Saltar apartados

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 2005 AL MUA


El MUA celebra el 18 de maig el Dia Internacional dels Museus, unint el lema d'aquest any, "El museu, pont entre cultures", amb la commemoració de l'IV Centenari de la publicació d'El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha. Per a aquesta ocasió, el museu universitari ha organitzat una sèrie d'activitats entorn de les exposicions reunides amb el títol "Quixot i Cervantes", en les quals es mostra el Quixot imaginat per pintors, gravadors, dibuixants o músics, la vinculació entre Alacant i l'obra cervantina, i la divulgació del castellà desenvolupat per la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

Fruit d'una estreta col·laboració entre el MUA i un grup de professors i alumnes de la Facultat d'Educació de la UA, s'ha organitzat una experiència creativa en la qual s'investiga sobre la figura universal del Quixot com a pont entre cultures i manifestacions artístiques diverses.

En la classe pràctica plantejada per aquest grup de futurs mestres, les paraules de Cervantes esdevenen imatges i les accions s'impregnen de color, música i moviment. L'esperit del Quixot, que cada mestre duu dins, els fa somiar la possibilitat de canviar el món a través de l'educació de xiquets amb els ulls nets, el cor obert i la imaginació desbordant.

El MUA posa a disposició del públic visites guiades i activitats per als grups escolars que vulguen difondre l'obra i figura de Cervantes. Per concertar visita, contacteu amb el tel. 965 90 94 66

Programa
10'00 a 11'30 h. Ginkana cervantina (grups escolars d'educació secundària).
11'30 a 14'00 h. "Mestres quijotes", acció realitzada per la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant.
12'30 a 14'00 h. Taller "Cavallers errants" (grups escolars d'educació primària)
15'00 a 17'30 h. Ginkana cervantina (grups escolars d'educació secundària)
Durant tot el dia es podran realitzar visites guiades per especialistes prèvia reserva.


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464