Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL MESTIVAL EN LA UA: 'LA SITUACIÓ EN EL SÀHARA' I PROJECCIÓ DEL CURT 'AADAT'

EL MESTIVAL EN LA UA: 'LA SITUACIÓ EN EL SÀHARA' I PROJECCIÓ DEL CURT 'AADAT'


El 31 de maig, a les 12 hores en la Sala Aifos (Edifici C de Filosofia i Lletres) se celebrarà la taula rodona 'La situació en el Sahara' i la projecció de curt 'Aadat', actes inclosos en la programació del Mestival en la qual ha col·laborat el Vicerectorat d'Extensió Universitària.
La taula rodona 'La situació en el Sàhara' constitueix una oportunitat única per a conèixer de primera mà a través de Fatma El-Mehdí, Presidenta d'Honor del Mestival 2005, l'organització dels campaments, la situació política i social d'una població eminentment jove que lluita per a la seua independència.

Modera
Carles Sanchís (observador internacional)

Ponents
- Fatma El-Mehdí, Unió Nacional de Dones Saharauis
- Felipe Briones, Fiscal i membre de l'Associació Internacional de Juristes per al Sahara Occidental
- José Moisés Martín, President de Acsud-Las Segovias

Així mateix, s'exhibirà el curtmetratge 'Aadat', de Xisela Franco i Noé Rodríguez, realitzat en 2004. Per als autors, "Aadat no busca reflectir el problema saharaui des d'una perspectiva política, ni encaminar el seu discurs des de la realitat més trista. Aquest documental aborda el conflicte des de la contemplació mateixa del miracle construït per la voluntat d'un poble, i que queda patent en el fet de sobreviure al mitjà, manifestat en la lluita per la preservació de la seua cultura i tradició en el marc de la religió musulmana. El seu coneixement profund del mitjà permeten al saharaui adaptar-se en l'adversitat del desert, però només la fe i l'esperança poden crear el miracle que es reflecteix en la seua enteresa, en la seua força interior i en la seua unitat com poble".

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464