Saltar apartados

Literatura

Entre les rodes
Les detectives
Un pont

Activitat literària

12/12/2018
Club de lectura sobre la novel·la gràfica en La Seu Universitària de Torrevella

La Seu Universitària de Torrevella, la Regidoria de Joventut i la Biblioteca municipal de Torrevella 'Carmen Xaló' engeguen un club de lectura gratuït dedicat a la poesia, la narrativa i la novel·la gràfica. Amb el títol "Lectura i mirada: novel·la gràfica" aquest club de lectura inicia la seua activitat dimecres que ve 17 d'octubre, amb vuit sessions dedicades a aprofundir en aquest gènere que seran impartides per Sergio Galindo en les instal·lacions del CIAJ (Passeig Juan Aparicio 5, Torrevella), de 18:15 a 20: 15 hores.

12/12/2018
Muriel Villanueva inicia el cicle Escriure El País en la universitat d'Alacant

L'Aula Literària de la Universitat d'Alacant inicia el cicle literari en valencià Escriure El País amb l'escriptora Muriel Villanueva. Aquesta trobada literària, coordinat per la professora de la UA Isabel Marcillas, tindrà lloc el dilluns 15 d'octubre, en la Facultat d'Educació (Aula 17), a les 12 hores.

12/12/2018
Inca Garcilaso i Huidobro a examen en les conferències del CEMAB

Dimarts 4 de desembre, a partir de les 10:00 h en el Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la Facultat de Filosofia i Lletres III de la Universitat d'Alacant.

En primer lloc, Huidobro des del segle XXI: Una lectura d'Héctor Hernández Montecinos a càrrec d'aquest autor. A continuació, José M. Martínez-Torrejón impartirà Els pre-textos de l'Inca Garcilaso. De filologia, política i patronatge.

12/12/2018
Programa del CeMaB per als mesos de setembre a desembre de 2018.

El Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB) ha presentat la seua nova programació per als mesos de setembre a desembre de 2018. Eva Valero, directora del Centre, ha desgranat les línies de la seua proposta en la qual els escriptors tenen un paper rellevant i als quals se sumen conferenciants nacionals i internacionals de reconegut prestigi acadèmic, i dos Seminaris de caràcter hispanoamericà. Amb noms com: José Ovejero, Consuelo Triviño, Pietat Bonnett, Paz Castelló, Andrés Neuman i Beatriz Pastor.

12/12/2018
La UA engega la primera programació cultural en el seu Campus d'Alcoi

La Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí en Roda de Premsa la primera programació cultural que es durà a terme en el seu Campus d'Alcoi per al primer semestre del curs acadèmic i que estarà marcada per la producció pròpia. Així ho ha confirmat el vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la UA, Carles Cortés, qui ha estat acompanyat en la presentació del programa cultural pel regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi, Raúl Llopis, i per José Jordá, en representació de la Fundació Mútua Llevant, entitat mecenes del Campus d'Alcoi.

Tres espectacles teatrals, un de dansa i un altre musical, a més d'exposicions, cicles de cinema, jornades i conferències, conformen l'oferta per al primer semestre del curs marcada per la producció pròpia.

12/12/2018
Ja pots consultar la llista de tallers culturals per al curs 2018/19

Matrícula oberta

Consulta els cursos de cinema, música, teatre, dansa, arts plàstiques, escriptura, periodisme i oratòria que s'impartiran des de finals de setembre i fins a desembre i gaudeix de les vacances decidint en quins d'ells et matricularàs. No t'oblides de les Aules Culturals ni dels Tallers de Llengües i Cultures.

12/12/2018
L'escriptor Manuel Avilés ensenya a escriure novel·la històrica en la Seu Ciutat d'Alacant

Dimecres que ve, 7 de novembre, comença el taller "Anem a escriure una novel·la històrica".

Impartit per l'escriptor Manuel Avilés, el taller ofereix a l'alumnat un interessant coneixement del segle XIX espanyol i l'oportunitat de participar en la creació de la novel·la històrica sobre aquesta època com a part d'aquesta activitat. Comptarà amb diverses sessions fins al 6 de març de 2019i es durà a terme en les instal·lacions de la seu de Ramón y Cajal, 4, els dimecres de 17:30 a 19h.

27/06/2018
Campanya 'Llegir en valencià, la nostra cuina'

A partir del 17 de juny

"Llegir en valencià, la nostra cuina" és la tretzena campanya impulsada per Fundació Bromera, la UA i la diputació d'Alacant que naix amb l’objectiu de fomentar la lectura, promocionar la llengua i aconseguir donar a conéixer els costums i les tradicions del poble valencià.

Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti

El CEMAB desenvolupa relacions de la UA amb diferents institucions acadèmiques i culturals de l'àmbit geogràfic llatinoamericà, i de l'àmbit europeu centrat en els estudis llatinoamericans, que han sigut fonamentals per a la política d'internacionalització de la institució.

+ información

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464