturaEn valencià
22/03/2019
La UA organitza la Jornada Internacional "100 anys de l'obra de Pompeu Fabra"

27 de març i 25 de setembre - Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres

La UA acull la Jornada Internacional 100 anys de l'obra de Pompeu Fabra. L'acte estarà compost per una sèrie de xarrades que tindran lloc al llarg de la jornada del 27 de març i per la representació el 25 de setembre del monòleg Pompeu Fabra: jugada mestra!, d'Òscar Intente i Maria Pla.

CulturaLiteraturaEn valencià
15/03/2019
La Coral de la UA interpretarà l'òpera "L'Elisir d'Amore" en un concert solidari en el Paranimf

Dimecres 10 d'abril - Paranimf UA - 19.00h

La Coral de la Universitat d'Alacant estrena l'òpera L'Elisir d'Amore en un concert solidari a benefici de l'Associació Parkinson Alacant, assumint per primera vegada el repte de dur a terme una òpera completa escenificada que acompanya al piano el seu director, Shlomo Rodríguez.

CulturaTeatre i dansaMúsica
12/03/2019
Cicle de concerts dels alumnes del Màster d'Interpretació de Guitarra Clàssica a les Seus Universitàries

Del 13 de març al 7 de juny - Seus Universitàries

El proper dimecres 13 de març a les 19.00 h. comença un cicle de concerts oferits pels alumnes del Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica en diferents Seus Universitàries de la Universitat d'Alacant i a l'Aula Universitària d'Aigües.
L'entrada és gratuïta per a tots el concerts fins completar l'aforament.

CulturaMúsica
27/02/2019
La Trova Gitana en concert al Paranimf de la Universitat d'Alacant

5 d'abril - Paranimf UA - 19.00h

La Trova Gitana oferirà un concert com a part de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano. A l'actuació ens oferiran una presentació dels seus últims temes, de destacat caràcter reivindicatiu i denúncia de les injustícies socials que viu el poble gitano i la societat en general. 
L'entrada és gratuïta mitjançant invitació. 

CulturaMúsicaCrítica
12/03/2019
Exposició PLURI-IDENTITATS a la Sala Sempere del MUA

Del 15 de març al 14 de juliol - Sala Sempere (MUA)

El divendres 15 de març a les 19.00 h. s'inaugura a la Sala Sempere del MUA PLURI-IDENTITATS, l'exposició d'aquesta primera Convocatòria Biennal d'Arts Visuals, que naix amb la voluntat de ser un espai per a la creació artística contemporània en el qual plantejar qüestions vinculades amb la identitat de gènere, la diversitat sexual, l'expressió de gènere o l'orientació afectivosexual.

CulturaExposicions
11/03/2019
L'Aula Universitària de La Romana organitza el Cicle "Cinema, Literatura i Educació"

3, 10 i 30 d'abril - Casa de Cultura de La Romana - 19.30h

Comença el Cicle Cinema, Literatura i Educació organitzat per l'Aula Universitària de La Romana. La presentació correrà a càrrec del professor de la Universitat d'Alacant Ximo Espinós el 3 d'abril a les 19.30 h. i coincidirà amb la projecció de la primera pel·lícula del cicle La Llibreria.

CulturaCinemaEn valencià
11/03/2019
L'Aula de la Salut de la Seu Ciutat d'Alacant i l'Hospital General programen un cicle de cine i salut

Del 7 de març al 4 d'abril - Seu Ciutat d'Alacant - 17.30h

L'activitat de l'Aula de Salut continua amb la programació, en col·laboració amb l'Hospital General d'Alacant, d'un cicle sobre Cine i Salut. Consta de quatre sessions amb projeccions i debat posterior al voltant de quatre temes d’interès: «Envelliment positiu»; «Dona i vida»; «Alcohol, adhesiu social»; i «Família i bogeria».

CulturaCinema
11/03/2019
La revista 'Música Zero' i el seu vincle amb la UA

Entrevistem el director de la revista Musica Zero, una revista de difusió musical molt vinculada amb la nostra universitat i el seu alumnat especialitzada a donar cabuda a grups emergents de la província d'Alacant.

CulturaMúsica
11/03/2019
Naix la revista del Grau d'espanyol: llengua i literatures de la UA

Amb motiu del naixement de la revista Vírgula, elaborada per professors i alumnes del Grau d'espanyol: llengua i literatura, entrevistem el seu director i un dels editors.

