Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • RITME I 'FEELING' AMB XIMO TEBAR BAND EN EL PARANIMF

RITME I 'FEELING' AMB XIMO TEBAR BAND EN EL PARANIMF


Dimecres que ve 16 de febrer, a les 20 hores, tindrà lloc en el Paranimf de la UA l'actuació d'una de les agrupacions jazzístiques espanyoles de major qualitat i 'feeling', la Ximo Tebar Band, amb el seu líder Ximo Tebar a la guitarra, Santi Navalón als teclats, César Giner al baix, Felipe Cucciardi a la bateria, Pepe Canto a la percussió i les veus de Aranxa Domínguez i Esther Andujar. Els amants del jazz podran assistir a la presentació en la Universitat del seu últim àlbum, 'Embrujado', on Tebar segueix delectant als seus fans amb un estil propi, arrelat en la millor tradició del jazz clàssic. Amb la seua formació, aquest artista valencià ha ofert concerts amb músics de la talla de Johnny Griffin, Benny Golson, Tete Montoliú, Pedro Iturralde, Lou Donaldson, Dr. Lonnie Smith, Louie Bellson, Jorge Pardo, Joey de Francesco i Jan Ackerman, i ha obtingut nombrosos premis al llarg dels últims anys, d'entre els quals cap destacar el concedit al millor solista de la Mostra Nacional de Jazz, atorgat pel ministeri de Cultura.
Ximo Tebar naix a València en 1963, comença a tocar la guitarra els set anys i als disset decideix dedicar-se professionalment a la música. Des de llavors, ha realitzat gires i enregistraments per Espanya, Europa i Amèrica liderant el seu propi grup "Ximo Tebar Band" o al costat de prestigiosos solistes com: Johnny Griffinn, Benny Golson, Tete Montoliu, Lou Bennett, Pedro Iturralde, Lou Donaldson, Dr. Lonnie Smith, Louie Bellson, Jorge Pardo, Joey DeFrancesco, Mike Mossman, Jan Ackerman, etc. Actualment és el President de l'Associació de Músics de Jazz de la Comunitat Valenciana (Promúsics) i comparteix les seues gires, enregistraments i Màster Classes en Seminaris amb la direcció de la seua escola (Aula de Música Albereda) on imparteix classes de guitarra i coordina el Departament de Música Moderna i Jazz.
Discografia: "Aranzazu"-1988; "Anís del gnomo"-1990; "Live in Russia"-1991; "Te kiero con k"-1991; "Hello Mr Bennett"-1992, "Son Mediterráneo"-1995, "So wath"-1997, "Homepage"-1998, "Goes blue"-2001 i "Embrujado" -2003.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464