Saltar apartados

VEU

1MARdansa
28febGodot
Talleres lenguas y cultural 2C 16-17 banner
CURSOS1617ACTOR
CINEVOS1617timadores
educar-para-la-vida banner
Banner talleres segundo cuatrimestre 16-17
diumenges_al_mua banner
Banner Arcadi Blasco 2017
nuevepasos banner
TALLERthriller
banner-espais-creatius
mesculturalEPS
cuentos-rumanos banner
generalacua

Cultura en la UA

15/02/2017
La companyia de dansa "Titoyaya" presenta: "Lluita"

Dimecres 1 de març - Paranimf UA - 20.00 hores

La UA, en colaboració amb CulturArts, et presenta Lluita, de la companyia valenciana de projecció internacional Titoyaya DansaLluita està composta per tres peces integrades que investiguen sobre el concepte de lluita en un espai escènic inspirat en el dohyo japonés. Participa en el nostre sorteig per Whatsapp de 25 invitacions fins al dilluns 27 de febrer a les 14.00h.

CulturaTeatre i dansa
24/02/2017
Congrés Internacional "Azorín, Europa i la invenció de la literatura nacional"

1, 2 i 3 de març - ADDA i CeMaB

"Azorín. De la fecundación extraña", "La idea de nación en Azorín: Historia y tradición" o "Azorín, corresponsal en la Gran Guerra (1914-1918)" són algunes de les 24 conferències que experts de diferents universitats nacionals i internacionals impartiran en aquest congrés monogràfic sobre Azorín. Tindrà lloc en dues seus: l'1 i el 2 de març en l'ADDA, i el 3 de març en el CeMaB.

CulturaLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
27/01/2017
Tallers de llengües i cultures 2º quadrimestre 2016-2017

Preinscripció y matrícula del 20 de febrer al 3 de març

El Servei de Llengües ofereix cursos de rus, alemany, francès, italià i lleguan de signes de 10 hores de durada entre la segona quinzena de març i la primera d'abril, on l'alumnat podrà introduir-se en la llengua i la cultura corresponents. Els cursos estaran conduïts en valencià, i són totalment gratuïts per als membres de la comunitat universitària. Pots obtenir informació i inscriure't ací.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
30/01/2017
Visites guiades i tallers de creació artística per a xiquets en els "Diumenges al MUA"

Domingo 26 de febrer - MUA - 11.30 hores

Vols aprendre i divertir-te els diumenges en família? El MUA et proposa visites guiades i tallers  didàctics per a xiquets i xiquetes. Coincidint amb l'exposició "Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)", es crearan collages basats en les vidrieres d'Arcadi Blasco. Reserva les teues places en www.mua.ua.es/inscripciones de dilluns a dijous. Més informació: 965 90 93 87

CulturaExposicionsInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
24/02/2017
Cicle de conferències 'dragees: geologia en petites dosis'

Dimarts 28 de febrer al 21 de març - Saló de graus Ramón Martín Mateo (junt Paranimf) - 10.00 hores

"Mart: geologia planetària i cerca de vida" i "La Geologia planetària com a instrument per a respondre als grans interrogants de l'Ésser humà" són les dues primeres conferències curtes de reconeguts experts amb les quals s'obri aquest cicle organitzat per estudiants del Grau en Geologia de la UA, i que tindran lloc tots els dimarts entre el 28 de febrer i 21 de març.

CulturaDivulgació científica
23/12/2016
Cinema en Versió Original en Seu Sant Fernando

Dimarts 28 de febrer - Seu Ciutat d'Alacant (c/ Sant Fernando 40) - 19.30 hores

Tots els dimarts la Seu Ciutat d'Alacant (Sant Fernando 40) projectarà de febrer a maig els cicles en VOSE "Naomi Kawase", "El color combina amb el blanc i negre" i "Quan ella no està viva". Pròxima projecció: Mogari no mori (EL BOSQUE DEL LUTO, Naomi Kawase, 2007)

CulturaCinemaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
23/12/2016
Cinema en Versió Original en la UA-Mediateca

Dijous 2 de març - Mediateca de la UA (Biblioteca General) - 16.00 hores

L'Aula de Cinema organitza per al que resta del curs 2016-17 les seues habituals sessions de cinema en versió original en la UA, que es duran a terme tots els dijous a les 16.00 hores des del 23 de febrer al 18 de maig. "Timadores" i "Cinema i catolicisme" són els cicles escollits en aquesta edició. Pròxima proyecció: The Sting (EL GOLPE, George Roy Hill, 1973).

CulturaCinemaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
24/02/2017
Presentació del llibre "Raúl Zurita. Al·legoria de la desolació i l'esperança"

Dijous 2 de març - Seu Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4 - 20.15 hores

Amb motiu del nomenament fa dos anys de Raúl Zurita com a Doctor Honoris causa per la Universitat d'Alacant, es presenta aquest llibre concebut com una reflexió múltiple sobre el poeta xilè i la seua obra, ordenada i editada per professors del Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura de la UA.

