Saltar apartados

Art i exposicions

Banner Corpografies MUA
Banner diumenges MUA 2C 2020-21
Banner ACUA marzo 2021
Banner Collages Benedetti
Banner expo Enrique Cerdan Tato MUA
Banner Talleres Culturales segundo cuatrimestre 2020-21
Banner InteractUA

Activitat expositiva

05/03/2021
Lliurament de premis de la Convocatòria d'Arts Visuals i Literàries InteractUA i exposició de les obres seleccionades

Els guanyadors de la convocatòria, l'estudiant del Grau en Estudis Anglesos, Blanca Fernández, i Rafael García, estudiant del Grau de Fonaments de l'Arquitectura, han rebut dos xecs, de dos-cents euros cadascun, de mans de la vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu.

Les dues creacions guanyadores, al costat d'altres 14 obres seleccionades, s'exposen, des del 4 de març, en l'entrada de la Sala Sempere del MUA. L'exposició també pot visitar-se de manera virtual.

CulturaExposicions
03/03/2021
Exposicions de febrer a abril amb la Càtedra Miró de la UA

De febrer a abril - Salas d'art d'Alcoi

La Càtedra Antoni Miró continua amb la seua tasca de promoció i foment de l'art contemporani, especialment lligat al context valencià, amb tres exposicions que es duran a terme durant els mesos de febrer a abril: Pintura & Poesia, Recordant Isabel-Clara Simó (Llotja de Sant Jordi d'Alcoi), amb la participació de més de 40 artistes que homenatgen l'escriptora valenciana que va faltar recentment; Transitant per Alcoi (Centre Cultural d'Alcoi), una variada exposició formada per dibuixos, pintures, gravats, etc. enfocada en la dona i la migració; i Anatomia d'un lloc (Centre Ovidi Montllor d'Alcoi), exposició d'art escultòric de l'artista Maria Josep Zanon en el qual recrea un món intern per mitjà d'elements minimalistes.

CulturaExposicionsLiteraturaEn valencià
03/03/2021
El Servei de Cultura commemora el Dia Internacional de la Dona oferint dues activitats online i set exposicions presencials

L'emissió del divertit i reivindicatiu muntatge de MICROmaqué?, de ClownDestino Teatre, una conferència sobre el canvi de la visió de la dona al cinema al llarg de 120 anys, l'exposició de dues peces selccionadas dels fons del MUA, procedents de les diferents edicions de les Convocatòries d'Arts Visuals Mulier, Mulieris, i sis exposicions itinerants per Seus i Aules universitàries i diferents municipis de la província d'Alacant, són les aportacions del Servei de Cultura UA a la Programació General UA per a commemorar el Dia Internacional de la Dona.

CulturaExposicionsTeatre i dansaCinema
17/02/2021
Tornen els Diumenges al MUA, en format online, amb interessants propostes per a tots els públics

Diumenges 21F, 28M, 25A, 23M i 6J

Per cinquè any consecutiu, el MUA posa en marxa una nova edició del seu programa Diumenges al MUA. La nova programació inclou activitats d'arquitectura i creativitat, fotopoesía, una visita teatralitzada virtual a l'exposició Pluri-identitats, tècniques d'estampació i un taller en el qual convertir objectes d'usar i tirar en art d'usar i guardar.

CulturaExposicions
04/02/2021
Publicat el llistat dels autors premiats i seleccionats en el Concurs de Collages Poètics a Mario Benedetti

El jurat del concurs «Collages poètics a Mario Benedetti», convocat pel Vicerectorat de Cultura, el CeMaB i el MUA, amb motiu de la celebració del centenari del naixement de l'escriptor uruguaià Mario Benedetti, ha decidit atorgar el primer premi, dotat amb 500€, a Raquel Irene Penalva Sola, el segon, dotat amb 300€, a María García Mula, i el tercer, dotat amb 200€, a María Cristina Escrivá Montserrat.

CulturaExposicionsLiteratura
22/01/2021
El MUA ens apropa amb l'exposició «Joan Hernández Pijuan. Caminant 1967-2004», a l'obra del pintor català, Premi Nacional d'Arts Plàstiques

Del 21 de gener al 14 de març de 2020 – Sala Sempere

La mostra, comissariada per Javier B. Martín, revisa el llegat artístic de l'artista, a través d'una trentena d'obres, produïdes al llarg de 40 anys, amb un recorregut expositiu que permet aprofundir en els seus processos i conèixer els seus contextos, sempre tan determinants, com ho va ser la Casa Gran de Folquer a Lleida, aquell espai físic, creatiu i emocional que va habitar des dels anys 70 i que es convertiria en el seu estudi, segona residència i últim estatge.

CulturaExposicions
20/01/2021
Exposició «Enrique Cerdán Tato, memòria del compromís» en la Seu ciutat d'Alacant

Del 20 de gener al 29 de març - Sala Juana Francés (Seu ciutat d'Alacant)

La mostra pretén reunir un panorama general de l'escriptor, crític literari, professor, periodista, cronista d'Alacant i Premi de les Lletres Valencianes, gràcies al seu fons documental, cedit generosament per la seua família a l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant. Inauguració 20 de gener, a les 19.00 hores. Catàleg de l'exposició

CulturaExposicionsLiteratura
23/12/2020
El Servei de Cultura ofereix un taller d'Art digital amb Processing

Inici 4 de maig de 2021

Del 4 al 20 de maig es desenvoluparà el talller per a conèixer i manejar aquesta eina de creació d'art digital. ¿T'animes?.

CulturaExposicions
17/09/2020
Exposició CORPOGRAFIES. El cos en la col·lecció del MUA

Disset artistes ens ofereixen, a través de múltiples tècniques, disset mirades en les quals el cos imaginat, fragmentat, simbòlic, divers, construït, ferit, migrant… es converteix en vehicle per a l’autoconeixement, la reivindicació, el respecte o la integració social. Del 17 de setembre de 2020 al 31 de juliol de 2022, a la sala Arcadi Blasco del MUA.

CulturaExposicions

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464