Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • SEMINARI INTERNACIONAL 'PROCESO PENAL Y CORRUPCIÓN POLÍTICA'

SEMINARI INTERNACIONAL 'PROCESO PENAL Y CORRUPCIÓN POLÍTICA'


Del 25 al 27 de novembre es desenvoluparà en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant el Seminari Internacional Proceso penal y corrupción política, que contarà amb la presència de reputats especialistes jurídics universitaris, jutges i fiscals per a reflexionar i clarificar les línies d'actuació i els límits del poder judicial per a prevenir, perseguir i castigar la corrupció en l'àmbit polític. Al seminari assistiran, entre altres personalitats, el ex fiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, i l'advocat i professor de Dret Penal de la Pontifícia Universitat Catòlica del Perú (PUCP) i ex procurador especial per al cas Fujimori-Montesinos, José Ugaz Sánchez Moreno.

El dimarts 25, el seminari serà inaugurat a les 16 hores pel vicerector d'Extensió Universitària de la UA, José Carlos Rovira. A les 16.15 començarà la primera ponència, Corrupción política y reforma del proceso penal, a càrrec del catedràtic de Dret Processal de la UA, José María Asencio Mellado. A les 17.15 hores, s'efectuarà la taula rodona Corrupción y proceso penal, amb la participació dels fiscals i el magistrat de l'Audiència Provincial d'Alacant, Juan Carlos López Coig, Miguel Gutiérrez Carbonell i Faustino De Urquía Gómez. Ocuparà la funció de moderadora la professora titular de Dret Processal de la UA, Olga Fuentes Soriano.

El dimecres 26 es reprendran les conferències a les 16 hores, amb la participació de l'advocat i professor de la PUCP, César San Martín Castro, que desenvoluparà el tema Proceso penal, corrupción política y derechos fundamentales. A les 16.45 hores, José Ugaz Sánchez Moreno impartirà la ponència Corrupción política en Perú. A les 17.30 hores, el catedràtic de Dret Constitucional de la UA, José Asensi Sabater, presentarà la ponència Corrupción y control político. La següent intervenció, Prevención y represión de la corrupción, s'efectuarà a les 18.15 hores, a càrrec del catedràtic de Dret Processal de la UNED i ex magistrat del Tribunal Constitucional, Vicente Gimeno Sendra. A les 19 hores es realitzarà un col·loqui.

El dijous 27, últim dia del seminari, es portarà a terme a les 16 hores la conferència Corrupción política y Audiencia Nacional, pel magistrat de l'Audiència Provincial de Madrid i ex magistrat de l'Audiència Nacional, Juan José López Ortega. A les 16.45 hores, serà el torn del fiscal de l'Audiència Provincial de Madrid i ex fiscal de l'Audiència provincial de Madrid, Mariano Fernández Bermejo, que efectuarà la ponència Negocios immobiliarios y corrupción política. L'última intervenció del seminari la realitzarà Carlos Jiménez Villarejo, que desenvoluparà la ponència Corrupción política y Fiscalía Anticorrupción. Després del col·loqui, que es realitzarà a les 18.15 hores, es clausurarà el seminari amb la intervenció del rector de la UA, Salvador Ordóñez.


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464