Saltar apartados

L'AIGUA A DEBAT EN LA SEU CIUTAT D'ALACANT


Del 21 al 24 d'octubre se celebrarà en la Seu Ciutat d'Alacant les jornades 'Per un ús sostenible de l'aigua', organitzades per IUPV. Àrea de Medi ambient de'l Alacantí. El programa inclou xerrades-debat i la taula rodona 'Present i futur de l'aigua a Alacant', en la qual participaran, entre uns altres, el portaveu d'EU en les Corts Valencianes, Joan Ribó, i el portaveu d'Ecologistas en Acción, José Manuel López Grima.
Esquerra Unida, que dóna suport la denominada 'Nova Cultura de l'Aigua', opina que "cal plantejar un model alternatiu que pose límits a l'abús creixent a la contaminació, a la demanda salvatge i il·limitada i que conree els valors de l'estalvi de l'ús racional d'un bé tan preuat", i afegeix que "qui utilitzen el reclam demagògic 'd'Aigua per a tots' amaguen interessos lligats a un model de creixement econòmic insostenible protagonitzat per grups de pressió relacionats amb l'especulació urbanística i el turisme desbocado i devorador.

Desenvolupament de les jornades
Els dies 21 i 22, a les 10.30 i 17.30 hores, es realitzarà una visita a la desaladora d'Aigua Amarga. El 23, a les 10 hores, començaran les xerrades-debat en la sala Emilio Varela de la Seu Ciutat Alacant. La primera intervenció serà la del portaveu d'Ecologistas en Acción de la Comunitat Valenciana, Carlos Arribas, amb la ponència 'Una nova cultura de l'aigua. Altra oportunitat perduda?'. El segon convidat, el portaveu de l'Asociación Amigos de los Humedales del Sur de Alicante Miguel Ángel Pavón, conferenciarà sobre 'Urbanisme i desenvolupament sostenible'. El tercer ponent serà el membre fundador de l'associació "Nova Cultura de l'Aigua", Antonio Estevan, que impartirà la conferència 'Transvasament des del mar. El paper de la desalació en la nova cultura de l'aigua'. A les 17.30 hora serà el torn de la celebració de la taula rodona, que es desenvoluparà en la sala Rafael Altamira de la Seu. Participaran Ernesto Blasco, portaveu de la Unión-COAG. Responsable d'Aigua; José Manuel López Grima, portaveu d'Ecologistas en Acción; Joan Ribó, portaveu d'EU en les Corts Valencianes, i Juan Antonio Guijarro, director General de Aguas de Alicante i ACUAGEST Levante. El dia 24 s'efectuarà un itinerari ecològic per l'Alt Segura.

INSCRIPCIONS:

Seu EUPV c/ Pintor Murillo, 37 Tel: 965 20 42 97

Correu electrònic: eualacant@terra.es


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464