Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • 'CISTELLARIA. LA COMEDIA DE LA CESTITA' CON.. A 1200 ALUMNES D'INSTITUTS DE LA PROVÍNCIA

'CISTELLARIA. LA COMEDIA DE LA CESTITA' CONGREGA A 1200 ALUMNES D'INSTITUTS DE LA PROVÍNCIA


Més de 1200 alumnes de distints IES de la província d'Alacant assistiran els pròxims dies 18 i 19 de febrer, a les 11.00 hores en el Paranimf de la UA, a la representació de l'obra de Plauto Cistellaria. La comedia de la cestita, a càrrec de la companyia madrilenya Arthistrión / Calatalifa, grup teatral que s'ha destacat pel seu intent de vivificar les obres gregues i llatines des del respecte als textos, el caràcter dels personatges i la dramatúrgia del teatre clàssic.
En Cistellaria es narra la història de la jove Selenia que, abandonada al néixer i recollida per una meretriz, s'enamora de Alcesimarco, un jove de bona família, que també li correspon amb passió. Però l'idil·li es veu truncat pel pare del noi, que desitja casar al seu fill amb una noia de la seua mateixa classe social. L'idealisme dels joves s'enfronta així al realisme dels adults. El conflicte entre amor i conveniència configura els paràmetres que emmarquen aquesta comèdia: els vericuets de la trama argumental aniran teixint els caps que desembocaran en el anagnórisis o reconeixement de la nena abandonada pels seus pares i el triomf de l'amor.
Aquesta comèdia primeriza de Plauto, estrenada entorn del 203 abans de la nostra era, és un excel·lent exemple del que la Comèdia Palliata llatina li deu als autors de la Comèdia Nova Grega. El lamentable estat de conservació del manuscrit de Cistellaria, en el qual falten al voltant de sis-cents versos, ha fet necessària una reconstrucció, de la qual s'ha encarregat Pedro Sáenz Almeida, que comparteix la direcció de l'obra amb Susana Verdú.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464