Saltar apartados

Art i exposicions

Banner Vidas Transformadas MUA
Banner talleres cultura 1er cuatrimestre 2020-21
Banner Residencias 2020
XVI Muestra Humor Social - Refugiados
Banner photoalicante 2020
dim 2020 banner
Banner InteractUA

Activitat expositiva

25/09/2020
Exposició Chats with Félix. Un diàleg fotogràfic a través del temps

La sala Aifos alberga, del 28 de setembre al 10 de novembre, l'interessant projecte del fotògraf croat Mitar Terzic, un diàleg fotogràfic entre dos artistes que pertanyen a diferents èpoques. Cada fotografia és una història, una espècie de conversa, confrontació i contemplació del pas del temps. L'exposició s'inaugura el 28 de setembre, a les 19.00 hores.

23/09/2020
El MUA inaugura 'Temps d'Art' 2020, amb les propostes plàstiques seleccionades per la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani de la UA

Els artistes seleccionats enguany per a rebre aquestes beques han sigut Pep Cantó, Jaume Cremades i Andreu Alcaraz Valls, les obres dels quals formen l’exposició «Temps d’Art 2020» que s’inaugura en el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) el divendres 25 de setembre a les 20 hores. Les propostes plàstiques dels tres artistes s’exposaran en la sala El Cub i podran visitar-se fins al 15 de novembre.

22/09/2020
La UA inaugura de manera presencial l'exposició d'Humor Social 'La Terra: un planeta sense pla B'

La Mostra d’Humor Social de la Universitat d’Alacant i l’Associació de Dibuixants FECO Espanya compleix vint anys amb una exposició especial molt internacional, dedicada en aquesta edició a «La Terra: un planeta sense pla B». La mostra, que s’ha pogut veure en format en línia des del mes de maig passat, es presenta ara de forma presencial i es podrà visitar del 23 de setembre fins a l’11 d’octubre, a la sala Trànsit de l’aulari II del campus universitari.

17/09/2020
Exposició CORPOGRAFIES. El cos en la col·lecció del MUA

Disset artistes ens ofereixen, a través de múltiples tècniques, disset mirades en les quals el cos imaginat, fragmentat, simbòlic, divers, construït, ferit, migrant… es converteix en vehicle per a l’autoconeixement, la reivindicació, el respecte o la integració social. Del 17 de setembre de 2020 al 31 de juliol de 2022, a la sala Arcadi Blasco del MUA.

16/09/2020
Exposició PLUS VI RESIDÈNCIES DE CREACIÓ I INVESTIGACIÓ ARTÍSTICA en el MUA

El MUA mostra el resultat dels projectes seleccionats en la 6a edició de la convocatòria PLUS, que té com a propòsit donar suport, promocionar i difondre la creació i la investigació artística, i les acosta a la ciutadania. En aquesta convocatòria pública s’han triat 5 projectes, presentats per quatre artistes i un col·lectiu creatiu. Projectes artístics de pintura, escultura, fotografia, vídeo, instal·lació… que han desenvolupat els residents en les dependències del MUA entre el 7 i el 18 de setembre.  La exposición podrà visitar-se del 18 de setembre al 18 d'octubre, a la sala Sempere.

16/09/2020
Exposició "Mario Benedetti i la Universitat d'Alacant (1990-2003): Defensa de l'alegria", a la Sala Aifos

Amb motiu de la celebració del centenari del naixement de Mario Benedetti, del 14 al 25 de setembre podrem visitar l'exposició organitzada pel Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i la Universitat d'Alacant, que presenta un recorregut per les deu visites que l'escriptor uruguaià va realitzar al nostre campus, entre 1990 i 2003, i pretén mostrar l'estreta vinculació que li va unir a aquesta institució.

15/09/2020
El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) acull del 17 de setembre al 18 d'octubre l'exposició Tàndem Mupia 2020

L'exposició reuneix obres d'alumnes i professorat del màster en Projecte i Investigació en Art de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, comissariada pel professor José Luis Lozano, i estableix una connexió de treball en grup i el concepte del col·lectiu amb manifestacions artístiques que tenen la seua gènesi en el si de la institució universitària.

