Saltar apartados

Literatura

Banner talleres cultura 1er cuatrimestre 2020-21
banner_veu_concurso_cast
Banner InteractUA

Activitat literària

20/10/2020
El CeMaB ofereix en línia l'exposició «Querido Mario.... Dedicatòries en la biblioteca madrilenya de Mario Benedetti»

El Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB) acaba d’obrir al públic, en format en línia, l’exposició Querido Mario…. Dedicatòries a la biblioteca madrilenya de Mario Benedetti, com a part del programa de celebració del centenari del naixement de Benedetti dissenyat per la UA.

02/10/2020
II Seminari «La literatura hispanoamericana en el aula: Maestro Benedetti y otras propuestas didácticas»

Organitzat conjuntament pel Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti i el Departament d'Innovació i Formació Didàctica de la Facultat d'Educació, els dies 5 i 6 d'octubre tindrà lloc aquest seminari online, dirigit per Ramón F. Llorens García i José Rovira Collado. En la trobada s'aprofitarà el potencial de Benedetti per a acostar la poesia als més joves, amb propostes didàctiques per a treballar la literatura hispanoamericana en aules de Primària i Secundària, i es reflexionarà entorn de la presència d'autors hispanoamericans en el cànon escolar actual.

16/09/2020
La UA ret homenatge a Mario Benedetti en el Centenari del seu naixement

El 14 de setembre, es van complir 100 anys del naixement de l’escriptor, poeta, narrador, dramaturg i assagista Mario Benedetti, a Paso de los Toros (Uruguai). Amb aquest motiu, la Universitat d’Alacant, a través del seu Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti, li va rendir homenatge amb un acte institucional al campus universitari de Sant Vicent del Raspeig.

05/08/2020
Tallers Culturals d'escriptura, oratòria i periodisme per al primer quadrimestre

Dins d'aquestes disciplines, el Servei de Cultura de la UA t'ofereix els següents tallers: Taller d'oratòria: demane la paraula (del 20/10 al 26/11. Matrícula a partir del 10/09), Introducció al Podcasting (del 27/10 al 26/11. Matrícula a partir del 5/10) i Escriptura creativa. Introducció a l'ofici narratiu-poètic (del 03/11 al 11/12. Matrícula a partir del 10/09)

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaCursos i tallers
15/06/2020
Tres dels guanyadors del concurs "Literatura en temps de pandèmia", entrevistats en Ràdio UA

Coneix als autors i autores dels textos seleccionats en l'apartat de "La cultura en temps de pandèmia" d'aquest concurs de literatura hiperbreu organitzat pel Secretariat de cultura. Santiago Martínez (Alacant), Lucía Azpilicueta (Ontinyent) i Miriam Quiles (Cocentaina) van passar pel nostre programa en Ràdio UA i van ser entrevistats per Marta Gisbert. Ens parlen dels seus relats, però també de la seua vivència de la pandèmia gràcies a la companyia de la cultura.

CulturaLiteratura
15/05/2020
Resolució del certamen de narrativa hiperbreu "Literatura en temps de pandèmia"

De les 45 obres presentades, escrites per persones vinculades a la comunitat universitària, el jurat ha premiat 10 d'elles per la seua originalitat i valor literari: Confinados, CatarsisCuando la cultura se convierte en vida, El MUA en tiempos de pandemia, Soledat, El MUA en tiempo de pandemia,Trofeu Ferrer 2020, Jóvenes soñadores, Aprender a mirar a los ojos i Microrelato.

06/04/2020
Escriure la quarantena. Projecte del Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti

Escriptors com Ana María Shua, Piedad Bonnett, Fernando Iwasaki, Ana Merino, Alonso Cueto, Raúl Zurita o Margo Glantz participen amb les seues reflexions o les seues creacions sobre com canalitzar el nostre pensament a través de l'escriptura en aquest temps de confinament. El CeMaB compartirà en les seues xarxes un vídeo diari. Els vídeos estaran disponibles en el Canal Multimèdia del CeMaBCanal Youtube (CeMaBUA) i Xarxa Social Facebook.

CulturaLiteratura
06/04/2020
Vídeos publicats pel CEMAB per a celebrar el dia internacional de la poesia

El Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti va convidar a una sèrie d'escriptors, docents i amics, a recitar versos de l'insigne escriptor Mario Benedetti, per a celebrar el dia internacional de la poesia, l'any del Centenari de #Benedetti.

CulturaLiteratura
05/04/2020
S'ajornen totes les activitats del CeMaB

Seguint recomanacions de les autoritats sanitàries i acadèmiques, a causa de l'avanç del COVID-19, queden ajornades totes les activitats acadèmiques i culturals del CeMaB fins a un altre avís.

CulturaLiteratura
11/03/2019
Naix la revista del Grau d'espanyol: llengua i literatures de la UA

Amb motiu del naixement de la revista Vírgula, elaborada per professors i alumnes del Grau d'espanyol: llengua i literatura, entrevistem el seu director i un dels editors.

CulturaLiteratura
Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti

El CEMAB desenvolupa relacions de la UA amb diferents institucions acadèmiques i culturals de l'àmbit geogràfic llatinoamericà, i de l'àmbit europeu centrat en els estudis llatinoamericans, que han sigut fonamentals per a la política d'internacionalització de la institució.

+ información

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464