Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EXPOSICIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE A LA SALA AIFOS

EXPOSICIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE A LA SALA AIFOS


El Vicerectorat d'Extensió Universitària, amb la col·laboració de la Federation Cartoonists Organisations d'Espanya (FECO), el Centre d'Estudis sobre la Dona i la Fundació General de la UA, ha organitzat la quarta mostra d'Humor Social No sonrías a los malos tratos, que s'exhibeix fins el 18 de març. L'exposició recull els acudits gràfics de 37 autors, entre els quals es troben Forges, Enrique, Zulet, Ozeluí, Harca i Subi, entre altres, que denuncien la violència de gènere mitjançant l'impactant i directe llenguatge visual.

Amb aquesta mostra, els dibuixants pertanyents a FECO se solidaritzen amb aquesta problemàtica, que ha pujat a la palestra dels mitjans de comunicació recentment encara que siga un problema antic, derivat d'una visió del món masclista i violenta que encara impera en la societat. Perquè violència de gènere no és únicament els maltractaments domèstics, sinó la situació de desigualtat en la qual es troba la dona respecte a nombrosos aspectes socials com el respecte a les seues opinions i la seua vàlua intel·lectual i professional.

Segons el director del Secretariat de Cultura, Gabino Ponce, "alguns acudits són pretendidamente duros, amb la intenció de copejar amb contundència les endormiscades consciències, provocar la reflexió i buscar el compromís militant de tots, homes i dones, contra les xacres del nostre temps".

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464