Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • COMENÇA L'ÚLTIMA SETMANA DE LA UNIVERSITAT D'ESTIU RAFAEL ALTAMIRA

COMENÇA L'ÚLTIMA SETMANA DE LA UNIVERSITAT D'ESTIU RAFAEL ALTAMIRA


Avui dilluns 19 de juliol comença la tercera i última fase de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira. Els set cursos que se celebraran fins divendres que ve 23 de juliol són els següents: "Avanços en Nutrició Humana. Avantatges i Inconvenients", "Ecologia de la informació. Anàlisi dels sistemes informatius i propostes per a establir un cinquè poder ciutadà", "L'auge de la mediació. Perspectives actuals i futures", "L'epidèmia per violència del company íntim a Espanya. Respostes socials i polítiques", "La robòtica en les albors del segle XXI", "Les polítiques de joventut en el segle XXI: perspectives i balanç", "Moviments socials avui: avançant cap a una democràcia transformadora".

Avui estarà a la disposició dels mitjans informatius la membre del govern andalús: Micaela Navarro, consellera per a la Igualtat i Benestar Social de la Junta d'Andalusia, que ve a impartir la conferència d'obertura del curs "La violència contra el company íntim en l'agenda dels partits polítics", en el marc del curs "L'epidèmia per violència del company íntim a Espanya. Respostes socials i polítiques". Aquest curs va dirigit a estudiants, professionals i activistes interessats en la violència del company íntim contra les dones i implicats en intervencions d'assistència i prevenció del problema, i es planteja amb la finalitat de crear un espai per al debat i la reflexió sobre les debilitats i oportunitats que l'oferta de les institucions públiques ofereixen per al abordaje d'aquest problema. Participaran com docents representants de diferents tipus d'institucions (polítiques, sanitàries, acadèmiques, feministes i periodístiques) nacionals i a nivell de la Comunitat Valenciana.

En el nostre país estem vivint actualment molts esdeveniments i canvis amb implicacions polítiques pel que fa a la problemàtica de la violència del company íntim. Les xifres estadístiques ens revelen la cruenta realitat que els esforços invertits per a controlar aquesta epidèmia no han donat els resultats esperats. Així, la mortalitat per violència del company íntim no ha experimentat un decreixement en l'última dècada, sinó que per contra continua el seu propi curs. L'organització del curs està plantejada per a apropar als assistents al coneixement existent sobre les causes, conseqüències i intervencions en matèria de violència contra les dones en la parella; identificar models de bones pràctiques en el context nacional i internacional en assistència i prevenció d'aquesta epidèmia i promoure el debat sobre les respostes socials i polítiques desenvolupades i per realitzar entorn del problema.

El curs està dirigit a professionals i líders comunitaris amb responsabilitat i dedicació en l'assistència a dones víctimes de violència del company íntim. Per a abordar el tema es donaran cita en la Universitat d'Alacant professionals de molt diversos camps: periodistes especialitzats en violència de gènere, professionals de les àrees mèdiques i de Serveis Socials, representants d'ordre polític i professors i investigadors sobre el tema. La directora del curs, Carmen Vives Cases és professora del Departament de Salut Pública de la Universitat d'Alacant, i investigadora en projectes sobre violència del company íntim finançats per l'Institut de la Dona, la Universitat d'Alacant, la Diputació d'Alacant i l'Institut Juan Gil Albert. El secretari del curs és el catedràtic en Medicina Preventiva i Salut Pública, Carlos Álvarez-Dardet Díaz, també un especialista en el tema de l'epidèmia de violència per company íntim a Espanya.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464