Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL PRÒXIM 3 DE MARÇ ES CELEBRARÀ EL 'CONCER..RREC DE LA BANDA FILHARMÒNICA UNIVERSITÀRIA

EL PRÒXIM 3 DE MARÇ ES CELEBRARÀ EL 'CONCERT DEL 25 ANIVERSARI' AL TEATRE PRINCIPAL, A CÀRREC DE LA BANDA FILHARMÒNICA UNIVERSITÀRIA


El Vicerectorat d'Extensió Universitària, amb la finalitat de sumar-se als actes acadèmics i culturals de commemoració del 25 Aniversari de la Universitat d'Alacant, que es desenvoluparan al llarg de l'any 2004 i arribaran a el seu punt àlgid a l'octubre, data en la qual es va crear oficialment la UA, presenta el Concert del 25 Aniversari, a càrrec de la Banda Filharmònica Universitària (FUA), una celebració que serveix per a unir a totes aquelles persones de noves i velles èpoques que, amb el seu esforç, han contribuït a promoure i difondre la cultura, l'educació i els valors solidaris i crítics en benefici del progrés social.

Amb Joan Iborra al capdavant de la FUA, el recital se celebrarà dimecres que ve 3 de març, a les 20.30 hores, en el Teatre Principal d'Alacant. El programa està integrat per un repertori que inclou, en la primera part, Festival preludio, de A. Reed, Sinfonía del "Nuevo Mundo" IV movimiento, de A. Dvorak, en commemoració del centenari de la mort del compositor, i Concierto para percusión y banda, de K. Husa, amb la interpretació solista de Zyklus Percussion, el grup de percussió de la Banda Filharmònica Universitària. La segona part estarà integrada per Roos Roy, de J. de Haan, Quinta Sinfonía (final), de Schostakovich, i Música para un festival, de P. Sparke.

Creada en el 2002 pel Vicerectorat d'Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant, la FUA s'ha convertit en un dels referents musicals de la societat alacantina. Dirigida per Joan Iborra, director titular de l'Orquestra Sinfònica d'Alacant des de la seua fundació en 1996, la FUA està compostosa per 96 músics que no superen els trenta anys, procedents de diverses localitats de la província d'Alacant, amb experiència en les distintes especialitats de vent fusta, vent metall, percussió i corda. La FUA ofereix formació pedagògica i instrumental que ajuda al desenvolupament creatiu i moral dels seus integrants, contribuint al progrés social i cultural.

La filosofia del director de la Banda Universitària, destacat representant de l'àmbit musical espanyol, catedràtic de Percussió en el Conservatori Superior d'Alacant i col·laborador docent del grup de percussió de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (JONDE), Jove Orquestra d'Euskadi, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i Jove Orquestra de Canàries, entre altres mèrits, és estimular la vida artística dels seus alumnes i fomentar l'esperit de participació, solidaritat i treball en equip per a aconseguir un desenvolupament personal i afectiu.

La FUA ha efectuat, durant la seua curta marxa, nombrosos concerts en la província d'Alacant, i a l'octubre de 2003 va realitzar un gran recital davant més de set-centes persones en la ciutat romanesa de Botosani, a la qual es van desplaçar els membres de l'agrupació musical amb motiu de l'acord de col·laboració cultural amb l'Ajuntament de la localitat.


Les invitacions poden arreplegar-se en la taquilla del Teatre Principal. Horari: de 12 a 14 h. i de 17 a 21 h.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464