Saltar apartados

Literatura

Banner talleres cultura 1er cuatrimestre 2020-21
banner_veu_concurso_cast
Banner InteractUA

Activitat literària

05/08/2020
Tallers Culturals d'escriptura, oratòria i periodisme per al primer quadrimestre

Dins d'aquestes disciplines, el Servei de Cultura de la UA t'ofereix els següents tallers: Taller d'oratòria: demane la paraula (del 20/10 al 26/11. Matrícula a partir del 10/09), Introducció al Podcasting (del 27/10 al 26/11. Matrícula a partir del 5/10) i Escriptura creativa. Introducció a l'ofici narratiu-poètic (del 03/11 al 11/12. Matrícula a partir del 10/09)

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaCursos i tallers
15/06/2020
Tres dels guanyadors del concurs "Literatura en temps de pandèmia", entrevistats en Ràdio UA

Coneix als autors i autores dels textos seleccionats en l'apartat de "La cultura en temps de pandèmia" d'aquest concurs de literatura hiperbreu organitzat pel Secretariat de cultura. Santiago Martínez (Alacant), Lucía Azpilicueta (Ontinyent) i Miriam Quiles (Cocentaina) van passar pel nostre programa en Ràdio UA i van ser entrevistats per Marta Gisbert. Ens parlen dels seus relats, però també de la seua vivència de la pandèmia gràcies a la companyia de la cultura.

CulturaLiteratura
15/05/2020
Resolució del certamen de narrativa hiperbreu "Literatura en temps de pandèmia"

De les 45 obres presentades, escrites per persones vinculades a la comunitat universitària, el jurat ha premiat 10 d'elles per la seua originalitat i valor literari: Confinados, CatarsisCuando la cultura se convierte en vida, El MUA en tiempos de pandemia, Soledat, El MUA en tiempo de pandemia,Trofeu Ferrer 2020, Jóvenes soñadores, Aprender a mirar a los ojos i Microrelato.

09/04/2020
La Seu Universitària de Villena de la UA convoca el V Certamen de Poesia Amalio Gran

La Universitat d’Alacant, a través de la Seu Universitària a Villena, convoca el V Certamen de Poesia Poeta Amalio Gran, juntament amb la llibreria Papelicopy i el portal «Amalio Gran». En aquesta cinquena edició, el lema triat és « Escribo por no morir», tema al qual hauran d’ajustar-se els poemes que hi concórreguen. La convocatòria detalla que els poemes hauran d’estar escrits en castellà i el termini de presentació finalitzarà el pròxim 15 d’octubre.

CulturaLiteratura
06/04/2020
Escriure la quarantena. Projecte del Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti

Escriptors com Ana María Shua, Piedad Bonnett, Fernando Iwasaki, Ana Merino, Alonso Cueto, Raúl Zurita o Margo Glantz participen amb les seues reflexions o les seues creacions sobre com canalitzar el nostre pensament a través de l'escriptura en aquest temps de confinament. El CeMaB compartirà en les seues xarxes un vídeo diari. Els vídeos estaran disponibles en el Canal Multimèdia del CeMaBCanal Youtube (CeMaBUA) i Xarxa Social Facebook.

CulturaLiteratura
06/04/2020
Vídeos publicats pel CEMAB per a celebrar el dia internacional de la poesia

El Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti va convidar a una sèrie d'escriptors, docents i amics, a recitar versos de l'insigne escriptor Mario Benedetti, per a celebrar el dia internacional de la poesia, l'any del Centenari de #Benedetti.

CulturaLiteratura
05/04/2020
S'ajornen totes les activitats del CeMaB

Seguint recomanacions de les autoritats sanitàries i acadèmiques, a causa de l'avanç del COVID-19, queden ajornades totes les activitats acadèmiques i culturals del CeMaB fins a un altre avís.

CulturaLiteratura
11/03/2019
Naix la revista del Grau d'espanyol: llengua i literatures de la UA

Amb motiu del naixement de la revista Vírgula, elaborada per professors i alumnes del Grau d'espanyol: llengua i literatura, entrevistem el seu director i un dels editors.

CulturaLiteratura
Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti

El CEMAB desenvolupa relacions de la UA amb diferents institucions acadèmiques i culturals de l'àmbit geogràfic llatinoamericà, i de l'àmbit europeu centrat en els estudis llatinoamericans, que han sigut fonamentals per a la política d'internacionalització de la institució.

+ información

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464