Saltar apartados
 • UA
 • veu.ua.es
 • Art i exposicions - Notícies publicades en Gener, 2017
2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Gener, 2017
 • Dimarts, 31
 • Convocatòria cultura Seu Sant Ferran

  Convocatòria d'espais creatius i plataforma d'artitas emergents en Seu Sant Ferran

  Termini obert per a les dues convocatòries

  Amb l'objecte d'afavorir la creació artística entre la comunitat universitària, el Consell d'Estudiants, al costat del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la UA, obrin una convocatòria doble en la Seu de la Universitat d'Alacant en Sant Ferran: 1) Cessió d'espais creatius (presentació de sol·licituds fins al 13 de febrer) i 2) Creació d'una plataforma d'artistes emergents (termini obert durant tot el curs 2016/2017).

  Concursos i premis
 • Dilluns, 30
 • Divulgarte

  Divulgar-te: Cicle de trobades entre científic-investigador i artista

  28 de febrer, 28 de març i 2 de juny - Seu Ciutat d'Alacant, c/ Ramón y Cajal, 4 - 20.15 hores

  Divulgar-te és un cicle de conferències per parells on intervindrà un artista i un investigador-divulgador. Cadascun d'ells participa divulgant els seus coneixements, de recerca i artístics, explicant l'artista la seua obra i l'investigador aclarint quant de Ciència i de Recerca té l'Art. Al final d'aquestes s'establirà un diàleg. Aquesta segona edició consta de quatre trobades.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsDivulgació científicaConferències
 • diumenges_al_mua 2017

  Taller de creació artística per a xiquets en els "Diumenges al MUA"

  Domingo 5 de febrer - MUA - 11.30 hores

  Aquest diumenge el MUA proposa un taller per a xiquets i xiquetes de 6 a 10 anys impartit per l'artista i professora d'art Laura Boj. Coincidint amb l'exposició "Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)", es crearan collages basats en les vidrieres d'Arcadi Blasco. Reserva les teues places per al taller en www.mua.ua.es/inscripciones abans del dijous.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsCursos i tallers
 • Dimarts, 24
 • diumenges_al_mua 2017

  Tornen els "Diumenges al MUA", amb visites guiades familiars

  Des del diumenge 29 de gener - MUA

  El Museu de la Universitat d'Alacant et convida a gaudir de les seues instal·lacions també els diumenges. Per a açò, ha preparat un programa de visites guiades familiars. Si reserves la teua plaça en www.mua.ua.es/inscripciones podràs conèixer de primera mà les exposicions del MUA i passar un diumenge gens convencional.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsJornades
 • Dilluns, 23
 • Exposició Arcadi Blasco 2017 MUA

  El MUA exposa "Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)"

  Fins al 21 de maig - MUA

  Comisariada per José Piqueras,la mostra pretén donar a conèixer i difondre l'obra artística que el jove Blasco va aplicar o va aplicar o va integrar en nombrosos temples i edificis civils en col·laboració amb diversos arquitectes durant aquest període (1954-1974). És a dir, un Arcadi abans d’Arcadi com a autor de vidrieres, mosaics i murals ceràmics.

  CulturaExposicions
 • Divendres, 20
 • Muntanya d'Alacant

  Mostra bibliogràfica "Senderisme en la Muntanya d'Alacant"

  Fins al 17 de febrer - Biblioteca General de la UA

  El dilluns 23 de gener de 2017 es presenta en la Universitat d'Alacant el projecte de creació de la sendera de Gran Recorregut de la Muntanya d'Alacant, i la Biblioteca de la Universitat d'Alacant organitza una mostra amb fons bibliogràfics relacionats amb la pràctica del senderisme i les activitats en la naturalesa, tant en la província d'Alacant, com en la resta de la Comunitat Valenciana.

  CulturaExposicions
 • Dijous, 19
 • Sixto Marco

  La Universitat d'Alacant lliura el seu Llorer d'Or a títol pòstum a l'artista Sixto Marco

  La Universitat d'Alacant ha lliurat, a títol pòstum, el màxim guardó de la institució acadèmica a l'artista il·licità Sixto Marco en un acte celebrat el 19 de febrer de 2017 en el MUA. «Un reconeixement que aquesta Universitat li devia i que a punt va estar de rebre, però la seua mort ho va frenar», explicava el rector, Manuel Palomar, en la seua intervenció. Vídeo del lliurament.

