Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL TEATRE UNIVERSITARI CLÀSSIC REPRESENTA 'ANTÍGONA', DE SÓFOCLES

EL TEATRE UNIVERSITARI CLÀSSIC REPRESENTA 'ANTÍGONA', DE SÓFOCLES


El pròxim dilluns 17 de maig el Teatre Clàssic de la Universitat d'Alacant estrena en el Paranimf de la UA, a les 20 hores, una de les majors tragèdies de Sófocles, Antígona, un clàssic que posa de manifest qüestions d'actualitat: la rebel·lió de la dona en un món d'homes i la tirania dels poderosos. El Teatre Clàssic universitari ha preparat una adaptació de l'obra amb un llenguatge més modern i directe, allunyat de la retòrica grega. Aquesta nova versió de Antígona inclou música en directe (percussió i vent) i les intervencions cantades del cor. L'objectiu de l'obra, segons el director de l'obra Andrés Vinaches, és "que el públic surti content després de veure una tragèdia".
El Teatre Universitari Clàssic, dirigit pel professor de Llengua i Literatura Andrés Vinaches, sorgeix per iniciativa del Vicerectorat d'Extensió Universitària durant el curs 2001/2002. Els responsables del Vicerectorat, amb el director del Teatre Universitari, Juan Luís Mira, i l'Àrea de Filologia Grega i Llatina, van creure de vital importància el desenvolupament d'un taller que donara a conèixer en profunditat el teatre grecollatí, tant a l'alumnat a través de la pràctica com al conjunt de la societat, amb la finalitat de millorar la formació cultural dels joves introduint-los en el coneixement de les cultures que constitueixen la base del component humanístic de la cultura occidental. L'Àrea de Filologia Grega i Llatina, amb la professora M. Paz López, entre altres docents, s'encarregaria de l'assessorament històric i social, posant l'accent en la fidelitat del text i la forma, i fer contemporànies referències culturals o personatges desconeguts per al públic actual.
L'objectiu principal del Teatre Universitari Clàssic és la consolidació d'un grup estable, de qualitat, que incorpore tots els elements del teatre clàssic (cors, música, actors formats en aquesta modalitat), superant les dificultats tècniques imposades per un muntatge d'aquesta índole. Per al curs 2002 /03, es va escenificar l'obra L'assemblea de les dones, del comediògraf atenès Aristòfanes (444-385 a. de C.), el poeta més important de la comèdia antiga, i l'únic del qual han quedat obres íntegres. Després de l'estrena de l'obra en el Paranimf de la UA, L'assemblea de les dones va ser representada a diferents certàmens de teatre clàssic, com el ja cèlebre Circuit de Teatre Clàssic Juvenil de Segóbriga (Cuenca), i per les Seus universitàries i localitats de la província d'Alacant. A més, al desenvolupament del taller han participat professionals i especialistes en teatre clàssic, que han aportat els seus coneixements en la matèria. Durant el curs 2003 /04 s'està efectuant el muntatge Antígona, de Sòfocles.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464