Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • RECORDS I MEMÒRIA D'UNA DONA AMB L'OBRA 'VEU DE DONA' EN EL PARANIMF

RECORDS I MEMÒRIA D'UNA DONA AMB L'OBRA 'VEU DE DONA' EN EL PARANIMF


La recuperació de la memòria a través de la història de vida que una àvia relata als seus néts és el tema central de l'obra 'Veu de Dona', duta a escena per la companyia teatral Els Saineters i basada en la novel·la homònima de Carles Cortés, guardonada en 2000 amb el Premi Ciutat de Benissa. L'obra, dirigida i protagonitzada per Tomás Mestre en el paper 'd'ell' i Adela Doménech en el paper 'd'ella', es presenta en la Paranimf de la UA el 18 de febrer en doble sessió: a les 12 i a les 20 hores.
La història, que reflecteix "el que hem escoltat en boca dels nostres pares o avis", segons Mestre, narra les vicissituds d'una dona durant la postguerra en la seua adolescència, el seu primer amor, l'exili del seu germà, el seu treball en un forn i altres peripècies vitals.
En paraules de l'escriptora Isabel-Clara Simó, l'obra "posseeix la virtut de tenir una arquitectura sòlida, un to confidencial perfectament oportú, un ritme àgil i un punt de vista coherent". Per al seu autor reflecteix "tots els secrets al descobert que es mantenen en el record, que es deixen en l'herència, perquè la memòria, com la imaginació i els somnis, són tota una vida".

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464