Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL MUSEU DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT INAUGURA LA MOSTRA 'TESOROS EN LAS ROCAS'

EL MUSEU DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT INAUGURA LA MOSTRA 'TESOROS EN LAS ROCAS'


La sala Altamira del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) exhibirà del 5 de desembre de 2003 al 28 de març de 2004 l'exposició Tesoros en las rocas, una mostra itinerant del Museu Geominer, dependent de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya. L'exposició presenta una selecció del patrimoni mineralògic i paleontològic dels fons de la institució museística, procedents de jaciments nacionals i internacionals, petjada dels distints períodes geològics i de l'evolució orgànica, amb l'objectiu de divulgar la riquesa i diversitat d'aquest patrimoni a través de les col·leccions representatives de minerals, roques i fòssils.
La col·lecció de cristal·litzacions minerals deixa patent la complexitat d'aquestes estructures naturals, formades en l'interior de l'escorça terrestre a través llargs períodes de temps geològic. La diversitat de colors, lluentors, grandàries i configuracions geomètriques reflecteixen les distintes condicions específiques que possibiliten la creació dels minerals. L'exposició també inclou una variada mostra de fòssils dels organismes que van habitar mars i continents en èpoques geològiques pretèrites, com trilobites, amonites, nummulites, etc.

El Museu Geominer
La col·lecció de minerals del Museu Geominer consta de més de deu mil mostres, de les quals 3.500 es troben exposades. La col·lecció de fòssils està compostosa per prop de 30.000 mostres macro i micropaleontològiques. L'Institut Geològic i Miner d'Espanya, Organisme Públic d'Investigació del que depèn el Museu, va tenir el seu germen en la citada Comissió, i els treballs realitzats al llarg de més de 150 anys per tota la geografia espanyola constitueixen el nucli essencial de la col·lecció reunida en el museu, la més important a escala nacional. Gran part de les col·leccions procedeixen de treballs realitzats per personalitats il·lustres de la geologia i mineria espanyoles, com Casiano de Prado, Lucas Mallada, Guillermo Schulz o Florentino Azpeitia, entre altres.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464