Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA PROTECCIÓ DELS DRETS FONAMENTALS EN L'ES..AT, SEGURETAT I JUSTÍCIA DE LA UNIÓ EUROPEA

LA PROTECCIÓ DELS DRETS FONAMENTALS EN L'ESPAI DE LLIBERTAT, SEGURETAT I JUSTÍCIA DE LA UNIÓ EUROPEA


Des del 12 i fins el dia 16 del pròxim mes de juliol la Universitat d'Estiu Rafael Altamira celebra el curs titulat "La protecció dels Drets Fonamentals en l'Espai de Llibertat, Seguretat i Justícia de la Unió Europea" i coordinat per l'àrea de Dret Processal de la Facultat de Dret, sota l'adreça del Catedràtic José María Asencio Mellado.
El curs té per objecte l'estudi i reflexió entorn de la repercussió, especialment en el nostre Ordenament Jurídic, de la creació en el si de la Unión del denominat "Espai de Llibertat, Seguretat i Justícia" en resposta a la necessitat de coordinar la política criminal dels distints Estats membres per a una lluita eficaç contra la delinqüència trasnacional. Es conta, per a això, amb la intervenció d'un prestigiós professorat procedent de distintes Universitats espanyoles, així com pertanyent a la Universitat d'Alacant des d'on es treballa intensament en la recerca de solucions a la problemàtica derivada de l'engegada d'aquest nou mecanisme de cooperació judicial i policial.

L'anàlisi, des d'un punt de vista crític, dels instruments jurídics i estructures de la Unión -l'Ordre de Detenció Europea, EUROJUST etc- que conformen aquest singular model de cooperació, acompanyat de l'estudi dels principals aspectes caracterizadores de noves o només renovades formes de criminalitat -en particular, l'organitzada i d'origen o finalitat terrorista, i la coneguda com "ciberdelincuencia", entre unes altres- és l'objectiu d'aquestes cinc jornades que, repartides en sessions de matí i tarda, permetran a l'alumne prendre coneixement de tan important i, per a molts de moment, desconeguda matèria. Una oportunitat, en definitiva, de valorar l'abast d'aquest enorme pas donat en la lluita contra el crim en una Europa, ara més que mai, unida.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464