Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • ATALAYA TEATRE DUU A ESCENA EL DRAMA 'ELEKTRA' EN EL PARANIMF

ATALAYA TEATRE DUU A ESCENA EL DRAMA 'ELEKTRA' EN EL PARANIMF


El pròxim 30 de novembre, a les 11 hores, la companyia teatral Atalaya escenificarà en el Paranimf de la Universitat d'Alacant l'obra 'Elektra', un dels grans mites de la literatura universal. L'obra, que gira entorn de la venjança, va ser creada per Atalaya fa sis anys amb textos escollits i traduïts per Carlos Iniesta de les obres dedicades a Elektra per Èsquil, Sófocles, Hofmannstahl i H. Müler. Participen en aquesta obra els actors habituals d'aquest grup teatral, entre ells Aurora Casado, Jerónimo Arenal, Marga Reyes, Joaquín Galán i Charo Sojo.
El text, de gran força dramàtica, aspira a aconseguir un conjunt harmònic, indivisible a través del ritme, l'escenografia, la musicalitat, l'elocució i la interpretació actoral, i ho aconseguix de ple com corroboren els Premi Festival Internacional Del Caire 2001 a la millor actriu per a Charo Sojo, i el Premi Millor Espectacle Andalús en la Fira del Sud en 1996.
El tema central és l'espiral de violència (mort-venjança-mort...) que assola des de generacions a la casa Atrida d'Agamenon (pare d'Elektra, mort per la seua esposa Klitemestra). Este mite es remunta literàriament tres mil·lennis arrere, fins a Homer, però la seua temàtica resulta -lamentablement- de candent actualitat: amb l'espiral d'odi, venjança i mort va acabar el segle XX i comença el segle XXI com queda de manifest en les últimes guerres.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464