Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA TEATRALIDAD I EL MOVIMENT ARRIBEN AL PARANIMF AMB L'ESPECTACLE 'CARNE O PESCADO'

LA TEATRALIDAD I EL MOVIMENT ARRIBEN AL PARANIMF AMB L'ESPECTACLE 'CARNE O PESCADO'


El dimecres 25 de febrer, a les 20 hores, tindrà lloc en el Paranimf de la UA l'espectacle de dansa Carne o pescado, a càrrec de la companyia IAEO, integrada per Inma Ortega, Pedro del Rey i Eva López. IAEO neix en l'any 2000 com resultat d'una proposta conjunta d'investigació entre el moviment i la teatralidad, que busca abans de res la comunicació directa amb l'espectador.

En Carne o pescado es realitzen dues peces diferenciades però interconnectades: Pesc...ados i Adán y Eva. La primera peça critica, des d'una visió infantil i amb una gran dosi d'ironia, les constricciones a les quals està sotmès l'ésser humà des del seu naixement, i certes idees intolerants presents en la societat. "La peça -comenten els autors- part de la reflexió que un fa al mirar endarrere i es reconeix condicionat per circumstàncies, situacions, modes, corrents, que et duen i van marcant les teues accions. Des d'un punt de vista infantil s'aborda el tema com un joc cínic i de vegades cruel, però amb la frescor de la inconsciencia". La música empleada en Pesc...ados pertany a St. Germain, Pizziecato i Larmousse.

Per a la realització d'Adán y Eva IAEO es va plantejar dues preguntes: ¿i si a Adán i Eva no els agraden les pomes?, ¿i si Adán és homosexual? A partir d'aquestes qüestions, "i amb el benentés que cap dels dos els agradaria sortir del Paradís", segons expliquen els intèrprets, van delimitar la situació d'un home i una dona que només es tenen l'u a l'altre, amb les seues diferències i necessitats. "Sent sexualment incompatibles, Adán i Eva serien els primers amics, no la primera parella; i és aquí on hem volgut aprofundir en el concepte d'amistat, d'amor i tendresa cap a un amic, sobre on està el límit, ¿només en la part sexual?". La selecció musical per a aquesta peça integra temes de Rob D., Puccini i Lunatic Calm.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464