Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • MARÍA DEL MAR BONET FUSIONA SONS ÀRABS I CATALANS EN EL PARANIMF

MARÍA DEL MAR BONET FUSIONA SONS ÀRABS I CATALANS EN EL PARANIMF


La poesia de Ramón Llull i dels poetes andalusíes i la música dels països àrabs inspiren 'Amic, Amat', la nova creació de la cantant mallorquina María del Mar Bonet, que actua avui en el Paranimf establint "un diàleg musical" entre les diferents cultures del Mediterrani. En aquest espectacle, Bonet abasta de nou els sons mediterranis que l'han acompanyat al llarg de la seua trajectòria, però aquesta vegada acompanyada de músics sirios, la Cham Ensemble, la Coral Cantiga, dirigida per Josep Prats, i la seua banda habitual.
L'artista balear proposa un recorregut musical a través de "muaxajas" sirias -poesies musicalizadas d'origen andalusí-, de la poesia dels segles XII-XIII i de la narrativa de Ramón Llull, en el qual també està present la "mística amorosa" del poeta Jacint Verdaguer. L'oportunitat d'actuar amb músics de Damasc se li va presentar després d'un recital en la capital siria, on van parlar de la possibilitat de treballar junts en un mateix projecte, establint un diàleg entre músiques i cultures. A aquest mestissatge se suma la presència de la Coral Cantiga, que aporta una dimensió de veus humanes de gran intensitat.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464