Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA COMPANYIA DE DANSA CHIRCOVSKII DANCE PRO..TRENA AL PARANIMF 'HOMENATGE A ÓSCAR ESPLÁ'

LA COMPANYIA DE DANSA CHIRCOVSKII DANCE PROJECT ESTRENA AL PARANIMF 'HOMENATGE A ÓSCAR ESPLÁ'


El dimecres 21 de gener, a les 20 hores, al Paranimf de la UA s'estrenarà l'Homenatge a Óscar Esplá, un muntatge d'intensa i arriscada coreografia concebut per la companyia de dansa contemporània Chircovskii Dance Project, que s'inspira en les harmonies plenes de força i colorit d'aquest compositor universal nascut en 1886 a Alacant. El programa, integrat per Sinfonía Aitana, Nochebuena del diablo, Sonata española op. 53, Impresiones musicales, Lírica española op. 54 i La pájara pinta, ofereix una visió innovadora del món llevantí de l'autor mitjançant suggeridors i expressius moviments. L'espectacle, després de l'estrena en la UA, es representarà el 20 de març en la Casa de la Cultura de Biar, el 14 d'abril en el Centre Cultural El Teular de Cocentaina i el 8 de maig en la Casa de la Cultura de Beneixama, així com en altres municipis de la província encara sense determinar.

Óscar Esplá va néixer a Alacant i, abans de consagrar-se definitivament a la música, es va doctorar en Filosofia i en Enginyeria Industrial. Va adquirir la seua formació musical a Alemanya, França i Bèlgica. En els anys de la Segona República (1931-1936) va ser catedràtic del Conservatori de Madrid i en 1954 va entrar a formar part de l'Acadèmia de Belles Arts de San Fernando. Dintre de la seua obra podem destacar la Sinfonía Aitana, las Canciones playeras, la Sonata del sur (per a piano i orquestra), el retaule Nochebuena del diablo (cantata), La balteira, La pájara pinta, la Suite levantina, l'òpera La bella durmiente i la Sonata española dedicada a Frédéric Chopin. Va publicar també una sèrie d'assajos com: El arte y la musicalidad y Función musical y música contemporánea. Va morir en 1976 a Madrid.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464