CulturaLiteratura
13/02/2019
Cicle de Música Contemporània

Divendres 15 de març - Seu de Sant Fernando, 40 - 20.00 h

Dissabte 18 de maig - Seu de Ramón y Cajal, 4 - 12.00 h

El Servei de Cultura de la UA i la Seu Ciutat d'Alacant posen marxa aquest cicle amb tres concerts per a gaudir de la música de cambra dels segles XX i XXI: El duo de saxos format per Jesús Núñez i Lidia Muñoz, el duo de l'oboè Jacobo Díaz i l'actriu Cynthia Luque, i la pianista Silvia Gómez.

CulturaMúsica
25/02/2019
La UA convoca un concurs per a la creació del logotip de la nova Seu Universitària de Calp

El termini de presentació finalitza el 25 de març

La UA convoca un concurs d'idees per a la creació d'un logotip per a la nova Seu Universitària de Calp que identificarà i distingirà la nova seu acompanyant la difusió de tots els actes que d'ara endavant realitze. Es concedirà un únic premi de 450 euros. 

Concursos i premis
04/03/2019
El Paranimf acull la representació de l'obra teatral "Porta'm al bosc"

Dimecres 27 de març - Paranimf UA - 20.00h

El Paranimf acull la representació de l'obra teatral Porta'm al bosc, de l'autor Joan Ramon Gironès. La posada en escena de l'obra, dirigida per Mercè Vila Godoy, anirà a càrrec de la companyia de teatre Maror Produccions. L'obra, ens farà reflexionar sobre el bullying i la relació entre víctima i assetjador.
Les entrades tenen un preu de 5 €.

CulturaTeatre i dansaEn valencià
12/03/2019
La companyia Esclafit Teatre representa l'obra bilingüe "Shoes"

Dijous 4 d'abril - Facultat d'Educació - 18.00h

Esclafit Teatre porta a la Universitat Shoes, una obra en la qual l'autor ens anima a trencar els prejudicis lingüístics amb un to de comedia i tractant el valencià i l'anglés de manera que resulten molt propers per al públic.
L'entrada és gratuïta mitjançant invitació.

CulturaExposicionsEn valencià
05/03/2019
PHOTOALICANTE arriba al MUA amb una exposició de José Migoya i un taller

Fins al 7 d'abril - MUA

El II Congrés Internacional de Fotografia Contemporània, PHOTOALICANTE, estarà present al Museu de la Universitat d'Alacant amb l'exposició Último Asunto de José Migoya, que planteja un viatge en el temps i un diàleg entre el passat recent i el nostre present, i la realització del taller d'experimentacio fotogràfica Explicarte.

CulturaExposicionsInformació sobre jornades, cursos, conferències...Congressos
08/02/2019
Jesús Zuazo exposa "L'espai construït" en el MUA

Fins al 7 d'abril - Sala El Cub - MUA

L'artista alacantí Jesús Zuazo y la seua obra protagonitzen una nova exposició al MUA, una retrospectiva que arreplega els seus 30 anys de carrera artística. El recorregut expositiu es planteja amb un ordre cronològic de l'obra de Zuazo, dividit en quatre parts: Primera figuración.1989-1994Segunda figuración. 1995-1999Primera abstracción. 2000-2005, i Segunda abs­tracción. 2006-2018

CulturaExposicions
01/03/2019
La Sala AIFOS presenta l'exposició "40 anys, quaranta poetes, XL artistes"

Fins a l'11 d'abril - Sala AIFOS (Facultat de Filosofia i Lletres III)

La Universitat d'Alacant acull l'exposició "40 anys, quaranta poetes, XL artistes" dirigida per Antoni Torres Martorell. Naix amb un doble objectiu: celebrar els quaranta anys de coneixement, ensenyament i cultura de la Universitat de les Illes Balears, i possibilitar la visibilitat i intercanvi d’artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua. 

CulturaExposicionsEn valencià
01/03/2019
La UA participa en la convocatòria de la segona edició del Pitching de l'Audiovisual Valencià

Presentació de projectes fins al 30 d'abril

À Punt, juntament amb la Universitat d'Alacant i altres cinc universitats valencianes, convoca la segona edició del Pitching de l'Audiovisual Valencià, el seu concurs de creacions audiovisuals universitàries.
Participa! 

