Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • ACTIVITATS PER A COMMEMORAR EL XXV ANIVERSARI DE LA CONSTITUCIÓ

ACTIVITATS PER A COMMEMORAR EL XXV ANIVERSARI DE LA CONSTITUCIÓPer a commemorar el XXV Aniversari de l'aprovació de la Constitució, la Universitat d'Alacant ha organitzat exposicions, concerts, conferències, un cicle de cinema, seminaris, una lectura pública de la Carta Magna i altres activitats que s'efectuaran en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Així mateix, coincidint amb el Dia de la Constitució, es lliurarà el Premi Maisonnave a una persona o entitat, en reconeixement de la vàlua d'una activitat continuada en defensa dels valors cívics o la promoció de l'educació i la cultura a Alacant.

Exposicions: 'L'any que vam fer la Constitució' i 'Mirades per a la solidaritat'

Del 21 de novembre al 23 de desembre s'exhibeix en la Sala d'Exposicions del Club Diario Información la mostra L'any que vam fer la Constitució, un recorregut per imatges i documents que rememoren el debat i l'aprovació de la Constitució a Alacant. Així mateix, del 24 de novembre al 5 de gener, s'exposa en la sala Rafael Altamira de la Seu Ciutat d'Alacant Mirades per a la solidaritat, mostra fotogràfica de la Campanya de Sensibilització de Cruz Roja, amb instantànies de José Ramón Sempere, Raquel Terroba i Gabriel Pérez Jordá.

Concert extraordinari: 'Música constitucional' (21 novembre)

La Banda Filarmónica de la UA, dirigida per Joan Iborra, celebra el concert Música constitucional en el Saló d'Actes del Club Diari Informació, a les 20.30 hores.

Conferències sobre la Constitució en els instituts de la ciutat (25 novembre / 4 desembre)

S'han organitzat conferències divulgatives sobre la Constitució Espanyola, impartides per professorat de la UA en diversos IES alacantins. Les conferències versaran sobre els següents temes: Com es va fer la Constitució Espanyola; què diu la Constitució Espanyola, i quins són els drets de les persones a Espanya.

La Transició en el cinema

El Taller de Cinema de la UA ha efectuat un cicle de cinema que recorre la filmografía espanyola relacionada amb la Transició. S'exhibiran les següents pel·lícules: el 1 de desembre El proceso de Burgos, de Imanol Uribe (1979); el 2 de desembre Operación ogro, de Gillo Pontecorvo (1979); el 3 de desembre Furtivos, de José Luis Borau (1975); el 4 de desembre Siete días de enero, de Juan Antonio Bardem (1978). Les pel·lícules es projectaran en la sala Rafael Altamira, a les 20.15 hores.

Ernest Lluch: Un exemple de tolerància a el País Valencià (28 novembre)

En el XX Aniversari de la Constitució es ret homenatge Ernest Lluch, polític i intel·lectual que va posar al País Valencià en el centre de la seua reflexió, i a la tolerància i a la convivència democràtica en el cor de la seua activitat política. En l'acte es glossarà la vida i el llegat de Lluch, i es presentarà la 3ª edició de La vía valenciana, una obra que va influir decisivament en el coneixement de la realitat del País Valencià. Intervindran José Carlos Rovira, Vicerector d'Extensió Universitària de la UA; Josep Bevià, ex-Vicepresident del Congrés dels Diputats, i Vicent Soler, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de València i ex-Conseller de la Generalitat Valenciana. La sessió es celebrarà a la sala Rafael Altamira a les 20.15 hores.

Seminari de didàctica i difusió social de la Constitució i dels Drets Humans (2 desembre)

Coordinat per la Facultat de Dret i d'Educació de la UA, el seminari reuneix especialistes en distints camps de l'educació, el dret, la història i la informació per a reflexionar, a partir de diverses ponències i taules rodones, sobre els mètodes per a apropar la Constitució als estudiants i ciutadans. El seminari es desenvoluparà a l'Aula 7, a partir de les 17 hores.

Conferències sobre la Constitució (5 desembre)

El Dia de la Constitució s'impartiran les ponències De la Constitución Española a una Constitución para Europa, a càrrec de Ramon Martín Mateo, catedràtic Emèrit de Dret Administratiu de la UA, Conseller del Consell d'Estat i ex Rector de la UA, i 25 años de la Constitución: un balance, per Vicente Gimeno Sendra, catedràtic de Dret Processal de la UNED, ex Magistrat del Tribunal Constitucional. Les conferències es portaran a terme en les aules 6 i 7 a les 12.30 hores.

Lectura pública de la Constitució (5 desembre)

Per segon any, la UA celebrarà el Dia de la Constitució amb una lectura íntegra i pública del seu text. En ella participaran alumnes d'educació primària, d'instituts, de la UA i de la Universitat Permanent, autoritats acadèmiques i de les institucions públiques, representants de col·lectius ciutadans i totes les persones que desitgen estar presents en aquest homenatge. La lectura es farà a la sala Rafael Altamira a partir de les 11.30 hores.

Acte de Lliurament del II Premi Maisonnave

Coincidint amb el Dia de la Constitució, la UA farà lliurament de l'II Premi Maisonnave, guardó que duu el nom del primer Alcalde d'Alacant elegit democràticament i que anualment s'atorga a la persona o entitat que s'hagi distingit per la defensa de l'educació, la cultura o valors cívics en la Ciutat. El lliurament es farà a la sala Rafael Altamira a les 20.30 hores.


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464