10/09/2020
Els guardonats en la «Convocatòria de les VI Residències Plus de Creació i Investigació Artística 2020 del MUA» comencen els seus programes

Els artistes seleccionats realitzen el seu projecte artístic en les dependències del museu universitari, convertint-ho en un espai de creació i recerca multidisciplinària. Les obres resultants seran exposades en el MUA. A més, aquestes residències es complementen amb trobades amb diferents agents culturals per a potenciar la projecció i la professionalització dels artistes.

09/09/2020
La UA presenta l'exposició "Arquitectura i paisatge: mirades al Territori" en la seua Estació Científica Font Roja Natura

L'exposició està integrada per una sèrie de panells sobre els quals es projecten diferents mirades sobre el paisatge, atenent diverses disciplines. Sis projectors donen moviment a aquestes imatges i es completen amb un setè per a cites bibliogràfiques d'autors que parlen sobre paisatge. Inauguració: dijous 10 de setembre de 2020, a les 13 hores. Podrà veure's fins al 10/9/2022 en horari de dilluns a diumenge de 9:30h a 14h.

CulturaExposicions
07/09/2020
Exposició PACÍFIC, ELS DUES ROSTRES D'UN OCEÀ

Del 7 de setembre al 7 d'octubre podem visitar, a la sala Juana Francés de la Seu ciutat d'Alacant, aquesta mostra en la qual el fotògraf Pablo Bernabeu ofereix una magnífica col·lecció de fotografies després de diversos viatges a dos dels vessants del Pacífic: Cambodja i Vietnam d'una banda, i el Perú per l'altre. Una exposició que se centra en les persones de tots dos pobles, en els seus rostres, en les mirades oposades, però complementàries, que descobreixen a l'espectador, les dues cares d'un mateix oceà. Coordina: Fundació Mútua Llevant.

03/09/2020
Exposició Modernisme & Invenció en la Seu ciutat d'Alacant

En la mostra que podrà visitar-se a la sala Miguel Hernández de la Seu ciutat d'Alacant, del 7 de setembre al 7 d'octubre, s'exhibeixen algunes peces representatives del Modernisme, màquines i instruments d'aquell coneixement que, contemporàniament al Art Nouveau, donen testimoniatge del desenvolupament tecnològic que va canviar la manera de viure definitivament. Coordinació: Fundación Mutua Levante

03/08/2020
El MUA presenta l'exposició virtual «Vides Transformades»

"Vides transformades" està integrada per deu obres seleccionades després de la convocatòria internacional llançada durant el mes de juny. En ella, els artistes ens fan partícips de la manera que tenen d’afrontar, creativament i conceptual, aquest temps de mudança: la soledat i la reclusió, la translació de relacions i hàbits al món virtual, la transformació dels nostres paisatges físics i emocionals o el caràcter vulnerable i efímer de l’existència.

CulturaExposicions
10/07/2020
Exposició virtual «18 històries d'un tancament»

Aquesta exposició és el testimoniatge d'un grup d'artistes que han viscut i reflectit aquest complicat període en les seues obres. Diferents experiències d'un moment històric, dolorós i estrany, que ha transformat, almenys momentàniament, el nostre món. Les obres són conseqüència d'una vivència, d'un sentiment. Cadascun d'aquests treballs ens convida a pensar, a reflexionar i, sobretot, a no perdre l'esperança en un futur normalitzat i millor.

05/08/2020
Tallers de Cultura de fotografia, arts visuals i pintura per al primer quadrimestre

Dins del camp de les arts plàstiques, el Servei de Cultura ha programat per al primer quadrimestre del curs 2020-21 els tallers de: Introducció a la programació en arts visuals amb processing (del 15/10 al 19/11. Matrícula a partir del 5/10), Pintura gestual (del 15/10 al 17/12. Matrícula a partir del 10/09) i Fotografia creativa (del 17/10 al 19/12. Matrícula a partir del 10/09).

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsCursos i tallers
30/06/2020
El Museu de la Universitat d'Alacant torna a obrir les portes al públic

El Museu de la Universitat d’Alacant reprèn l’activitat presencial a partir de demà dimecres 1 de juliol, després de tres mesos de portes tancades per la pandèmia. El MUA, juntament amb el Servei de Prevenció de la Universitat d’Alacant, han desenvolupat un pla de reobertura escalonada de les instal·lacions del Museu que permeta garantir la seguretat sanitària de treballadors i visitants. Cal sol·licitar cita prèvia en infomua@ua.es

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464