CulturaLiteratura
22/02/2017
"La Marea" triomfa en el Certamen Nacional de Teatre Amateur d'Alhama, Murcia

L'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant ha aconseguit quatre dels cinc guardons que atorga el Certamen Nacional de Teatre Amateur d'Alhama (Murcia) 2017. El jurat del Certamen ha premiat La Marea amb els guardons a la Millor Obra, Millor Direcció (director Iván Jiménez); Millor Actriu (premi ex aequo a totes les actrius de l’obra) i el Premi Especial del Públic.

CulturaTeatre i dansa
23/02/2017
La UA i la Fundació Manuel Peláez lliuren 3.180 euros a Projecte Home Alacant, gràcies al seu concert solidari

La Universitat d'Alacant i la Fundació Manuel Peláez han recaptat 3.180 euros, fruit del concert solidari que ambdues institucions van coorganitzar el passat mes de gener en el Paranimf, amb l'actuació de la Coral de la UA i la participació especial del cantant i compositor alacantí Javier Robles.

CulturaMúsica
02/02/2017
Nou portal per a presentar propostes d'activitats de promoció cultural i lingüística en la UA

Termini obert - Universitat d'Alacant

Pertanys a la Universitat d'Alacant i t'agradaria realitzar una activitat cultural o lingüística per a la nostra comunitat? No ho dubtes, et podem donar un cop de mà. Presenta la teua proposta i porta-la endavant!

CulturaTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteratura
17/02/2017
Exposició: "Educar per a la Vida. Projectes, reflexions i creativitat de l'alumnat"

Fins al 12 de març - MUA, Sala EL CUB

Aquesta exposició recull les inquietuds i les reflexions de l’alumnat de l’assignatura "Educació per al Desenvolupament Personal, Social i Mediambiental" en l’escola del grau d’Infantil dels cursos 2012 al 2016. Fins al 12 de març.

CulturaExposicions
14/02/2017
Cinema en Valencià primavera 2017

Del 3 de març al 19 de maig - Seu Ciutat d'Alacant - 18:30 hores

Del 3 de març al 19 de maig té lloc una nova sèrie de projeccions cinematogràfiques en valencià que en aquesta ocasió alterna pel·lícules per al públic familiar amb altres per a un públic més adult. Les sessions seran els divendres en la sala de conferències de la Seu Ciutat d'Alacant, edifici Sant Fernando 40. L'entrada és lliure, limitada a l'aforament.

CulturaCinema
24/02/2017
Cicle de xarrades relacionades amb l'exposició "Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)"

Divendres 3 de març - Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA) - 19.00 hores

L'obra d'Arcadio Blasco en les esglésies de l'INC. Amb aquesta conferència de Miguel Centellas Soler (Universitat Politècnica de Cartagena) s'inicia un cicle de ponències paral·lel a l'exposició "Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)", cicle que continuarà els següents divendres de març en el MUA (17), el IAC Juan Gil-Albert (24) i de nou en el MACA (31). Presenta: Andrés Martinez Medina (Universitat d'Alacant)

CulturaExposicionsInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
23/01/2017
El MUA exposa "Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)"

Fins al 21 de maig - MUA

Comisariada per José Piqueras,la mostra pretén donar a conèixer i difondre l'obra artística que el jove Blasco va aplicar o va aplicar o va integrar en nombrosos temples i edificis civils en col·laboració amb diversos arquitectes durant aquest període (1954-1974). És a dir, un Arcadi abans d’Arcadi com a autor de vidrieres, mosaics i murals ceràmics.

CulturaExposicions
19/12/2016
Nous Tallers del Servei de Cultura per al 2n. quadrimestre

Matrícula oberta

Com és habitual, el Servei de Cultura de la UA convoca una nova sèrie de tallers culturals. Als tradicionals cursos de cinema, dansa, teatre, arts plàstiques, escriptura i oratòria se li uneixen noves propostes com la creació de l'actor, els malabars, l'escriptura de thrillers, les estratègies per a engegar un programa cultural de TV i internet, o el comissariat.

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
22/02/2017
"White on Black: la veu del swing". Ressenya de Sara J. Trigueros

«Javier Robles se situa molt prop de la corda de músics que, fa poc més d'una dècada, giraven la mirada arrere amb una dosi justa de nostàlgia. Així sorgeix la idea de rescatar gèneres musicals que havien conegut el seu període de més èxit al llarg de la primera meitat del segle XX»...

