Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • OBERT EL TERMINI DELS CONCURSOS DEL SECRETA..A, POESIA, LITERATURA, FOTOGRAFIA I PINTURA

OBERT EL TERMINI DELS CONCURSOS DEL SECRETARIAT DE CULTURA: CINEMA, POESIA, LITERATURA, FOTOGRAFIA I PINTURA


El Vicerectorat d'Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant (UA), a través del Secretariat de Cultura, ha obert el termini dels certàmens culturals que anualment convoca. Curtmetratges i guions per a curtmetratges, poesia, narrativa breu, pintura i fotografia en color i en blanc i negre són les distintes modalitats en les quals poden participar els estudiants matriculats en les universitats espanyoles, el personal vinculat a la UA i les persones pertanyents a la Universitat Permanent o a programes per a persones majors de les distintes universitats del territori nacional (aquests últims únicament podran concórrer en els concursos de la Universitat Permanent de la UA). Els participants podran presentar o remetre els seus treballs fins el 11 de maig de 2004 al Punt d'Informació de Cultura (PIC), situat en la planta baixa del Paranimf.

II Certamen de Curtmetratges

Les obres presentades tindran una durada màxima de 20 minuts, i es presentarà una sinopsi argumental d'una pàgina. S'estableix un primer premi dotat amb 1000 euros, un segon premi de 600 euros i un tercer premi de 400 euros. Cada concursant podrà presentar únicament una obra original que no haja estat guardonada amb anterioritat en format DVD o Mini DV.
VI Certamen de Guions per a Curtmetratges
Les obres presentades deuran tenir una extensió màxima de 15 pàgines, escrites a doble espai i per una sola cara, en format DIN A4, tipus de lletra Garamond i grandària 12. El guió no tindrà anotacions tècniques, i es presentarà una sinopsi argumental d'una pàgina. Cada concursant podrà presentar un màxim de dues obres originals que no hagin estat guardonades amb anterioritat. S'estableix un primer premi dotat amb 600 euros i un accésit dotat amb 400 euros.

IX Certamen de Pintura

S'estableixen els següents premis: 'Tema lliure' a la millor pintura, dotat amb 600 euros, i 'Tema Campus Universitat d'Alacant', dotat amb 450 euros. El jurat podrà concedir fins dos accésits amb una quantia de 300 euros. La tècnica serà lliure. No haurà limitació de dimensions, encara que es recomana que no siguin inferiors a 30x40 cm. Cada concursant podrà presentar un màxim de dues obres originals per categoria que no hagin estat guardonades amb anterioritat.

IX Certamen de Fotografia

El certamen de fotografia està configurat en tres categories: 'Aspectes socials', premi millor fotografia dotat amb 250 euros, i accésit de 150 euros. 'Imatges del Campus', premi a la millor fotografia dotat amb 250 euros, i accésit de 150 euros, i 'Tema lliure', premi a la millor fotografia dotat amb 250 euros, i accésit de 150 euros. Així mateix, el jurat es reserva la possibilitat d'adquirir aquelles fotografies que representin aspectes insòlits del campus a un preu de 90 euros.

I Concurs de Fotografia en blanc i negre de la Universitat Permanent

S'estableix un premi a la millor fotografia en blanc i negre dotat amb 250 euros i "Mentor" per als estudiants matriculats en els programes universitaris de majors. La tècnica fotogràfica serà lliure. La grandària mínima per a les fotos és de 18x24 cm., i no deurà excedir de 30x40 cm. Les imatges deuran anar muntades en un passepartout de cartolina de 40x50 cm. Cada concursant podrà presentar un màxim de dues fotografies originals per categoria, que no hagin estat guardonades amb anterioritat. Només es podrà ser premiat en una categoria.

IX Certamen de Poesia

Es pot concórrer al certamen de poesia amb poemes escrits indistintament en castellà o valencià, de tema i metre lliures, originals, inèdits i no premiats en anteriors concursos. Cada composició deurà tenir, almenys, una extensió de cent versos, i màxim de tres-cents, o extensió equivalent si es tracta de poemes en prosa. Cada concursant podrà participar amb un màxim de dos treballs, sempre que siguin remesos en sobres distints. S'estableix un primer premi dotat amb 600 euros i un accésit dotat amb 400 euros.

II Concurs de Poesia de la Universitat Permanent

Es pot concórrer al certamen de poesia amb poemes escrits indistintament en castellà o valencià, de tema i metre lliures, originals, inèdits i no premiats en anteriors concursos. Cada composició deurà tenir, almenys, una extensió de cent versos, i màxim de tres-cents, o extensió equivalent si es tracta de poemes en prosa. Cada concursant podrà participar amb un màxim de dos treballs, sempre que siguin remesos en sobres distints. S'estableix un primer premi dotat amb 550 euros i el "Mentor" de l'Associació d'Alumnes de la Universitat Permanent, així com un accésit dotat amb 300 euros i "Mentor". Els estudiants matriculats en els programes universitaris per a Majors de qualsevol de les universitats espanyoles podran participar en el concurs.

IX Certamen de Narrativa Breu

Cada obra deurà tenir una extensió entre 5 i 10 pàgines, escrites a doble espai (aproximadament d'unes 30 línies per pàgina) i per una sola cara, en format DIN A-4, tipus de lletra Garamond, grandària 12. S'estableix un primer premi dotat amb 600 euros i un accésit dotat amb 400 euros.

II Concurs de Narrativa Breu de la Universitat Permanent

Els estudiants matriculats en els programes universitaris per a Majors de qualsevol de les universitats espanyoles podran concórrer a l'II Concurs de Narrativa de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant. Cada obra deurà tenir una extensió entre 5 i 10 pàgines, escrites a doble espai (aproximadament d'unes 30 línies per pàgina) i per una sola cara, en format DIN A-4, tipus de lletra Garamond, grandària 12. S'estableix un primer premi dotat amb 550 euros i el "Mentor" de l'Associació d'Alumnes de la Universitat Permanent. I un accésit dotat amb 350 euros i "Mentor".

Contes Menuts. Concurs de narrativa hiperbreve a través de la Xarxa

Les característiques del text seran les següents: un màxim de 20 línies, amb un límit de 1.300 caràcters aproximadament, de tema lliure, en castellà o valencià. Cada concursant podrà presentar una obra. S'estableixen els següents premis: Un primer premi, dotat amb 300 euros; un segon premi, dotat amb 180 euros; i un tercer premi, dotat amb 90 euros.Per a més informació punxar aquí


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464