CulturaCinema
22/02/2019
La UA acull la resolució dels premis 'MiCe Internacional 2019 Secció Universitat'

El dilluns passat, 18 de gener, el Museu de la Universitat d'Alacant va acollir la secció dels curtmetratges presentats al Premi Audiviosual MiCe Universitària 2019. La Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), que celebra la setena edició, dedica aquesta secció a curts documentals, curts de ficció i curts d'animació fets per joves universitaris de fins a 22 anys.

En aquesta edició van ser seleccionats 22 projectes de múltiples nacionalitats d'arreu el món com Índia, França, Suïssa, Itàlia, Alemanya, Espanya, Regne Unit, Mèxic, EUA, Iran, Albània, Taiwan, Rússia, República Txeca, Argentina i Geòrgia. 

CulturaCinema
22/02/2019
Convocatòria de subvencions per a l'organització d'activitats de promoció cultural, lingüística i esportiva

Recollida de propostes fins al 30 de setembre

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües (VCDL) llança aquesta convocatòria per a entitats externes a la UA amb l'objectiu de promoure activitats que tinguen com a fi complementar la formació integral de la comunitat universitària, la realització de la qual estiga prevista durant l'any 2019.

CulturaEsportBeques i ajudes
22/02/2019
IV Certamen Escolar de Teatre Grecollatí

Del 13 al 17 de maig - Col·legi Major de la UA - 12.00 h

La Universitat d'Alacant, els Ajuntaments d'Alacant i Elx i la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics organitzen aquest festival escènic amb la intenció de fomentar entre l'alumnat de l'ESO el gust pel teatre, així com incentivar la creació de muntatges de textos grecollatins.

CulturaTeatre i dansa
20/02/2019
DivulgArte, trobades entre art i ciència

Del 29 de gener al 28 de maig - Seu Universitària Ciutat d'Alacant - 20.00 h

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant i la UA organitzen aquest cicle de conferències en el qual intervé, en cada sessió, un artista i un científic/investigador per a divulgar ciència, donar a conèixer investigació i formar en educació artística al públic, mentre descobrim el nexe d'unió entre ambdues disciplines, i sense perdre de vista la nostra intenció-desitge d'impulsar vocacions científiques i artístiques.

CulturaExposicionsDivulgació científicaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
08/02/2019
La Seu Ciutat d'Alacant dedica un cicle a les actrius alacantines de hui

4 i 18 de febrer; 4 i 25 de març de 2019 a les 20.00h - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

El pròxim dilluns 4 de febrer a les 20 hores començarà a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) un interessant cicle que tindrà les actrius alacantines d’avui com a protagonistes. El cicle, dirigit pel dramaturg Juan Luis Mira, té cinc sessions protagonitzades per Sonia Almarcha, Saida Benzal, Mélida Molina, Patricia Jordá i Inma Mira.

CulturaCinemaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
20/12/2018
Tallers culturals

Ja tenim la nova oferta de tallers d'arts plàstiques, escriptura, oratòria, cinema i teatre per al segon quadrimestre del curs 2018/2019. Promoguts des del Servei de Cultura de la Universitat d'Alacant, en aquesta edició trobem algunes novetats en el sector de les arts plàstiques. ¡Matricula't a partir del 10 de gener!

CulturaTeatre i dansaCinemaLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
11/02/2019
Nova programació del CeMaB per a aquest segon quadrimestre

De gener a juny de 2019

Celebrem el 20 Aniversari del Centre d'estudis iberoamericà Mario Benedetti, en el marc del 40 aniversari de la UA. Per aquest motiu podrem gaudir de conferències d'escriptors i presentacions de llibres, activitats acadèmiques, el congrés dedicat a Juan Gil-Albert i activitats culturals, que culminaran amb un homenatge a Mario Benedetti pel 10º aniversari de la seua mort.

CulturaLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
08/02/2019
Paraules visuals. Art i literatura en la col·lecció del MUA

Fins al 25 de juliol - Sala Arcadi Blasco del MUA

El MUA selecciona cada curs acadèmic un conjunt d’obres, entre les més de 1.600 integrades en els seus fons, que permet plantejar una aproximació temàtica, formal i conceptual al patrimoni artístic universitari. Un total de 25 obres formen aquesta proposta multidisciplinària en la qual trobarem diversos poemes que són fonts d’inspiració i creació per als artistes.

