Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • ELS ROBOTS EN LA UNIVERSITAT. UNA MIQUETA MÉS QUE CIÈNCIA-FICCIÓ.

ELS ROBOTS EN LA UNIVERSITAT. UNA MIQUETA MÉS QUE CIÈNCIA-FICCIÓ.


Ja no és un tema propi de la ciència-ficció. La robòtica s'ha convertit en els últims temps en un territori d'estudi d'interés creixent. Baix el títol "La robòtica en els albors del segle XXI", el curs s'ha plantejat com a objectiu principal donar a conéixer de forma assequible per al públic en general l'estat actual de la robòtica i les seues aplicacions i tendències futures a curt i mitjà termini.

Amb la participació d'especialistes de reconegut prestigi internacional i dilatada experiència en temes tals com humanoides, robòtica mòbil, robots personals, telerrobótica, robots flexibles per a aplicacions especials, neuro-robótica, percepció, etc. procedents d'universitats i centres d'investigació espanyols amb àmplia experiència en el camp de la robòtica, el Catedràtic d'Enginyeria de Sistemes i Automàtica en la Universitat Carles III de Madrid, Carlos Balaguer assenyala que "estem en una estat molt primari, encara, en la robòtica, i especialment en el camp dels humanoides." El catedràtic va afirmar que únicament hi ha projectes sistemàtics, vius, sobre humanoides al Japó i Alemanya, i que el desenvolupament d'aquest territori respon a una qüestió fonamentalment econòmica, donat l'alt risc en el desenvolupament dels programes d'investigació. Les nombroses aplicacions que un futur no molt llunyà poden oferir els robots en l'auxili d'ancians o en el que el professor Balaguer va denominar "eduteiment" convertixen a la robòtica en un element d'estudi d'indubtable interés.

En el curs, així mateix, s'analitzen els orígens històrics, des dels temps de l'antiga Grècia. També s'exposen les possibilitats d'integració entre neurones i robots, els sistemes cognitius. Es descriuran als humanoides, un tipus de robots en què es busca el semblant amb el ser humà, imitant tant les seues característiques físiques com la intel·ligència. Al Costat d'això, en les taules redones es debat sobre les tendències i aplicacions futures de la robòtica mòbil o "la investigació en robòtica i els diferents panorames a Amèrica, Japó, Europa i Espanya.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464