Saltar apartados

Art i exposicions

Banner Pluri-identitats MUA 2021
Taller Cultura Arte Digital con Processing 2021 UA
Banner Corpografies MUA
Banner diumenges MUA 2C 2020-21
Banner Collages Benedetti
Banner InteractUA

Activitat expositiva

07/05/2021
Exposició «Alquímia vegetal», de Pilar Sala, en la Seu ciutat d'Alacant

Del 7 de maig al 26 de juny - Sala Juana Francés (Seu ciutat d'Alacant)

La mostra és fruit del treball de recerca que desenvolupa des de fa diversos anys l'artista plàstica Pilar Sala amb les plantes del seu entorn. Utilitzant l'antiquíssima tècnica de fabricació manual de paper, elabora textures vegetals que posteriorment utilitza per a fer llibres, escultures, collages, instal·lacions i fotografies.

CulturaExposicions
06/05/2021
Exposicions abril-juny a Alcoi amb la Càtedra Antoni Miró

Del 4 de maig al 30 de juny - Salas d'art d'Alcoi

La Càtedra Antoni Miró llança un nou cicle de tres exposicions: «Heterodòxia», en Centre Ovidi Montllor, és el resultat de la recerca de la identitat fotogràfica d'alumnes aficionats a la fotografia guiats pel fotògraf i professor Xavier Mollà, «Sentografies, Sento Masià», en el Centre Cultural d'Alcoi, mostra la trajectòria artística del pintor recentment mort, i «La càmera i la vida, Francesc Jarque», a la Llotja de Sant Jordi, ret homenatge a l'obra del cèlebre fotògraf valencià.

CulturaExposicions
27/04/2021
El MUA llança el concurs «Identitats múltiples: vídeo-reflexions a través d'Instagram»

Obert termini de presentació del 24 d'abril fins al 17 de maig de 2021

Amb l'objectiu de reflexionar sobre la identitat en les seues múltples dimensions (gènere, orientació, raça, cultura, religió, etc.) el Museu de la Universitat d'Alacant i el Vicerectorat d'Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social, llancen aquesta convocatòria dirigida a l'alumnat, professorat i al personal d'administració i serveis de la Universitat d'Alacant. Els treballs es presentaran a través de l'aplicació d'Instagram esmentant el compte del MUA (@museoua) i afegint l'etiqueta #identitatmua. Es concedirà un primer premi de 500€, un segon de 300€ i un tercer de 200€.

CulturaConcursos i premisExposicions
27/04/2021
Presentació de l'exposició virtual i el llibre «Collages poètics a Mario Benedetti»

El divendres 23 d'abril, coincidint amb la celebració del Dia del Llibre, es va presentar en el MUA l'exposició virtual, que inclou les tres obres guanyadores del Concurs Collages poètics a Mario Benedetti i els 27 collages que el jurat va seleccionar entre tots els treballs rebuts, i un catàleg imprès, editat com a testimoniatge més tangible i perdurable d'aquest homenatge a l'insigne escriptor Mario Benedetti.

CulturaExposicionsLiteratura
24/03/2021
El MUA presenta l'exposició de la segona Convocatòria Biennal d'Arts Visuals PLURI-IDENTITATS

Del 26 de març al 23 de maig - Sala Sempere del MUA

La proposta convidava a artistes de qualsevol gènere, nacionalitat i/o raça a presentar creacions artístiques que reflexionen sobre qüestions d'identitat en el seu més ampli sentit. Dels 11 projectes seleccionats, entre les 104 obres participants en aquesta convocatòria, 10 formen part de l'exposició, i l'altre, una performance en directe, clausurarà aquesta edició de Pluri-identitats.

CulturaExposicions
16/03/2021
Exposició «Primavera Musical. La música valenciana reviscola»

Del 18 de març al 30 de juny - Sala Aifos del Campus

La mostra revisa les dues últimes dècades de la música valenciana, en la qual podrem descobrir els grups de música i els artistes, les seues cançons i, a més, una panoràmica general. També es realitza un recorregut que passarà per l'art gràfic, la literatura, els festivals, l'àmbit familiar, les publicacions periòdiques i el vincle amb els estudiants.

CulturaExposicionsMúsica
08/03/2021
SUMMA i SEGUEIX. El Museu de Vilafamés

12 de març al 16 de maig - Sala El Cub (MUA)

Per a qüestionar el funcionament de la societat respecte de nosaltres mateixos i del món, necessitem un art que ens permeta aprendre a pensar. A la fi de la dècada de 1960, el crític d'art Vicent Aguilera i Cerni va visitar Vilafamés, un xicotet poble de l'interior de Castelló, i va iniciar un projecte fora de convencions, lluny del cànon, a través del que fóra Museu Popular d'Art Contemporani. La mostra que es presenta en el MUA pretén ser el reflex, no d'una trajectòria, sinó d'un ideal, a través d'un conjunt d'obres de 28 artistes molt diferents entre si, però lligades per un mateix desig d'interpel·lar-nos, de despertar-nos o de parlar-nos a cau d'orella.

CulturaExposicions
17/02/2021
Tornen els Diumenges al MUA, en format online, amb interessants propostes per a tots els públics

Diumenges 21F, 28M, 25A, 23M i 6J

Per cinquè any consecutiu, el MUA posa en marxa una nova edició del seu programa Diumenges al MUA. La nova programació inclou activitats d'arquitectura i creativitat, fotopoesía, una visita teatralitzada virtual a l'exposició Pluri-identitats, tècniques d'estampació i un taller en el qual convertir objectes d'usar i tirar en art d'usar i guardar.

CulturaExposicions
17/09/2020
Exposició CORPOGRAFIES. El cos en la col·lecció del MUA

Disset artistes ens ofereixen, a través de múltiples tècniques, disset mirades en les quals el cos imaginat, fragmentat, simbòlic, divers, construït, ferit, migrant… es converteix en vehicle per a l’autoconeixement, la reivindicació, el respecte o la integració social. Del 17 de setembre de 2020 al 31 de juliol de 2022, a la sala Arcadi Blasco del MUA.

CulturaExposicions

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464