  Concursos i premis
 • congreso-juanandres

  Juan Andrés i l'Escola Universalista Espanyola

  Fins a juny de 2017 - Biblioteca Històrica de la Universitat Complutense

  El Grup Humanisme-Europa de la Universitat d'Alacant commemora el bicentenari de la mort de Juan Andrés (1740-1817) amb la mostra "Juan Andrés i l'Escola Universalista Espanyola", organizada por el catedrático de la UA Aullón de Haro. Davant la impossibilitat de desplaçar a la província d'Alacant els fons bibliogràfics, primeres edicions del segle XVIII, que ocupen diverses sales en la Biblioteca Històrica de la Universitat Complutense, l'exposició es realitza a la pròpia Biblioteca. Noticia de la inauguració.

  CulturaExposicions
 • Dimarts, 17
 • Arte envasado al vacío, Rafael Maestro

  Exposició "Poema envasat al buit", de Rafael Maestro

  Fins al 26 de febrer. - MUA - 19.00 hores

  En la instal·lació "Poema envasat al buit", Rafael Maestro ironitza sobre l'art en si mateix per a desentranyar com la cultura actua sobre la societat i com la societat es defensa d'ella. L'art pot ser considerat perillós i en determinats moments cal "envasar-ho al buit" perquè no influïsca.

  CulturaExposicions
 • Fotografia de Robés

  El vigilante de la Nieve. Fotografies de Robés sobre poemes d'Antonio Gamoneda

  Fins al 19 de febrer - MUA

  Les fotografies de Robés en El vigilante de la Nieve estan realitzades des de la serenitat; s’hi escolten el silenci, el murmuri dels versos d'Antonio Gamoneda (Premi Cervantes 2006). Els dos autors han volgut compartir la seua obra, fusionar les creacions que, de manera individual, han realitzat al voltant d’un mateix eix.

  CulturaExposicionsLiteratura
 • Dilluns, 16
 • Expliquem com va passar

  "Contemos cómo pasó", imatges de la nostra vida quotidiana a la fi del franquisme

  Eres dels qui guarden fotografies antigues? El projecte Contemos cómo pasó. Imágenes y reflexiones de una cotidianidad (1958-1975) t'anima a participar en l'elaboració d'un arxiu aportant fotografies i altres materials gràfics de caràcter domèstic i privat que arrepleguen diferents escenes de com es vivia a l'Alacant dels últims anys del franquisme. Participa, i no oblides visitar el facebook, on podràs vore les diferents aportacions.  

  Cooperació i voluntariat
 • MARI%u0301A-DOLORES-MULA%u0301-001

  María Dolores Mulá exposa Terra Inundada en la Seu Ciutat d'Alacant

  Del 18 de gener al 2 de febrer - Seu Ciutat d'Alacant (c/ Ramón y Cajal, 4)

  "El meu treball és l'impuls que naix de la idea de recuperar la fertilitat de la terra on vaig nàixer, una vall que va quedar negada i continua submergida sota les aigües d'un pantà". L'artista catalana establida a Elx, María Dolores Mulá, mostra a la Seu Ciutat d'Alacant la seua col·lecció de fotografies i vídeos "Terra inundada", amb l'aigua com a fil argumental.

  CulturaExposicions
 • Dimecres, 11
 • XVII Concurso Encuentros de Arte Contemporáneo

  XVII Concurse Encuentros de Arte Contemporáneo EAC-2017

  Termini obert fins al 3 de febrer

  L'Institut Alicantinto de Cultura Juan Gil Albert llança una nova convocatòria del Concurse Encuentros de Arte Contemporáneo. EAC-2017 pretén potenciar la participació de creadors plàstics i visuals. Sobre la base de la documentació aportada pels artistes, se seleccionaran les obres que compondran l'exposició col·lectiva d'aquesta XVII Edició que tindrà lloc en el Museu de la Universitat d'Alacant, entre juny i juliol de 2017.

  CulturaConcursos i premisExposicions
 • Dilluns, 9
 • Suroscopia V&

  SUROSCOPIA, certamen universitari de creació audiovisual organitzat per la Universitat de Còrdova

  Fins al 24 de febrer

  Pensa en una idea, escriu un guió, cerca un equip de treball, grava el teu curt i envia-ho... Les comunitats universitàries de l'àmbit nacional estan convidades a participar en aquest concurs que arriba a la seua sisena edició. Categories: Videoarte, Documental i Ficció. Més informació i bases en http://suroscopia.com/bases

  CulturaConcursos i premisCinema
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464