CulturaMúsicaCrítica
11/01/2017
Programació d'arts escèniques de la UA ACUA per al segond quadrimestre

Titoyaya Dansa, La Calòrica, les estrenes de l'Aula de Teatre i de l'Aula de Dansa de la UA, Javier Robles o "El Método Gorritz. El musical" de TEADA són algunes de les propostes de la nova programació d'ACUA per a aquest primer semestre de l'any, en la qual també es commemorarà el 80 Aniversari de la defunció del poeta i dramaturg granadí Federico García Lorca. Consulta la programació, i que comence ACUA!

CulturaTeatre i dansaMúsica
15/02/2017
"La UA amb el poble gitano". Ressenya de l'espectacle Notes solidàries 2.0, per Ferran Risc

"De tots els esdeveniments solidaris en l’organització dels quals la VEU ha tingut un paper principal, potser «Notes solidàries 2.0» és el més ambiciós dels últims anys. Tant l’assistència de públic com el nombre i el nivell dels artistes ho confirmen."

CulturaCrítica
09/02/2017
Programació del CeMaB per als mesos del febrer al juny

L’escriptor mexicà Homer Aridjis, les argentines Luisa Valenzuela i Graciela Batticuore, el colombià Gustavo Forero i el cubà Rolando Menéndez, entre els protagonistes de la programació del Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti. La programació inclou així mateix la Commemoració del 50 Aniversari de Cien Años de Soledad.

CulturaLiteratura
10/02/2017
Premi Sambori 2017 Concurs de narrativa curta en valencià

Termini obert fins al 5 de març

Els universitaris i les universitàries matriculats al curs 2016-2017 ja poden presentar les seues obres al Catorzè Concurs Universitari de Narrativa Curta en Valencià Premi Sambori. Es concediran fins a tres premis i les obres guanyadores es publicaran dins de la col·lecció Arc de Sant Martí que edita la fundació Sambori.
CulturaLiteraturaEn valencià
31/01/2017
Convocatòria d'espais creatius i plataforma d'artitas emergents en Seu Sant Ferran

Amb l'objecte d'afavorir la creació artística entre la comunitat universitària, el Consell d'Estudiants, al costat del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la UA, obrin una convocatòria doble en la Seu de la Universitat d'Alacant en Sant Ferran: 1) Cessió d'espais creatius (presentació de sol·licituds fins al 13 de febrer) i 2) Creació d'una plataforma d'artistes emergents (termini obert durant tot el curs 2016/2017).

Concursos i premis
20/01/2017
L'Escola Politècnica Superior omple febrer d'activitats en el seu #mescultural

 Del 30 de gener a l'11 de març

L'Escola Politècnica Superior organitza durant el mes de febrer tot un seguit de esdeveniments que abasten un ampli espectre de disciplines: astronomia, telecomunicacions, robòtica o Photosop, entre moltes altres, es donaran cita en forma de conferències, workshops, col·loquis o espectacles, com el preparat per a celebrar el Dia de la Ràdio EPS, que comptarà amb l'actuació teatral d'Improvivencia i la música de Pura Mandanga. Consulta ací tota la programació.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...
03/02/2017
Aprendre valencià Punt per Punt amb la Universitat d'Alacant i el diari "Informació"

Tots els dimecres

De nou, la Universitat d'Alacant i el diari "Informació" s'uneixen per a oferir-te un curs de valencià, en aquest cas el " Curs de valencià B1". Cada dimecres, a partir del 8 de febrer, apareixerà una unitat didàctica amb el diari, fins a les 18 unitats. El final del curs coincidirà amb els exàmens de la JQCV i de les universitats valencianes.

CulturaEn valencià
27/01/2017
L'exposicion "María Sklodowska-Curie, una polonesa a París" arriba a la Sala Aifos

Fins al 9 de març - Sala Aifos

Els vicerectorats d'Investigació i Transferència de Coneixement, Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, i Cultura, Esport i Llengües de la UA et presenten aquesta exposició que repassa la vida i l'obra de la il·lustre científica francopolonesa Maria Sklodowska-Curie (1867-1934), referent universal de tenacitat i la passió per la ciència. La mostra es complementa amb una xarrada el 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona.

CulturaExposicionsDivulgació científica
06/02/2017
Tres noves exposicions a Alcoi amb la col·laboració de la Càtedra Antoni Miró

Fins al 31 de març - Llotja de Sant Jordi, Centre Cultural i Centre Ovidi Montllor (Alcoi)

La Càtedra Antoni Miró, en el marc de les seues activitats de promoció i foment de l'art contemporani, col·labora en l'organització de tres noves exposicions en la ciutat d'Alcoi. Es tracta de Miralls del miracle, el patrimoni industrial redescobert (col·lectiva), Els cossos agredits, d'Anna Moner i Sebastià Carratalà. i Entre paisatges trobats, de Martin del Burgo.

CulturaExposicions

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464