CulturaExposicionsEn valencià
06/02/2019
Cicle de concerts de guitarra clàssica 2019

Del 27 de gener al 9 de juny - LAB 15 Palau del Portalet, Alacant

Gaudeix, fins al mes de juny, del cicle de recitals que ofereixen els alumnes del Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA en un espai tan suggeridor com el Palau del Portalet (carrer Llauradors, barri antic d'Alacant).

CulturaMúsica
31/01/2019
Més pel·lícules en el nou cicle de cinema VOS en Seu Sant Ferran

Dimarts del 5 de febrer al 28 de maig - Seu Ciutat Alacant, edifici Sant Fernando - 19.00 hores

L'Aula de Cinema de la UA ha preparat tres nous cicles de cinema en versió original subtitulada: El cinema de Lone Scherfig (febrer), L'Havana en el cinema cubà dels 80 (abril) i Joseph L. Mankievicz (maig).

CulturaCinema
05/02/2019
Exposicions febrer - març Càtedra Miró

Febrer/Març - Alcoi

La Càtedra Antoni Miró continua amb la seua tasca de promoció i foment de l'art contemporani amb la seua col·laboració en tres exposicions repartides en diversos centres d'Alcoi durant els mesos de febrer y març. Els assistents podran apreciar Intangibles, narratives de l'absència (col·lectiva), on els artistes aborden la investigació i els desitjos artístics des de diferents mètodes de producció, Temps (Roc Candela), destacada per l'ús d'un llenguatge cru, sincer i despullat de floritures; i Introspectiva (Joan Castejón), gràcies a la qual viatjarem de la mà de l'autor a la visió més artística i bella de l'anatomia humana.

CulturaExposicionsCrítica
25/01/2019
Nova programació d'ACUA per a aquest 2º quadrimestre

Del 6 de febrer al 5 de juny - Paranimf i Facultat d'Educació

La programació de l'Agenda Cultural de la Universitat d'Alacant (ACUA) per a aquest quadrimestre inclou teatre, música, dansa i ràdio. Concerts com el de La Fúmiga o Morgan #Airtour 18/19, les xarrades de Carmen París i El Niño de Elche, la proposta de teatre en anglès/valencià de Shoes, i les estrenes de les nostres Aules de Teatre, Dansa i Coral UA, són alguns dels destacats.

CulturaTeatre i dansaMúsicaEn valencià
31/01/2019
Exposició Espècies. L'univers del sabor

Del 31 de gener al 7 d'abril - MUA

Amb aquesta exposició, la Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic de la UA et convida a descobrir el món de les espècies: les seues aplicacions culinàries i medicinals, la seua història, les seues llegendes...

CulturaExposicions
29/01/2019
El Campus Alcoi de la UA comença l'any amb nova programació

De febrer a juny - Campus d'Alcoi de la UA

Teatre, exposicions, jornades i taules redones integren la proposta cultural i formativa per als pròxims mesos de febrer a juny.

CulturaExposicionsTeatre i dansaEn valencià
17/01/2019
Tornen els "Diumenges al MUA" amb major nombre de propostes

Del 27 de gener al 9 de juny - MUA

L'èxit d'edicions anteriors han portat al Museu de la Universitat d'Alacant a dissenyar un major nombre d'activitats en la nova programació de Diumenges al MUA per al 2º quadrimestre d'aquest curs.
Deu propostes integren el programa que es durà a terme de gener a juny, amb tallers i espectacles per a tota la família d'11 a 12:30 hores, i amb la incorporació de les Aules de Teatre i Dansa de la UA.

CulturaExposicionsTeatre i dansaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
15/10/2018
XI Concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge

Termini de presentació 31 de març

La Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, l'Escola Politècnica Superior, la Facultat de Filosofia i Lletres, la Facultat d'Educació i el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües convoquen el XI Concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge. El primer premi, al millor curtmetratge i al millor doblatge és de 500 euros. La resta estan dotats amb 250 euros en cadascuna de les quatre categories restants. A més, també hi ha un premi a la millor subtitulació de 300 euros.
Agenda Cultural

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464