Saltar apartados

CURSO D'ESTIU SOBRE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE


Entre el 19 i el 23 de juliol tindrà lloc en la Universitat d'Estiu Rafael Altamira un curs que pren com tema fonamental la violència del company íntim o violència contra les dones perpetrades per les seues parelles o ex parelles: 'L'epidèmia per violència del company íntim a Espanya. Respostes socials i polítiques'. Aquest curs va dirigit a estudiants, professionals i activistes interessats en la violència del company íntim contra les dones i implicats en intervencions d'assistència i prevenció del problema, i es planteja amb la finalitat de crear un espai per al debat i la reflexió sobre les debilitats i oportunitats que l'oferta de les institucions públiques ofereixen per al abordaje d'aquest problema. Participaran com docents representants de diferents tipus d'institucions (polítiques, sanitàries, acadèmiques, feministes i periodístiques) nacionals i a nivell de la Comunitat Valenciana.
En el nostre país estem vivint actualment molts esdeveniments i canvis amb implicacions polítiques pel que fa a la problemàtica de la violència del company íntim. Les xifres estadístiques ens revelen la cruenta realitat que els esforços invertits per a controlar aquesta epidèmia no han donat els resultats esperats. Així, la mortalitat per violència del company íntim no ha experimentat un decreixement en l'última dècada, sinó que per contra continua el seu propi curs.
L'organització del curs està plantejada per a apropar als assistents al coneixement existent sobre les causes, conseqüències i intervencions en matèria de violència contra les dones en la parella; identificar models de bones pràctiques en el context nacional i internacional en assistència i prevenció d'aquesta epidèmia i promoure el debat sobre les respostes socials i polítiques desenvolupades i per realitzar entorn del problema. El curs s'organitza en cinc dies de sessions presencials, dividits en dues parts: en primer lloc, exposició de continguts conceptuals sobre diferents aspectes relacionats amb el tema i, en segon lloc, taules rodones en els quals els assistents tindran l'oportunitat de debatre amb els experts.
Poden trobar informació més detallada sobre els continguts del curs, les condicions de matrícula i lloc de celebració en http://www.ua.es/univerano

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464