Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA UA RECUPERA LA FIGURA DEL PINTOR ALACANT.. AMB UNES JORNADES EN LA SEU CIUTAT ALACANT

LA UA RECUPERA LA FIGURA DEL PINTOR ALACANTÍ EMILIO VARELA AMB UNES JORNADES EN LA SEU CIUTAT ALACANT


Amb la finalitat de recuperar la figura del pintor alacantí Emilio Varela (1887), l'obra del qual no ha estat valorada pels seus contemporanis en la seua justa mesura, se celebrarà en la Seu Ciutat d'Alacant del 19 al 21 d'abril unes jornades que pretenen aproximar mitjançant una mirada pluridisciplinar la vida i treball d'aquest artista. Varela es va alternar amb Sorolla, Óscar Esplá, Gabriel Miró i altres personalitats del seu temps, i el seu llegat pictòric ha reflectit de manera personal i destrossadora paratges alacantins com Guadalest, un dels temes centrals de la seua obra. Les jornades, segons el Director Acadèmic de la Seu, Manuel Alcaraz, han estat concebudes com "el començament d'una sèrie d'actes que esperem constitueixin l'inici d'ulteriors estudis sobre la seua vida i obra, fins arribar a l'esclariment total i al reconeixement d'un treball important per a la nostra cultura".
El dia 19 començaran les jornades, a les 20.15 hores, amb la Presentació a càrrec del Vicerector d'Extensió Universitària, José Carlos Rovira, i els coordinadors de l'esdeveniment, Eduardo Lastres i Rocío García Sirvent. A continuació, se celebrarà la conferència Emilio Varela o la felicidad, a càrrec del Director del Museu Nacional Reina Sofia, Juan Manuel Bonet. El dia 20 es desenvoluparan les ponències La arquitectura en la obra de Emilio Varela, a càrrec de Doctor en Arquitectura i nebot-nét de l'autor, Santiago Varela, i Vida y obra de Emilio Varela, per la llicenciada en Història de l'Art, Rocío García Sirvent. Finalment, el dia 21 tindrà lloc la ponència Varela, artista universal, a càrrec de l'artista plàstic Eduardo Lastres. Les conferències es realitzaran en la sala Rafael Altamira i començaran a les 20.15 hores. L'entrada és lliure fins completar l'aforament del local.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464