Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • TRETZE I.E.S. D'ALACANT I PROVÍNCIA ASSISTI..AGAMÈMNON, A CÀRREC DE LA COMPANYIA THIASOS

TRETZE I.E.S. D'ALACANT I PROVÍNCIA ASSISTIRAN A LA REPRESENTACIÓ D'AGAMÈMNON, A CÀRREC DE LA COMPANYIA THIASOS


El dimecres 12 de maig, a les 11 hores en el Paranimf de la UA, la companyia madrilenya de teatre clàssic Thíasos escenificarà Agamèmnon, una de les obres mestres d'Èsquil (525-456 a. de C.), pare de la tragèdia grega, predecessor de Sófocles i Eurípides. L'obra tindrà un públic molt especial: tretze instituts d'educació secundària d'Alacant cabdal i província. També assistiran alumnes de la Universitat Permanent i els estudiants de Filologia Grega de la UA.
Agamèmnon, juntament amb Les coeforas i Les eumenides (Les Fúries), formen la trilogia coneguda com la Orestiada, o història de Orestes. En Agamèmnon, una d'obres més rellevants de la literatura dramàtica, el rei Agamèmnon regressa a la llar des de Troia i és assassinat a traïció per la seva infidel esposa Clitemnestra. Els arguments de les obres d'Èsquil són profunds. El mite, la religió i la passió són temàtiques principals, expressades amb una intensa veu poètica. En la Orestiada, Èsquil proporciona una visió dels seus conceptes de justícia i pietat i de la seva creença en una voluntat divina que pot ajudar a la humanitat a arribar a la saviesa a través del sofriment.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464