Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA MÍSTICA DEL SO ÈTNIC DEL TARAB I EL FOLK EN VALENCIÀ DE L'HAM DE FOC EN EL PARANIMF

LA MÍSTICA DEL SO ÈTNIC DEL TARAB I EL FOLK EN VALENCIÀ DE L'HAM DE FOC EN EL PARANIMF


El 24 de novembre el Paranimf acollirà dues actuacions. A les 12 hores es celebrarà el concert de Al Tarab, una fusió de sons acústics que aprofundeix en l'edat d'or de la música àrab i integra elements que reedifiquen les cultures aramea, mesopotàmica, persa, siria, grega, àrab, bizantina i turca. Així mateix, a les 20 hores, tindrà lloc l'actuació de L'Ham de Foc, el grup de folk valencià amb més projecció internacional en l'actualitat, que presentarà el seu nou treball 'Cançó de dona i home'.

Al Tarab

Al Tarab és un projecte de col·laboració entre músics nascuts en cultures avui distants que durant segles van beure d'una mateixa font artística i espiritual. Al Tarab és el sentiment que invoca el record del nostre passat, la civilització andalusa. Al Tarab crea un so purament acústic amb l'ocupació de nombrosos instruments ètnics i culturals: L'ud, llaüts turcs i barbarescos, guitarra acústica, flauta kaval i tota una sèrie d'instruments de percussió com tambors egipcis i marroquins, panderos i panderetes del pròxim orient, campanetes, cànters i aigua.

L'Ham de Foc

L'estil inconfundible i de qualitat d'Efren Lòpez i Mara Aranda arropats pels músics que els acompanyen, els fan una autèntica meravella per als sentits... Aires mediterranis es fonen amb la música oriental i antiga, instruments de totes les Edats i cultures de la humanitat (grega, romana, àrab i cristiana). La màgica veu de Mara Aranda i la singular creativitat d'Efrén López creen ambients d'un altre món que es materialitzen en aquest servint-se dels recursos més característics de les músiques de les quals es nodrixen: els onmipresents bordons (didjeridú, trompa marina, tampura, zanfona, gaites...) sobre els quals resten les melodies i que ens suggerixen la idea de l'etern retorn; els ritmes trencats de diferents origens (Balcanes, Orient Mitjà, Mar Negre...) que obliguen a una dansa que ens situa en allò menys previsible... El seu directe es caracteritza per una extraordinària riquesa tímbrica (més de 30 instruments acústics de la zona mediterrània principalment) amb atmòsferes intenses i màgiques.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464