Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • AVANÇOS EN NUTRICIÓ HUMANA. AVANTATGES I INCONVENIENTS

AVANÇOS EN NUTRICIÓ HUMANA. AVANTATGES I INCONVENIENTS

Un acte tan natural i necessari com el fet d'alimentar-se és objecte de reflexió i divulgació en un dels cursos més representatius de l'actual edició de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira. "Avanços en nutrició. Avantatges i inconvenients", tracta de difondre l'estat actual i tendències futures de la nutrició i alimentació humana directament des de la perspectiva dels experts. També es pretén facilitar la interacció dels assistents al curs amb dits experts. Baix la direcció de Mª Soledad Prats Moya, i la secretaria del curs a càrrec de Salvador E. Mestre Pérez, el curs ha comptat amb la presència de destacats especialistes en el tema.

Entre els assistents, el catedràtic en la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, Marià Alemany Lamana, va parlar sobre diverses qüestions relacionades amb els hàbits alimentaris. Va assenyalar a l'és-tres com un dels factors claus en els alts nivells d'obesitat que experimenta la societat occidental. "Hi ha molta mitificació" apunta el professor Alemany, "sobre la fast food, però què ocorre amb plats tradicionalment espanyols com l'olla... No podem negar que han canviat els hàbits; el pitjor, respecte a la fast food és que mengem molta fast food i només fast food. La principal culpable és de la societat que fomenta el seu consum, pel ritme de vida, etc.".

Durant el curs s'analitzen qüestions tan actuals com els aliments transgénics, els mecanismes de control del pes corporal, o alimentació i sistema immunològic, per a completar un panorama que amplíssim interés.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464