Saltar apartados

UNIDIVERSIDAD en la Seu Ciutat d'Alacant

Universitat, un conjunt articulat d'accions d'estudi, divulgació, debat, aproximació cultural i formació amb un fil conductor: respondre a la pregunta sobre com s'articula el Dret a la igualtat amb el Dret a la diferència en una societat complexa, centrats, sobretot, a Alacant, però en un Alacant en el qual també habiten les xarxes de la globalització. Amb especial atenció a les qüestions relacionades amb la multiculturalidad i la immigració però obert a altres qüestions. La Generalitat Valenciana. Conselleria de Benestar Social. Direcció general d'Immigració, col·laboren en aquest programa.

Del 8 al 12 de novembre, tindrà lloc en l'Aula Emilio Valera, sessions de 20'15 h a 22 h, el CURS DE FORMACIÓ PER A TÈCNICS SOCIALS EN INTERVENCIÓ AMB IMMIGRANTS

La presència d'immigrants en les nostres ciutats i barris és una realitat que ha transformat de manera accelerada les necessitats de la població que acudeix fins les institucions públiques i que és atesa pels seus professionals. La rapidesa amb que ha evolucionat la immigració, la naturalesa específica de les seves demandes, així com la complexitat del marc jurídic que regula l'estrangeria, col·loca als tècnics socials que treballen amb població estrangera davant nous desafiaments.

Resulta per això necessari disposar d'informació tècnica actualitzada en matèria d'immigració, proporcionada per especialistes, amb una visió multidisciplinar. Aquest Curs pretén servir d'eina per a això, emmarcant-se en el conjunt d'activitats que entorn de la immigració ve promovent la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Objectius:

-Proporcionar elements de formació especialitzats en matèria d'immigració útils per al treball diari i que permetin abordar millor les intervencions que planteja aquest sector de població.
-Conèixer els requeriments socials i tècnics específics en les distintes demandes plantejades pels immigrants davant els tècnics socials.
-Oferir una capacitació en àmbits tècnics específics imprescindibles per a intervenir socialment amb la població immigrant.
-Actualitzar coneixements específics, per sectors i grups de població, en matèria d'estrangeria a la llum de les últimes reformes legals.

El Curs està dirigit a:

-Professionals que treballen en intervenció social amb la població immigrant, preferentment en centres socials municipals, equips primaris i serveis d'atenció primària.
-Treballadors socials, psicòlegs, educadors, mediadors i altres professionals que atenen a immigrants des d'organismes municipals.
-Tècnics multidisciplinars i altres professionals que treballen en centres socials o equips d'intervenció social municipal.

Contingut del Curs:

-Evolució social, demogràfica i econòmica de la immigració. La situació a Alacant.
-Marc jurídic i legal en matèria d'estrangeria. Lleis, reglaments i directrius més rellevants.
-Els menors immigrants.
-Aspectes sanitaris i de salut de la població immigrant
-La intervenció amb immigrants des de l'administració pública. Algunes línies per a la intervenció social.

Inscripció i sol·licituds:

-El nombre de participants al Curs està limitat a 40 persones.
-La matrícula es realitzarà per ordre d'inscripció que serà gratuïta.
-Per a formalitzar la inscripció deurà emplenar-se l'imprès de sol·licitud, amb totes les dades requerides. Es realitzarà en la Secretària de la Seu Ciutat d'Alacant fins el 29 d'octubre.
-En cas de rebre's més sol·licituds de les places disponibles, es realitzarà una selecció de les mateixes atenent als criteris assenyalats, tenint prioritat els tècnics de l'Ajuntament d'Alacant.

Programa:

APROXIMACIÓ A LA IMMIGRACIÓ D'ALACANT: ALGUNES CLAUS PER A LA INTERVENCIÓ SOCIAL CARLOS GÓMEZ GIL, Director del Seminari Permanent d'Immigració de la Seu Ciutat d'Alacant, Professor Associat de la UA
Dilluns, 8 de novembre

LLEIS I DIRECTRIUS JURÍDIQUES BÀSIQUES EN MATÈRIA D'ESTRANGERIA IGNACIO GARCÍA RODRIGUEZ, Advocat especialista en estrangeria de ASTI-Alacant / Secretariat Diocesano de Migració
Dimarts, 9 de novembre

SALUT I RECURSOS SANITARIS BÀSICS PER ALS IMMIGRANTS RAMÓN CASTEJÓN BOLEA, Metge d'Atenció primària i Professor Associat de la Universitat Miguel Hernández. Dimecres, 10 de novembre

EDUCACIÓ I ESCOLARITZACIÓ DE MENORS IMMIGRANTS SANTIAGO ROCA, Tècnic de la Consellería d'Educació i Professor Associat de la UA.
Dijous, 11 de novembre

RECURSOS MUNICIPALS PER A L'ATENCIÓ A LA POBLACIÓ IMMIGRANT DES DE L'AJUNTAMENT D'ALACANT CARMEN DURÁ PÉREZ, Treballadora social i cap del programa d'Inserció de la Regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament d'Alacant.
Divendres 12 de novembre

El Curs es compondrà de sessions teòriques al costat de sessions pràctiques i es facilitaran materials documentals actualitzats.

Director:
CARLOS GÓMEZ GIL

Titulació

El Curs contarà amb la certificació de l'HISSI de la UA per als quals assisteixin a un mínim de 4 sessions. 14:45 26/10/2004


:: INFORME 1 ::
:: INFORME 2 ::


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464