Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • AULES DE CONEIXEMENT A LA UNIVERSITAT D'ESTIU RAFAEL ALTAMIRA

AULES DE CONEIXEMENT A LA UNIVERSITAT D'ESTIU RAFAEL ALTAMIRA

Els cursos d'estiu Rafael Altamira han continuat avui, 6 de juliol, la seva marxa amb la presència de destacades personalitats. Els assistents al curs Càlcul informatitzat de la fertirrigación per degoteig dels cultius arboris, han pogut presenciar durant el matí les ponències dels enginyers agrònoms Marco Antonio Oltra Càmera, de la UA, i Juan Martínez Vaig prendre, de la Universitat Miguel Hernández, que han parlat respectivament sobre els distints tractaments utilitzats en el reg per degoteig, així com de l'anàlisi de l'aigua i la seva interpretació.

El curs Escena teatral i societat en la Grècia Antiga ha contat amb la participació del Catedràtic d'Història Antiga de la Universitat Complutense i President del Comitè espanyol del Projecte internacional Tabvla Imperi Romani, que ha impartit una conferència sobre el públic i els continguts socials del teatre atenès. També en aquest curs ha actuat el Catedràtic de Filologia Grega i Premi Nacional de Traducció Carlos García Gual, que ha desenvolupat el tema Els mites en el teatre de Sófocles.

En relació amb el curs La literatura infantil: comença l'espectacle, s'ha cancel·lat la ponència de l'escriptora i periodista Lolo Rico per causes alienes a l'organització, i ha estat substituïda per la segona ponència del matí, El teatre en l'aula, a càrrec de l'autor teatral, escriptor i especialista en temes d'imatge, Luís Matilla, que des de fa més de vint anys escriu textos dirigits al públic infantil. Durant la tarda s'impartiran els tallers Escola i teatre, dirigit per l'actriu i directora de Papallona Teatre, Rosa Fraj, i El llibre com taller de dramatización, a càrrec de Pedro Fernández Giménez, professor en el Col·legi Immaculada.

En el curs La responsabilitat penal dels menors a debat han intervingut la ex membre del Consell General del Poder Judicial i Rectora de la Universitat Ramón Llull des de setembre de 2002, Esther Giménez-Salines i Colomer, que ha efectuat la intervenció Anàlisi de la Llei de Responsabilitat Penal del Menor, des d'una perspectiva jurídica. La segona ponència ha estat a càrrec de la Psicòloga de l'Equip Tècnic del Jutjat de Menors d'Alacant, Rosa Mª Nogueroles Ivorra, que ha conferenciat sobre L'aplicació de la Llei de Responsabilitat Penal del Menor des dels Equips Tècnics dels Jutjats de Menors.

El curs Les tres cultures hispàniques (jueus, musulmans i cristians). Mite i realitat ha contat amb la intervenció del músic i musicólogo Luís Delgado, autor de 20 discos com artista solista, 25 com membre de distints grups i productor de més de 45 treballs. Entre les seves obres mes significatives es troba la composició i producció de diverses bandes sonores per a sèries de televisió. A destacar "Alquibla", que consta de 26 capítols sobre el món àrab, basats en un guió de Juan Goytisolo, i la música original de la sèrie "La Transició". Delgado ha efectuat la ponència La música de les tres cultures. També ha conferenciat el membre de la Real Acadèmia d'Història Fernando Díaz Esteban, que ha desenvolupat el tema L'aportació dels jueus a la cultura espanyola.

En el curs Masonería i ciutadania ha participat Enrique M. Ureña, de l'Institut d'Investigació sobre Liberalisme, Krausisme i Masonería de la Universitat Pontifícia Cometes de Madrid, que ha efectuat la comunicació Idealisme i Masonería: els paradigmes másonicos de Fichte i Krause, i Pedro Álvarez Lázaro, membre de la mateixa institució, que ha impartit la ponència El projecte educatiu de la Masonería.

En el curs Perspectives Terapèutiques. La Farmacología del Futur ha concorregut el doctor Juan Esplugues Requena, de la Universitat de València, que ha impartit la ponència Evolució de la farmacología i la terapèutica durant els últims 50 anys, i el professor de l'Escola Universitària d'Òptica i Optometria de la UA, Juan Lorenzo Bellot Bernabé, que ha realitzat la conferència Cèl·lules Mare: una alternativa de futur?

El curs Sismicidad i risc sísmic ha contat amb la intervenció del Doctor en Físiques i Director del Servei Geològic de Catalunya (Secció de Geofísica), que ha realitzat la intervenció Metodologia de zonificación sísmica aplicada a la ciutat de Barcelona. També ha conferenciat la Catedràtica de Física de la Terra de la Universitat Complutense de Madrid, Elisa Buforn Peiró, sobre Sismicidad. Terratrèmols destructors en l'ES Peninsular.

Finalment, en el curs Valoració d'empreses i projectes d'inversió mitjançant opcions reals ha participat el Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Madrid i fundador de l'empresa Delta Investigació Financera, pionera a Espanya en el camp de la gestió de riscos de mercat i el maneig de carteres amb tècniques quantitatives, Prosper Lamothe Fernández, que ha impartit les ponències La valoració de les opcions reals i Determinació de la volatilitat en les opcions reals.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464